Zo maak je de tuin nu al klaar voor de zomer

Zo maak je de tuin nu al klaar voor de zomer

Volgens de voorspellingen wordt de komende zomer prachtig. Dat betekent dus dat je lekker veel uren in je tuin kan doorbrengen. Lekker genieten van de zon met een goed boek, of ’s avonds een lekker hapje met het gezin eten op je eigen terras. Het zijn de fijne dingen in het leven. Dan is het wel van groot belang dat je jouw tuin daarvoor op orde brengt. Daar kan je nu al mee beginnen door enkele ingrepen te doen. Daarom lopen we op deze plek alvast wat zaken langs die je nu al kan aanpakken.

Een goed terras aanleggen

Het begint natuurlijk allemaal bij de basis en dat is een goed terras. Dit kan je gemakkelijk zelf aanleggen. Je hoeft alleen maar de juiste tegels te kiezen. Een zonnescherm koop je bij Somfy zodat je ook beschermd bent tegen fel zonlicht. Eigenlijk ben je nu al klaar om lekker van de zomer te genieten met een drankje in je hand. Zeker wanneer je ook de beste bbq hebt aangeschaft, zodat jullie lekker buiten kunnen eten met het gezin. Natuurlijk kan je wel nog veel meer doen om de tuin naar jouw zin te maken.

De kwaliteit van de zitplek

Wanneer je een terras hebt aangelegd, dan wil je daar natuurlijk zoveel plezier van hebben als mogelijk. Dat betekent dat je niet alleen ’s middags onder je zonnescherm en aan het begin van de avond rond de barbecue gaat zitten. Ook laat op de avond wil je nog lekker genieten. Een goede terrasverwarmer aanschaffen maakt de kwaliteit van de zitplek ook veel beter. Zo kan je het ook nog eens lekker laat maken als het gezellig is. Je hoeft dan niet bang te zijn dat het heel snel veel te koud zal worden als de zon ondergaat.

De tuin onderhouden

Om echt van de tuin te genieten, moet je deze wel ook goed onderhouden. Dat doe je bijvoorbeeld door de begroeiing in de hand te houden. Daar hoef je zelf vaak niet eens zo heel veel werk aan te hebben. Zo kan je het gras bijvoorbeeld maaien door er een robotmaaier voor te gebruiken. Je kan zelf lekker op het terras zitten en toekijken hoe de robot al het gras lekker kort houdt. Je hebt hier zelf in het geheel geen omkijken meer naar. Bovendien is de kwaliteit ook nog eens heel hoog en heb je altijd een strak gazon.

Niet alleen het gras bijhouden

Het is zaak om niet alleen het gras bij te houden. Er is namelijk begroeiing in allerlei vormen. Zo is het bijvoorbeeld voor iedereen een doorn in het oog dat onkruid zijn eigen weg gaat in de tuin. Daar kan je wel van alles aan doen. Gebruik bijvoorbeeld een onkruidverdelger. Al kan je natuurlijk ook werken met een elektrische onkruidverwijderaar. Dit hangt er maar net van af wat jij het fijnst vindt werken. Op die manier zorg je dat alles er goed uit blijft zien. Met een goede heggenschaar kan je dan je eigen planten en struiken snoeien.

Plek voor een feestje

Nu je tuin jouw oase is geworden, wil je dat natuurlijk ook met anderen delen. Dat doe je bijvoorbeeld door er een leuk feestje te geven. Zorg dan wel dat je aan alles gedacht hebt. Geef je bijvoorbeeld een barbecue met veel genodigden? Zorg dan dat je een partytent opzet waar iedereen een plekje onder kan hebben. Dit is altijd een goed idee, want als de zon fel schijnt, is er wat beschutting en als het regent is er een plek om te schuilen. Zo hoeft jouw barbecueparty er dus nooit onder te lijden en hebben jullie een leuke tijd.

Genieten voor het hele gezin

De tuin is de plek waar iedereen plezier moet hebben. Dus zorg je dat niet alleen het terras op orde is. Het is ook fijn wanneer de kinderen er lekker kunnen spelen. Daarom heb je ook het gras gemaaid met de robotmaaier. Nu is er ruimte voor een trampoline of een buitenzwembad. Zo kunnen de kinderen heerlijk buitenspelen. Dat doen ze in jouw ogen misschien veel te weinig. Dan is het wel heel fijn wanneer jij daar de voorwaarden voor kan bieden. Zo kan het hele gezin van de tuin genieten.

Zorgen dat alles perfect werkt

Het is de bedoeling dat je lekker gaat ontspannen in je tuin. Wanneer je dus alles op orde hebt gebracht, dan is het ook fijn wanneer je er zeker van kan zijn dat alles goed werkt. Zeker wanneer je met smartproducten werkt. Dat geldt voor de robotmaaier. Dat kan ook voor de bediening van het zonnescherm gelden. Misschien kies je ook wel voor smartproducten als het om je tuinverlichting gaat. Zorg dat alles naar behoren werkt, op het juiste moment en op de juiste wijze. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar. Dit geeft meer rust.

Waarom nu al beginnen?

Waarom moet je hier nu al aan beginnen? De zomer lijkt immers nog ver weg. Vergis je echter niet. Misschien heb je nog het nodige werk om je tuin naar je zin te maken. Bovendien zijn de eerste lekkere dagen dichterbij dan je denkt. Vaak kan je tegenwoordig al in maart enkele middagen lekker buiten zitten. Je wilt er dan wel zeker van zijn dat je ook ruimte in je tuin hebt. Door dus nu al wat uren vrij te maken, zorg je dat je op tijd klaar bent om de zon te begroeten.

Hulp bij het zware werk

Heb je echt nog veel te doen in de tuin? Moet het zonnescherm bijvoorbeeld nog opgehangen worden, of moeten de tegels nog gelegd worden? Dan is het waarschijnlijk beter om dit niet allemaal alleen te doen. Je bent dan beter af wanneer je er een specialist bij haalt. Die kan dit niet alleen sneller, maar die heeft ook meer ervaring. Daardoor komt het er ook allemaal een stuk beter uit te zien. En is het ook nog eens zo dat de kwaliteit veel langer gewaarborgd blijft. Dit is natuurlijk ook belangrijk, want je zal er nog veel gebruik van maken.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews