elektrische rolluiken

Zuinig omgaan met stoken en toch comfortabel in huis leven?

De stookkosten rijzen nog altijd de pan uit. Bovendien is veel stoken ook helemaal niet zo goed voor het milieu. Daarom is het fijn wanneer je ook op andere manieren kan zorgen dat het altijd warm is in de winter en koel in de zomer. Er zijn heel veel maatregelen die je kan nemen. De ene maatregel ligt wat meer voor de hand dan de andere. Daarom is het zeker ook goed om alles eens langs te lopen. Zo kan je zelf direct zien waar er voor jou nog wat te winnen valt in huis.

Installeer rolluiken

Het eerste wat je moet doen, is rolluiken laten installeren. Deze bieden namelijk heel veel voordelen. Zo is het bijvoorbeeld goed voor de veiligheid. Maar ook voor de zuinigheid van je woning bieden ze voordelen. Wanneer je meer informatie over elektrische rolluiken zoekt, dan ontdek je bijvoorbeeld dat ze een isolerende functie hebben. Dat betekent dus dat je de warmte er gemakkelijker mee in huis kan houden. Daardoor hoef je dus minder te stoken om het toch lekker warm te houden in de woning. Dit maakt het ook gemakkelijker om ze terug te verdienen.

Ook voor verkoeling

De elektrische rolluiken zijn niet alleen aantrekkelijk vanwege de bescherming en de warmte-isolatie. Ze zijn ook aantrekkelijk om voor verkoeling te zorgen in de zomer. Wanneer je de modellen met een motor van Somfy kiest, dan kan je deze ook nog eens gemakkelijk bedienen. Met meer warme dagen dan ooit, is het wel fijn als je de koele temperaturen kan vasthouden. Snel de rolluiken sluiten als de zon doorbreekt is dan wel zo fijn. Dit werkt ook goed in combinatie met bijvoorbeeld een plafondventilator of een gewone stille ventilator. Zo heb je er dus zonder veel te verbruiken veel voordeel van en blijft het ook op warme dagen lekker koel in huis.

Zorgen voor goede isolatie

Het is ook slim om nog eens te bekijken hoe het eigenlijk met de isolatie van je woning gesteld is. Zoals gezegd kunnen de elektrische rolluiken daar ook aan bijdragen. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om de isolatie van de woning zelf gewoon goed op orde te hebben. De beglazing speelt daar een belangrijke rol in. Zoals je ook de ruimte in de spouwmuur kan opvullen. Door dit soort dingen te doen kan je het stoken flink terugdringen en zal je veel voordeliger uit zijn. Ook hoef je zo niet bang te zijn dat de warmte of verkoeling snel verdwijnt.

Op andere manieren verwarmen

Het is ook mogelijk om de woning gewoon op andere manieren te verwarmen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om te werken met radiatoren die op elektriciteit werken. Dit kost je natuurlijk veel minder, maar kan wel voor goede verwarming zorgen. Zo is een bijverwarming de laatste jaren heel populair. Je kan er zeker van zijn dat je op die manier een ruimte zoals de keuken heel gemakkelijk kan verwarmen, zonder dat je het hele systeem hoeft op te stoken. Dit kan je dus ook veel in de kosten schelen. Dat maakt het wel zo rendabel.

Veel verschillende opties

Als het om radiatoren staat, dan zijn er naast de bijverwarming ook nog heel veel andere opties waar je voor kan gaan. Denk bijvoorbeeld aan een ventilatorkachel. Ook dit kleine model kan je daar waar je deze nodig hebt gebruiken. Het is op meerdere manieren inzetbaar. Zo kan je er vast snel de ruimte mee opstoken, zodat jouw installatie minder werk heeft. Of je gebruikt deze alleen in een specifieke ruimte wanneer je er bent. Hier kan je ook een keramische kachel voor gebruiken. Ook kan je een radiatorventilator inzetten om meer uit de warmte van je radiatoren te halen.

Beter leren benutten

Naast de mogelijkheden om andere apparatuur te gebruiken, is het ook zo dat gedrag veel kan opleveren. Wanneer je de dingen net even anders doet, dan kan dat al snel een flink voordeel betekenen. Dat is bijvoorbeeld te zien aan het correct gebruik van de elektrische rolluiken. Die laat je niet alleen ’s avonds zakken, maar ook wanneer de zon vol op jouw raam staat. Soms is het dan wel slim om hulpmiddelen te gebruiken zodat je net wat gemakkelijker kan bepalen wat je moet doen. Dit geeft jou inzichten die je hiervoor misschien niet had.

Anders naar verbruik kijken

Als het gaat om beter gedrag, dan is het goed om inzicht te krijgen in waar het fout gaat. Dat doe je bijvoorbeeld door een andere energiemeter te installeren. Daarmee kan je veel betere inzichten krijgen in je verbruik. Het gaat dan niet alleen om de hoeveelheid die je verbruikt, maar ook op welk moment en in welke vorm. Wanneer je dit soort dingen weet, wordt het gemakkelijker bepalen wat je moet doen. De rolluiken een uurtje eerder laten zakken voor betere isolatie van de warmte op koude dagen is daar een voorbeeld van. Dit kan veel opleveren.

In de praktijk brengen

Het is nu ook zaak om de inzichten in de praktijk te brengen. Dat doe je bijvoorbeeld door te handelen wanneer je merkt dat bijvoorbeeld douchen je heel veel geld kost. Natuurlijk wil je wel fris voor de dag komen met jouw gezin, maar het kan ook allemaal wel wat scherper. Dat kan je dan bijvoorbeeld verzorgen door met een douchetimer te werken. Dit zorgt ervoor dat er minder tijd wordt verspild onder de douche en er dus ook minder energie wordt verbruikt. Al dit soort ingrepen kunnen van grote waarde blijken te zijn. Dit maakt de timer dus ook heel waardevol.

Zaken op elkaar afstemmen

Tot slot is het slim om meer smart te gaan werken in huis. Door alles op elkaar af te stemmen, kan je al veel bereiken. Wanneer de elektrische rolluiken naar beneden gaan op het juiste moment, dan kan je de timer voor de cv-installatie ook wat verder opschuiven. Door al dit soort zaken goed op elkaar af te stemmen is er flink veel te verdienen. Zorg daarom dus ook dat je zo veel als mogelijk met smartproducten gaat werken, om er zo meer uit te halen. Je zal zien dat het verbruik flink afneemt.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews