Selfie maken tips

De ultieme selfie maken: 8 tips

Een foto van jezelf maken gaat tegenwoordig gemakkelijker dan ooit. Met een goede smartphone heb je eigenlijk alles al in handen wat je nodig hebt om jezelf op de gevoelige plaat te zetten. Zo gemakkelijk is het echter allemaal niet. In de ultieme selfie gaat namelijk het nodige werk zitten. De meeste foto’s die je maakt zullen je helemaal niet zo tevreden stemmen. Daarom is het misschien wel handig om je eens te verdiepen in de 8 tips die wij hebben verzameld om de ultieme selfie te kunnen maken.

1 Schuin is altijd beter

Het is belangrijk om jezelf niet recht van voren te fotograferen. Daar krijg je namelijk niet de beste foto’s van. Je zal er op die manier namelijk heel plat uit gaan zien. Tenzij dit de look is waar je naar op zoek bent, is dit dus niet de beste optie. Houd dus of de camera een beetje schuin naast je, of draai zelf je gezicht een beetje naar de linker- of de rechterkant voor het beste resultaat.

2 Fotografeer van boven

De beste foto’s worden gemaakt wanneer de camera net een beetje boven je hoofd gehouden wordt. Als je lange armen hebt, zit je goed. Voor andere mensen is het beter om de beste selfiestick te gebruiken. Het is wel slim om eerst even een paar keer te testen. Wanneer je de camera met de stick namelijk weer te ver weg houdt, dan zie je er ineens weer uit alsof je 4 jaar oud bent. Dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling.

3 Zorg voor voldoende licht

Het is belangrijk om voor voldoende licht te zorgen om er goed uit te zien. Natuurlijk licht werkt het best, maar pas wel op met felle zon omdat je dan gekke bekken gaat trekken. Je kan echter ook werken met het beste kunstlicht. Daarvoor gebruik je dan de beste ringlamp. Dit zorgt ervoor dat je een mooie gelijkmatige belichting krijgt. Daarmee voorkom je dus vreemde schaduwen die je foto minder mooi maken. Gelijkmatige belichting is essentieel voor de ultieme selfie.

Licht selfie maken ringlamp

4 De juiste houding aannemen

We hadden het al eerder over het voordeel van het schuin nemen van de selfie. Dat is echter lang niet het enige. Het is belangrijk om de juiste houding aan te nemen. Zo kan je bijvoorbeeld het best je kin een klein beetje omlaag doen. Dit heeft vooral te maken met de uitstraling op de selfie. Je ziet er nu eenmaal wat zelfverzekerder uit in deze houding. Om je een idee te geven hoe laag je moet gaan, dan is een halve tot en hele centimeter voldoende. Anders wordt het al snel weer te verkrampt en dat ziet er niet goed uit.

5 De juiste plek kiezen

Dit is misschien wel de grootste valkuil voor veel mensen. Natuurlijk draait de ultieme selfie helemaal om jou. Dat neemt niet weg dat je natuurlijk wel ook met een achtergrond op je foto te maken hebt. Zeker wanneer je de foto op social media gaat plaatsen is het belangrijk om hier goed naar te kijken. Je gaat natuurlijk niet in je kamer vol onopgeruimde rommel staan. In plaats daarvan kies je een rustige, maar strakke achtergrond met een leuke kleur. Zoek vooral naar een plek waar jouw huid en haar er goed uitkomen.

6 Het juiste toestel gebruiken

Het soort toestel dat je gebruikt heeft ook veel invloed op hoe je selfie eruit komt te zien. De meeste mensen zullen de smartphone erbij pakken. Je kan echter ook veel met de verschillende soorten camera’s. Die hebben zo allemaal hun eigen natuurlijke effect. De beste polaroid camera is bijvoorbeeld een goede optie om ervoor te gaan. Pas wel altijd op met flitsers, want dat kan de foto juist weer helemaal verpesten.

7 Eerst ontspannen

Hoewel selfies er altijd heel spontaan uitzien, is het natuurlijk alles behalve een spontane actie om het ultieme zelfportret te schieten. Zorg daarom ook dat je wel goed ontspannen bent als je ermee aan de slag gaat. Dat kan je bijvoorbeeld doen door even kort wat ademhalingsoefeningen te doen. Adem diep in en uit om je hartslag laag te houden en een ontspannen houding aan te nemen. Dit komt de foto ten goede.

8 Haal alles uit de instellingen

Mocht het nu net niet helemaal uitpakken zoals je hoopt, dan is er nog van alles aan te doen. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar de camera-instellingen van de beste Samsung telefoon, dan zal je ontdekken dat je veel kleuren, tinten en verhoudingen nog kan bijstellen. Daarnaast kan je ook nog apps met filters downloaden. Zo ziet je selfie er al snel nog beter uit.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews