Oogcreme aanbrengen

Oogcreme aanbrengen: 6 tips

Het klinkt misschien simpel. Je brengt de beste oogcrème aan en je bent klaar. Wat je echter niet beseft is dat de manier waarop je het aanbrengt een groot verschil maakt in hoe goed het middeltje zal werken. De meeste mensen doen zomaar wat door het een beetje uit te wrijven en er niet meer naar om te kijken. Dit is echter helemaal geen goed idee. Het is veel beter om een routine aan te leren zodat je het maximale uit je oogcrème haalt. We willen je daar graag bij helpen, daarom hebben we 6 goede tips voor je verzameld om het een stuk gemakkelijker te maken. Lees snel verder in dit artikel!

1 Gebruik de beste middelen

In de eerste plaats moet je de middelen die je voor de zone rond je ogen gebruikt serieus gaan nemen. Dat betekent dus niet alleen dat je kijkt naar wat het beste middel is om als oogcrème te gebruiken. Ook kijk je bijvoorbeeld naar de beste concealer. Het zal je verbazen hoe groot het verschil in kwaliteit is tussen de verschillende crèmes. Daarom moet je dus juist ook de tijd nemen om uit te vinden wat voor jou het beste werkt om betere resultaten te boeken. Door bijvoorbeeld vergelijkende onderzoeken door te nemen kan je hier al snel veel kennis over opdoen.

2 Op de juiste plek aanbrengen

Het is misschien raar om te horen, maar de kans dat je het middel niet op de juiste plek aanbrengt is best wel groot. Je moet het alleen aanbrengen op het bot rond je oog. Dit gaat om het deel net aan de bovenzijde van je jukbeen. Wat namelijk vooral belangrijk is om te onthouden, is dat de crème ook echt specifiek ontwikkeld is voor dit deel van de huid. Al kan het ook op het bot aan de bovenzijde van je oog wat voordeel bieden. Een groter gebied bestrijken ermee heeft geen zin. Dit kost je alleen maar crème.

3 Werken met de ringvinger

Werken met de ringvinger

Ook de manier van aanbrengen speelt een grote rol. Je hebt eigenlijk alleen je ringvinger maar nodig. Waarom kies je dan specifiek voor die vinger? Dit is heel simpel, het is namelijk de vinger met de zachtste aanraking op de huid. Dit zorgt dus voor wat minder druk op de huid. Wanneer je de crème met deze vinger aanbrengt, dan doe je dat met zachte kloppende bewegingen. Het kan even duren voor je dit goed onder de knie hebt, maar dan zal je ook echt merken hoeveel verschil dit eigenlijk maakt. Neem dus wel de tijd om de juiste wijze van aanbrengen aan te leren.

4 Wegblijven bij de wimperrand

Er zijn niet alleen dingen die je wel moet doen als je de oogcrème aanbrengt. Het is juist ook belangrijk om te weten wat je juist niet moet doen. Je moet bijvoorbeeld uit de buurt van je wimperrand blijven. Wanneer je met je ogen knippert zal je met je wimpers kleine beetjes oogcrème optillen. Dit betekent dat het uiteindelijk in je ogen terechtkomt. Dit kan voor irritaties en ontstekingen zorgen. Daarnaast bestaat de kans dat je er wallen onnodig mee opwekt. Dit wil je natuurlijk niet.

5 Wees matig met de hoeveelheid

Oogcrème is niet heel statisch. Het is gemakkelijk te verdelen. Dat betekent dus ook dat het gemakkelijk in je ogen kan komen als het ophoopt. Het heeft dus ook helemaal geen zin om royale hoeveelheden ervan te gebruiken. Meer is niet beter als het om de werking gaat. Wanneer je dit dus ook nog eens afzet tegen het gevaar voor je ogen, dan is het dus logisch dat je moet proberen zo min mogelijk te gebruiken. Ga op zoek naar precies die hoeveelheid die voor jou effectief is. Vaak is dit niet meer dan een speldenknopje aan oogcrème.

6 Oppassen met vetten

Zoals eerder al gezegd is het belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste middelen zoals oogcrème en concealer. Een belangrijke factor daarbij is dat je moet oppassen met welke ingrediënten die erin zitten. Zo wil je bijvoorbeeld niet te veel vetten in en om je ogen. Dat betekent dat je op moet letten met bijvoorbeeld olie en vaseline. Olie wil je niet te veel op je huid hebben omdat je huidweefsel hier heel zwaar van wordt en dus negatief werkt op het elastine. Zo zal je juist sneller rimpels krijgen. Vaseline is het goedje dat snel in je ogen terecht kan komen en daar voor problemen kan zorgen. Voor je het weet sta je met gezwollen ogen op.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews