Van beginner tot expert: hoe kies je de geschikte game card?

Van beginner tot expert: hoe kies je de geschikte game card?

Speel je het liefste iedere dag van de week een online game? Bijvoorbeeld omdat je helemaal verkocht bent aan een bepaalde verhaallijn? Of omdat je graag even iedere dag bij wilt kletsen met vrienden? Dan doe je er maar al te graag alles aan om je game skills naar een hoger niveau te tillen. Dit kun je natuurlijk doen door lekker veel te oefenen, maar het kopen van een game card is ook altijd een goed idee. Maar hoe kies je nu een geschikte variant? Lees verder in dit blog en doe alvast wat inspiratie op.

Shop een game card voor het geschikte device waar je spelletjes op speelt

Een van de eerste dingen waar je op moet letten, is dat je een game card voor het geschikte device kocht. Vandaag de dag is er immers een enorm divers aanbod, waaronder Xbox Gift Cards in verschillende soorten prijsklassen. Je kunt er onder meer de volgende dingen mee kopen:

 • Games
 • Films
 • Tv programma’s
 • Xbox consoles
 • Accessoires

Bepaal voor jezelf wat voor soort bedrag je graag aan een game gard uitgeeft

Weet je op dit moment al goed wat je wilt gaan kopen voor je favoriete console en ga je bijvoorbeeld voor een PSN? Bepaal dan ook alvast voor jezelf wat voor bedrag je hier aan uit wilt gaan geven. De game cards bestel je in een paar stappen online, waarna je meteen de beschikking hebt over een online krediet. En dit bedrag kun je in één keer uitgeven, maar het is natuurlijk ook mogelijk om dat in delen te doen. Wel zo handig om te weten, toch?

Ga voor gemak en shop een geschikte game card erg snel online

Klinkt het kopen van een game card voor je favoriete console je als muziek in de oren? En start je liever vandaag dan morgen nog met het upgraden van je beste games? Dan is het een goed idee om snel de beschikbare game cards en de bijbehorende bedragen online te bekijken. En naast dat dit leuk is om zomaar te kopen voor jezelf, is het ook het perfecte cadeau om te vragen, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen of voor je verjaardag. Laat het upgraden van je favoriete game, bijvoorbeeld met de beste wapens, een gloednieuwe auto of een nieuwe outfit, dus maar snel beginnen! Ook voor jouw favoriete game is er meer dan genoeg om uit te kiezen.

Voor wie is een game card geschikt?

Voor wie is een game card geschikt

Een game card kan geschikt zijn voor verschillende personen, afhankelijk van de aard van de kaart en het type game of platform waarvoor deze bedoeld is. Hier zijn enkele scenario’s waarin een game card bijzonder passend zou kunnen zijn:

 • Gamers: Het meest voor de hand liggende publiek. Gamers van alle leeftijden kunnen game cards waarderen, omdat deze hen toegang kunnen geven tot nieuwe games, in-game content, uitbreidingen, of zelfs abonnementen op gaming platforms.
 • Ouders en voogden: Voor ouders die een geschikt cadeau voor hun kinderen zoeken, kan een game card een goede optie zijn. Het laat kinderen zelf kiezen welke game of in-game content ze willen kopen, wat hen een gevoel van autonomie geeft terwijl de ouders controle houden over de uitgaven.
 • Vrienden en familieleden: Als cadeau voor vrienden of familieleden die van games houden. Het is een gemakkelijke manier om een persoonlijk cadeau te geven zonder precies te hoeven weten welke games de ontvanger al heeft of wenst.
 • Mensen die digitaal willen schenken: In een wereld die steeds meer digitaal wordt, zijn game cards een uitstekende manier om een digitaal cadeau te doen dat onmiddellijk kan worden gebruikt.
 • Gelegenheidsspelers: Personen die niet vaak spelen maar wel geïnteresseerd zijn in het af en toe verkennen van nieuwe games of content. Een game card kan hen de flexibiliteit bieden om dit te doen zonder een grote financiële verplichting.

Welke waarde heeft een game card?

De waarde van een game card kan sterk variëren, afhankelijk van het type card, het platform waarvoor het bedoeld is, en de specifieke inhoud of het tegoed dat het vertegenwoordigt. Hieronder zijn enkele algemene categorieën van game cards en hun mogelijke waarden:

 1. Vaste Waarde cards: Deze cards hebben een vooraf bepaalde waarde die gebruikt kan worden om games, in-game content, abonnementen of andere digitale goederen te kopen. Ze zijn beschikbaar in verschillende denominaties, vaak variërend van ongeveer €10 tot €100 of zelfs meer, afhankelijk van het platform of de uitgever.
 2. Abonnementscards: Deze bieden toegang tot een gamingdienst of platform voor een bepaalde periode. De waarde is gerelateerd aan de duur van het abonnement, zoals 1 maand, 3 maanden, 6 maanden, of 1 jaar. De kosten kunnen variëren van ongeveer €10 voor een maand tot €60 of meer voor een jaar, afhankelijk van de dienst.
 3. In-Game valuta cards: Deze cards geven spelers een specifiek bedrag aan in-game valuta, die gebruikt kan worden voor aankopen binnen een spel. De waarden variëren sterk, afhankelijk van het spel en de waarde van de valuta binnen dat spel.
 4. Speciale editie of Limited Edition cards: De waarde van deze kaarten kan hoger zijn dan standaardkaarten vanwege hun beperkte beschikbaarheid, unieke inhoud, of verzamelwaarde. De prijs hangt af van de exclusiviteit en de vraag.
 5. Gift cards voor online Stores of platforms: Zoals Steam, PlayStation Store, Xbox Live, Nintendo eShop, etc. Deze kunnen variëren in waarde en worden vaak gebruikt om alles in de store te kopen, van games tot abonnementen en in-game content.
 6. Custom waarde cards: Sommige platforms staan gebruikers toe om een kaart met een aangepaste waarde te laden, wat betekent dat de waarde kan variëren van een paar euro tot welke waarde de gebruiker kiest binnen de toegestane limieten van het platform.

Hoe kun je een game card gebruiken?

Het gebruik van een game card kan enigszins variëren afhankelijk van het type card en het platform of de dienst waarvoor het bedoeld is. Echter, de algemene stappen zijn meestal vrij vergelijkbaar. Hier is een basisoverzicht van hoe je een game card kunt gebruiken:

1. Code Lokaliseren

De eerste stap is het vinden van de code op de game card. Deze kan fysiek op de kaart zelf staan (soms achter een kraslaag) of per e-mail worden verzonden als het een digitale aankoop betreft.

2. Inloggen op het Platform

Log in op het account van het platform waarvoor de game card bedoeld is. Dit kan een gaming console zijn zoals PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, of een online platform zoals Steam, Epic Games Store, of de Blizzard Battle.net app.

3. Code Inwisselen

Zoek naar een optie om een code in te wisselen. Deze optie vind je meestal in het menu van de winkel of onder accountinstellingen. De exacte locatie kan variëren per platform:

 • PlayStation Network: Ga naar de PlayStation Store en selecteer ‘Codes inwisselen’ aan de onderkant van het menu.
 • Xbox Live: Druk op de Xbox-knop om de gids te openen, selecteer ‘Store’ en dan ‘Codes gebruiken’.
 • Nintendo eShop: Selecteer ‘Code gebruiken’ op het startscherm van de eShop.
 • Steam: Klik in de rechterbovenhoek op je gebruikersnaam, selecteer ‘Accountdetails’, en vervolgens ‘Een Steam-portemonneecode inwisselen’.
 • Epic Games Store: Klik op je gebruikersnaam in de rechterbenedenhoek en selecteer ‘Code inwisselen’.
Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews