Elektrisch poetsen: alles wat je moet weten

Elektrisch poetsen: alles wat je moet weten

Het is belangrijk om goed voor je tanden en tandvlees te zorgen. De beste manier om dat te doen, is door voor elektrisch poetsen te kiezen. Het spreekt voor zich dat je daar de beste elektrische tandenborstel voor moet gaan gebruiken. Daar blijft het echter niet bij. Er is van alles wat je over deze vorm van mondverzorging moet weten voor het beste resultaat. Alles wat van belang is hebben wij daarom voor je rij gezet. Zo ben je al snel overtuigd van de noodzaak om zelf ook over te stappen op het gebruik van de elektrische borstel.

Gemakkelijker goed poetsen

Om het simpel te zeggen is het zo dat je met de beste elektrische tandenborstel van Oral B goed poetsen een stuk gemakkelijker maakt. Poetsen is namelijk een klus die je heel nauwkeurig moet uitvoeren en zo gemakkelijk is dat allemaal niet. Met de hand poetsen is daardoor eigenlijk geen optie meer. Zo krijg je het tandplak op de moeilijk bereikbare plekken niet weg. De kans op gaatjes en ontstekingen wordt daardoor dan ook onnodig veel groter. Wanneer je met een elektrische borstel aan de slag gaat, dan kan je wel je tanden, kiezen en tandvlees op juiste wijze schoon krijgen.

De verschillen in poetsen

Wanneer je kijkt naar het verschil tussen poesten met de hand en poetsen met een elektrische borstel, dan zie je al snel wat de kracht is. Met een elektrische tandenborstel zijn veel meer poetsbewegingen te maken. Dit gaat sneller en gerichter. Waardoor je dus ook op aller plekken in de mond kan komen om tandplak weg te krijgen. Met een handtandenborstel is dit simpelweg niet mogelijk. Zelfs niet wanneer je heel nauwkeurig bent. Dit is echter niet het enige verschil tussen deze twee soorten borstels.

De juiste druk

Een ander groot verschil tussen elektrisch poetsen en poetsen met een handtandenborstel is de mate van druk die je zet. Een probleem waar veel mensen mee te maken krijgen is dat ze veel te veel druk zetten en zo hun tandvlees beschadigen. Wanneer je met een moderne elektrische borstel werkt, dan zal deze voortdurend aangeven wat de juiste mate van druk is. Waardoor je dus ook kan voorkomen dat je je gebit en je tandvlees onnodig hard aanpakt. Het zal je verbazen hoeveel beter dit is voor de gezondheid van je mond.

Pluspunten van elektrische tandenborstels

Pluspunten van elektrische tandenborstels

Wanneer je werkt met een elektrische tandenborstel, dan zal dat je de nodige pluspunten opleveren. Zo is de borstelkop kleiner en kan je beter op lastige plekjes komen. Daarnaast hoef je geen poetsbewegingen te maken, dat kan de elektrische borstel namelijk zelf veel beter dan jij. Dit brengt ook met zich mee dat je in staat moet zijn om meer tandplak te verwijderen. Let dan wel op dat je de borstel goed plaatst en dus het hele gebit ook meeneemt. Het is daarnaast fijner dat je minder moeite hoeft te doen. Daarnaast is het fijn dat je precies goed poetst dankzij de timer.

Kiezen voor een ronde kop

Het is wel van groot belang dat je weet op welke punten je moet letten wanneer je een elektrische tandenborstel gaat aanschaffen. Er zijn namelijk heel veel modellen op de markt en die zijn lang niet allemaal even goed. Zo is het bijvoorbeeld beter om voor een borstel met een ronde kop te kiezen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat deze beter poetsen dan de borstels met een langwerpige kop. De roterende beweging werkt namelijk beter dan de sonische beweging. Een andere reden waarom deze beter werken is omdat de ronde borstels net wat kleiner van formaat zijn. Zo kom je overal gemakkelijker bij.

De krachtbron bepalen

Dan is het ook nog belangrijk om te bekijken welke krachtbron gebruikt wordt in de elektrische borstel. Er zijn modellen die op batterijen werken. Dit is wel heel gemakkelijk. Een nadeel is echter dat deze wat minder krachtig zijn dan de andere optie. Dat zijn de elektrische tandenborstels met een ingebouwde oplaadbare accu. Omdat deze wat meer power hebben, kan je er dus ook meer poetsbewegingen mee maken. Wil je dus het beste resultaat? Dan is het in ieder geval slim om voor de oplaadbare borstels met een ronde kop te kiezen.

De beste vorm van gebruik

De elektrische tandenborstel doet het meeste werk. Alleen is het wel belangrijk dat je een goede routine leert waarbij je alle delen van het gebit en tandvlees poetst. Je pakt de binnenkant, buitenkant en bovenkant aan en gaat één voor één de kiezen en tanden af. Wanneer je het op die manier aanpakt, dan weet je echt zeker dat je het hele gebit hebt afgewerkt. Het is belangrijk dat je twee keer per dag poetst, maar doe dit bij voorkeur niet als je net wakker bent, of net gegeten hebt. Wanneer je een elektrische tandenborstel gebruikt, dan kan je dat gewoon doen met normale tandpasta. Wel is het slim om een fluoride tandpasta te kiezen om je tanden beter te beschermen tegen gaatjes.

Een borstel voor kinderen

Je kan ook kinderen laten poetsen met een elektrische tandenborstel. Daar zijn zelfs specifieke modellen voor op de markt. Die zijn niet alleen anders vormgegeven zodat kinderen het leuk vinden om ermee te werken. Ook is de techniek anders en kan je een wat fijnere borstelkop voor kinderen kiezen. Dit is wel heel fijn, want zo kan je kinderen dus van jongs af aan al goed laten poetsen. Het is wel ook met elektrisch poetsen belangrijk om als ouder goed te coachen zolang jouw kinderen jong zijn. Op die manier weet je zeker dat het goed komt.

Meer dan poetsen alleen

Het is wel belangrijk om een disclaimer bij dit hele verhaal te plaatsen. Het is slim om je gebit te verzorgen met een elektrische tandenborstel. Daarmee zal je meer succes hebben dan met een handtandenborstel. Dat neemt niet weg dat ook elektrische borstel zijn beperkingen kent. Het is dus ook belangrijk om ook goed te flossen met bijvoorbeeld flosdraad, een softpick of een tandenstoker. Zo ben je echt zeker dat je jouw gebit optimaal verzorgt en in goede staat houdt.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews