Welk tuingereedschap mag niet in jouw collectie ontbreken

Welk tuingereedschap mag niet in jouw collectie ontbreken?

Tuinieren is een rustgevende bezigheid. Het is fijn om buiten bezig te zijn. Niet alleen is dit goed voor lichaam en geest, het is ook nog eens leuk om te doen. Daarnaast is het natuurlijk fijn om jouw stukje op de wereld helemaal naar je zin te maken. Op die manier kan je er namelijk alleen maar meer van genieten. Daarvoor heb je dan natuurlijk wel het juiste tuingereedschap nodig. Om je een idee te geven wat je allemaal nodig hebt, kan je dit artikel eens rustig doornemen voor meer informatie.

Anders dan in huis

Het is allereerst belangrijk om goed te begrijpen wat voor soort gereedschap het betreft. Dit is namelijk heel anders dan het gereedschap dat je kent van klussen in huis. Zo heb je bijvoorbeeld vaak niet veel aan een hamer in de tuin. In ieder geval niet voor het bijhouden van het groen. Mocht je een tuinhuis gaan bouwen, dan is dat natuurlijk een ander verhaal. Dit is dan ook niet echt een tuinklus. Als we het over tuingereedschap hebben, dan hebben we het over hulpmiddelen voor snoeien, bijhouden en opruimen. Zo weet je dus beter wat te verwachten.

Elektrisch of handmatig?

Het is voor tuingereedschap altijd van belang om jezelf af te vragen of je beter elektrisch of handmatig kan werken. Als je op zoek gaat naar een manier om te snoeien, dan kan je bijvoorbeeld voor grote dikke takken een elektrische snoeischaar aanschaffen. Voor het kleinere werk, of het kleinmaken voor de groenbak, kan je dan met een handmatige schaar verder aan de slag gaan. Het is dus interessant om van veel gereedschap beide opties in bezit te hebben. Let daarbij vooral op het soort plant, struik of boom dat je ermee wilt aanpakken. Zo heb je altijd de middelen goede in huis.

Een goede zaag

Naast de snoeischaren is er nog een ander stuk gereedschap dat in elke tuin een plek heeft. Het gaat dan natuurlijk om de zaag. Het verwerken van takken is een flinke klus die eigenlijk in elke tuin met begroeiing terugkomt. Soms is een snoeischaar of heggenschaar simpelweg niet toereikend. Dan is het handig om een goede zaag die specifiek voor werk in de tuin ontworpen is bij de hand te hebben. Zo kan je er zeker van zijn dat je alles gewoon goed kan terugdringen zodat het er weer netjes uitziet. Ook de zaag is dus essentieel.

Bestrijden van onkruid

Een ander belangrijk punt als het om het bijhouden van de tuin gaat, is het terugdringen van onkruid. Dit is namelijk begroeiing die jouw eigen planten en struiken in de weg kan zitten. Ook hier zijn vele verschillende methoden voor. Een goede optie is het werken met een elektrische onkruidverwijderaar. In de eerste plaats kan je zo wat gemakkelijker werken zodat het minder inspannend is. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je heel gericht aan de slag kan gaan. Je bent er dus altijd zeker van dat het onkruid waar jij vanaf wilt wordt weggehaald, zonder verdere schade aan de tuin.

Zorgen voor voeding

Onder tuingereedschap rekenen we ook de items die je nodig hebt om de tuin verder te voeden. Voeding is nodig om te zorgen dat alles mooi groen blijft. Dat kan je op allerlei manieren doen. Met een waterpomp en een sproei-installatie zorg je dat er voldoende water bij de planten en bomen komt. Met bijvoorbeeld een strooimachine zorg je dat je andere voedingsstoffen gemakkelijk kan verspreiden over de oppervlakte van jouw tuin. Al deze elementen zorgen ervoor dat je elke hoek van jouw groene oase even goed kan bereiken. Zo ziet alles er netjes uit.

Machines voor nieuwe aanleg

Er zijn ook veel machines te krijgen die goed te gebruiken zijn voor nieuwe aanleg. Dat kan je bijvoorbeeld doen met cultivatoren. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een stukje van de tuin braak hebt laten liggen. Dat kan je dan snel bewerken om er bijvoorbeeld een moestuintje van te  maken. Dit kan je natuurlijk ook met de hand doen, bijvoorbeeld met een schoffel. Dit is de meer klassieke manier van werken. Welke vorm jij kiest, hangt ook af van wat je fijn vindt en wat voor jou het beste werkt in de tuin.

Machines voor het onderhoud

Hoewel het snoeien natuurlijk ook onder onderhoud valt, heb je ook groot werk dat gedaan moet worden om de tuin bij te houden. Het bekendste stuk gereedschap hiervoor is waarschijnlijk wel de grasmaaier. Daarmee kan je het gazon mooi strak houden. Een ander bekend voorbeeld van gereedschap dat je eigenlijk wel moet hebben voor onderhoud, is de bladblazer. Daarmee zorg je dat blad en ander los materiaal gemakkelijk weggeblazen wordt uit je tuin. Zo houd je het mooi schoon en strak en kan je er meer van genieten. Bovendien voorkom je zo gladheid door natte bladeren op de grond in de tuin. Dat is wel zo veilig.

Gereedschap voor reiniging

Het is ook aan te raden om gereedschap voor reiniging in huis te halen. Wanneer je de tuin gaat klaarmaken voor de warme maanden van het jaar, dan zal schoonmaken daar ook een belangrijke rol in spelen. In de wintermaanden, met alle neerslag, komt er bijvoorbeeld veel vuil op jouw meubilair. Maar ook de stenen van jouw terras kunnen waarschijnlijk wel een opfrisbeurt gebruiken. In alle opzichten kan je dus veel hebben aan bijvoorbeeld een hogedrukreiniger en meer van dit soort gereedschappen. Je kan er dan zeker van zijn dat je tuin er goed uitziet als het zomer wordt.

Specialistisch werk doen

Naast alle meer algemene stukken gereedschap waar je hier het nodige over hebt kunnen lezen, kan het natuurlijk altijd zo zijn dat jij een specifieke klus hebt waar ook bepaald gereedschap voor nodig is. Denk aan een kantmaaier als je aan een slootkant zit met jouw tuin. Wanneer je bij een echte specialist aanklopt, kan je ook al dit soort items vinden. Het is heel goed mogelijk om precies de gereedschappen te vinden waar jij mee aan de slag kan gaan. Op die manier kan je de tuin dus helemaal naar jouw zin maken en houden.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews