Hamilton by Yoop X1 Plus Buggy

Review: Hamilton by Yoop X1 Plus Buggy

Voor wie de Hamilton by Yoop X1 Plus Buggy nog niet kent: dit is een premium buggy die ideaal is om mee te nemen op reis. Het is de meest uitgebreide kinderwagen die in het assortiment van Hamilton te vinden is. De producent belooft dat het is gemaakt met extra duurzame materialen, dat het nog wendbaarder is en dat het een optimaal wandelcomfort biedt. Door verschillende vergelijkingssites wordt de Hamilton by Yoop X1 Plus Buggy sterk aanbevolen. Voor ons is het tijd om al die mooie beloftes in de praktijk uit te testen. Is de Hamilton by Yoop X1 Plus Buggy echt zo goed als velen durven te beweren? Wij zochten het voor je uit.

Samenvatting

De Hamilton by Yoop X1 Plus Buggy is een goede kinderwagen die geschikt is voor kinderen vanaf zes maanden en dit tot ze ongeveer vier jaar oud zijn. Het is gebruiksvriendelijk en compact ontworpen en dit zonder aan stevigheid in te boeten. Qua veiligheid is er zo goed als niks aan te merken op deze kinderwagen die ook gemakkelijk te transporteren is. Daarnaast zit het ook met het design heel goed, hoewel dat natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeuren is.

Op basis van onze test kunnen we eigenlijk maar twee nadelen bedenken. Zo is het draaggewicht van de boodschappenmand beperkt tot twee kilogram. Dat volstaat voor wat groenten en fruit, maar verwacht dus niet dat je er bijvoorbeeld een heleboel pakken melk in kan transporteren. Bovendien kan je deze kinderwagen niet bij alle luchtvaartmaatschappijen als vliegtuighandbagage meenemen.

Voordelen

  • Licht en tegelijkertijd ook stevig
  • Compact en gemakkelijk open en dicht te vouwen
  • Ontworpen met een focus op veiligheid
  • Kan worden getransporteerd in auto’s met een kleine achterbak
  • Ideaal voor op het openbaar vervoer

Nadelen

  • Boodschappenmand heeft een max. draaggewicht van 2 kg
  • Niet bij alle vliegtuigmaatschappijen als handbagage toegelaten


Beperkt gewicht en toch stevig

Een van de eerste dingen die opvallen bij het gebruik van de Hamilton by Yoop X1 Plus Buggy is het lichte gewicht. Dat is natuurlijk een heel belangrijke eigenschap van een goede reiswagen. Ook het compacte formaat is wat ons betreft een pluspunt. En dat terwijl deze reisbuggy toch heel kwaliteitsvol aanvoelt. Hoe dat met elkaar te rijmen valt? Het grote geheim is duidelijk het gebruik van aluminium.

Aluminium is een licht en stevig materiaal. Het gebruikte aluminium heeft geen problemen met regen en wind en is enorm sterk. En toch is het gewicht tot 7,5 kilogram beperkt. Zelfs mits wat handigheden in de opbergruimte onder de buggy blijft deze kinderwagen vlot te hanteren. Houd er wel rekening mee dat de boodschappenmand een draagcapaciteit heeft van twee kilogram. Het is dus niet geschikt om er zware boodschappen in op te bergen.

Eenvoudig op te vouwen en te transporteren

Iets anders waar wij heel tevreden over zijn, is het in- en uitklapsysteem. De fabrikant noemt dat het Magicfold Systeem en die naam is niet eens vergezocht, want het vouwsysteem werkt zo goed en eenvoudig dat het bijna magie is. Echt waar, met een hand kan je het inklappen en uitklappen. Dat is toch een verademing ten opzichte van andere kinderwagens die een stuk minder eenvoudig in gebruik zijn.

Eenmaal je het hebt opgevouwen, meet het 57 x 48 x 26 cm. Dat is voldoende compact om in de meeste auto’s een plekje te kunnen krijgen. Wij hebben deze wandelwagen getransporteerd in een Jeep Renegade (een compacte SUV), maar ook in een kleinere auto zal het gegarandeerd passen. En dankzij het beperkte gewicht is het gemakkelijk mee te nemen op de bus of de trein. Desondanks is er toch een nadeel. Onze test heeft namelijk uitgewezen dat je het niet bij alle luchtvaartmaatschappijen als handbagage kan meenemen. Neem vooraf contact op met de luchtvaartmaatschappij om dit na te gaan.

Hamilton by Yoop X1 Plus Buggy
De vormgeving van de Hamilton by Yoop X1 Plus perfect in beeld gebracht

Ontworpen met een focus op veiligheid

Als het gaat over kinderwagens is er iets dat enorm belangrijk is en dat is de veiligheid. Dat zit in dit geval wel snor. Het begint al goed bij het eerder aangehaalde Magicfold Systeem. Bij dit systeem heb je steeds een hand vrij voor jouw kindje. Daarnaast is de kinderwagen uitermate stabiel en is het uitgerust met een veringsysteem. Het heeft zowel vooraan als achteraan een goede vering. In combinatie met de vlotte beweeglijkheid gebruik je het dus in de meest uiteenlopende omstandigheden. De voetrem zorgt voor extra veiligheid en natuurlijk is het uitgerust met een vijfpuntsveiligheidsgordel. Dat wil zeggen dat je over vijf bevestigingspunten beschikt om je kind vast te maken. Dat is een stuk veiliger dan bij een 3-puntsharnas, waarbij je kindje nog steeds voorover kan buigen.

Iets waar andere reviewers weinig aandacht aan hebben geschonken, is de luchttoevoer en -afvoer. Men vergeet dat al eens, maar voor een kinderwagen is het belangrijk dat het met de ventilatie goed zit. Enkel zo kan je oververhitting voorkomen. Ook op dit punt scoort de Hamilton by Yoop X1 Plus Buggy heel goed. Het is namelijk gemaakt van Cool Climate-meshmateriaal. Daarenboven reken je ook nog eens op een verlengde zonnekap met SPF 50+-zonbescherming. Het gebruik van een goede zonnebrandcrème blijft noodzakelijk, maar deze zonnekap is toch een goede toevoeging. Nog een pluspunt: het doorkijkvenster in de kap.

Ons oordeel over de Hamilton by Yoop X1 Plus Buggy

Als je op zoek bent naar een compacte, veilige en mooie kinderwagen is de Hamilton by Yoop X1 Plus Buggy een goede keuze. Het gaat om een veilige kinderwagen die geschikt is voor kinderen vanaf een half jaar. Zeker als je een kleine auto met een kleine achterbak hebt of als je vaak reist met het ov is de Hamilton by Yoop X1 Plus Buggy aan te raden. Het is een zeer fijne buggy die zeker zijn geld waard is. Als je vaak op vliegtuigvakantie gaat en daarbij een buggy zoekt voor op het vliegtuig is dit misschien een minder goede keuze, hoewel het per vliegtuigmaatschappij verschilt of je het al dan niet als handbagage kan inchecken.

Bestel de Hamilton by Yoop X1 Plus Buggy direct bij een vertrouwde webshop:

Hamilton by Yoop X1 Plus Buggy

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews