Hoe komen producten uit een webshop bij jou thuis

Hoe komen producten uit een webshop bij jou thuis?

Op deze plek willen we je graag wijze maken over welke producten het beste in een bepaalde categorie of soort zijn. Dit wil je weten omdat je op zoek bent naar bepaalde items en je wel een goede koop wilt doen. Wanneer je de koop echter hebt gedaan, wil je er natuurlijk wel ook zeker van zijn dat het uiteindelijk bij jou wordt afgeleverd. Maar hoe werkt dit eigenlijk? Om dat te bekijken lopen we stap voor stap alles eens door, zodat ook jij een idee hebt hoe de wereld achter de shops eigenlijk werkt.

Het begint bij jou

Het begint natuurlijk allemaal bij jezelf. Je hebt iets nodig. Dit kan zijn omdat je het nog niet hebt, of omdat je het product dat je hebt niet meer kan gebruiken. Of dit nu iets leuks voor jezelf is of iets  nuttigs wat je echt nodig hebt, maakt natuurlijk niet uit. Hiermee is het idee dus geboren. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je graag een robotstofzuiger in huis wilt halen. Nu je het idee hebt opgevat ga je op zoek. Dat doe je dan bijvoorbeeld in webshops of, nog beter, op vergelijkingssites.

Het zoeken naar geschikte producten

De volgende stap is dat je gaat zoeken naar geschikte producten. Voorheen ging je dan misschien direct naar een bepaalde winkel of webshop waar je altijd al alles kocht. Tegenwoordig werkt dit anders. Nu kijk je eerst op vergelijkingssites. Om op die manier de verschillende modellen robotstofzuigers naast elkaar te zetten. Dit helpt je om de juiste keuze te maken. Je kan namelijk zien welke modellen aan jouw wensen en eisen voldoen. Ook kan je zien welke daarvan dan weer van de beste kwaliteit of laagste prijs is en waar dit is. Zo kan je goede aankopen doen.

Een koop doen

Nu je weet waar je welke robotstofzuiger moet kopen, is het zaak om dit ook te doen. Dit proces ken je natuurlijk wel. Je verplaatst het product naar je winkelmandje en gaat naar de check-out. Daar geef je je persoonlijke gegevens op. Om vervolgens de koop af te ronden. Voor jou zit het er nu eigenlijk op. Nu start het proces waarin de webshop ervoor gaat zorgen dat jouw order verwerkt wordt en de stofzuiger uiteindelijk bij jouw thuis zal worden afgeleverd. Dit gebeurt bijvoorbeeld met behulp van de fulfilment van QLS. Dit is een specialist die de volgende stappen verzorgt.

Het verwerken van de bestelling

Voor een fulfilment bedrijf begint het proces bij het verwerken van de bestelling. Dit betekent dat het juiste product, in dit geval een robotstofzuiger, wordt uitgezocht in het magazijn. Dit kan het magazijn van de webshop zijn, maar steeds vaker is het zo dat het magazijn uit handen wordt gegeven en dat het fulfilment bedrijf dit ook al voor de webshop verzorgt. Een bestelling hoeft overigens niet slechts uit één product te bestaan. Dit kan natuurlijk wel, maar het kan ook zijn dat je naast een robotstofzuiger ook een workmate bestelt. Die moeten dan wel bij elkaar worden verpakt.

Verpakken en verzenden

Wanneer de producten zijn verzameld worden ze verpakt om jouw order klaar te maken voor verzending. Dat betekent dus ook dat ze moeten worden ingepakt zodat ze makkelijker met de vervoerder mee te geven zijn. Overigens is het tegenwoordig vaak zo dat er met meerdere verschillende vervoerders wordt gewerkt. Op die manier is meer op maat voor bezorging te zorgen. Dit maakt het voor jou als consument gemakkelijker om het pakket te krijgen op het moment en de plek waar jij dat het liefst hebt. Soms is dat thuis, maar in andere gevallen pik je het ergens op.

Het pakket ontvangen op of ophalen

Doordat er zoveel verschillende opties zijn, kan het ook verschillen hoe het uiteindelijk bij jou thuis komt. Het kan zijn dat je het thuis laat bezorgen. De vervoerder komt dan aan de deur met de door jou bestelde spullen. Je hoeft dan verder niet veel te doen. Tegenwoordig heb je ook veel pick-up points. Daar kan je het pakket dan laten afleveren zodat je het zelf ophaalt wanneer het jou uitkomt. Die punten zitten vaak bij je in de buurt zodat je er niet ver mee hoeft te reizen na het ophalen.

Alles controleren voor gebruik

Een belangrijke stap is dat je ook alles wat je binnenkrijgt even controleert. Het gebeurt bijna nooit, maar misschien is er wel een verkeerd product ingepakt. Het kan ook zo zijn dat er iets is gebeurd onderweg en dat jouw producten niet in goede staat aankomen. Je wilt de robotstofzuiger natuurlijk wel gewoon kunnen gebruiken zodat je zelf niet meer hoeft te stofzuigen. Als deze het al niet doet wanneer je hem binnenkrijgt, dan is dat natuurlijk geen goede zaak. Door de opkomst van fulfilment bedrijven is het retour zenden bovendien gemakkelijker geworden, dus je kan ook snel het probleem laten oplossen indien nodig.

Genieten van jouw product

Nu je alles hebt doorlopen kan jij genieten van het product dat je besteld hebt. Dit hoeft natuurlijk niet altijd om robotstofzuigers te gaan. Het kan net zo goed om een supboard gaan. Het proces van bestellen, verzenden en ontvangen werkt voor nagenoeg elk product hetzelfde. Voortaan wanneer je iets bestelt weet je dus ook direct wat voor reis het heeft afgelegd om bij jou thuis te komen. Die bewustwording kan ook handig zijn met het oog op de bestellingen die je wel of niet doet. Het is altijd fijn om te begrijpen hoe iets werkt.

Gelijk voor veel soorten webshops

De uitleg die hier is gegeven is niet alleen toepasbaar op veel soorten producten. Het is ook nog eens zo dat het toepasbaar is op veel soorten webshops. Steeds meer aanbieders werken op deze manier. Waardoor je dus ook altijd een zelfde soort proces mag verwachten. Dit maakt het voor de webshop beter mogelijk om tijd en geld te besparen. Het maakt het voor jou gemakkelijker om alles op een manier te laten verzorgen die aansluit op jouw leven. Bijvoorbeeld waar het gaat om het moment van bezorgen en de manier van bezorgen. Dat is wel zo gemakkelijk.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews