Beste zit sta bureau

Beste zit sta bureau 2022

Verstelbaar bureau voor een goede afwisseling tussen zitten en staan tijdens je werk

Het zal je wellicht opgevallen zijn dat steeds meer mensen gebruik maken van een zit sta bureau. Dit is een verstelbaar bureau waarmee je in staat bent om op een dynamische manier te werken, dus het zittend en staand werken kunt afwisselen. Dit is zeker géén modetrend. Hier zit een rationele gedachte achter het gebruik van een zit sta bureau. In dit artikel leggen we deze gedachte uit en geven je inzicht wat de beste zit sta bureau van 2022 is. Daarnaast vertellen we alles wat je moet weten om een keuze te kunnen maken voor het voor jou beste verstelbare bureau.

Dit zijn de beste zit sta bureaus van 2022

In de top 10 beste zit sta bureaus zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste zit sta bureaus van 2022 uitgelicht

Wil je weten wat de beste zit sta bureaus zijn die je in 2022 kunt krijgen? We hebben een lijstje samengesteld van 5 zéér goede opties. In dit lijstje waarin we de beste zit sta bureaus onder je aandacht brengen, hebben we opties uit de verschillende prijsklassen opgenomen. Voor de opties die we als beste zit sta bureau van 2022 onder je aandacht brengen, hebben we geprobeerd om je op diverse soorten zit sta bureaus te wijzen.


1. VDD Gaming Bureau gaming Thomas – zit sta in hoogte verstelbaar

Productspecificaties VDD Gaming Bureau gaming Thomas – computertafel – zit sta in hoogte verstelbaar

 • Minimale hoogte: 76 cm
 • Maximale hoogte: 125 cm
 • Maximaal draaggewicht: 50 KG
 • Type: beste game bureau
 • Handmatige bediening
 • Materiaal tafelblad: MDF
 • Beoordeling: 9,8

Bestel de VDD Gaming Bureau gaming Thomas – zit sta in hoogte verstelbaar op onderstaande vertrouwde webshops:


2. Lineaflex MRC Zit-sta bureau elektrisch

Productspecificaties Lineaflex MRC Zit-sta bureau elektrisch

 • Minimale hoogte: 65 cm
 • Maximale hoogte: 130 cm
 • Maximaal draaggewicht: 80 KG
 • Elektrische bediening
 • Materiaal tafelblad: Hout
 • Beoordeling: 9,6

Bestel de Lineaflex MRC Zit-sta bureau elektrisch op onderstaande vertrouwde webshops:

amazon.nl Amazon.nl €459,00 Bekijken
bol.com Bol.com €459,00 Bekijken
Laatste Amazon prijs update was op: 2 juli 2022 14:13

3. SUDS Verstelbaar Twee-Laags Zit Sta Bureau

Productspecificaties SUDS Verstelbaar Twee-Laags Zit Sta Bureau

 • Minimale hoogte: 74 cm
 • Maximale hoogte: 120 cm
 • Maximaal draaggewicht: 70 KG
 • Handmatige bediening
 • Materiaal tafelblad: MDF
 • Beoordeling: 9,3

Bestel de SUDS Verstelbaar Twee-Laags Zit Sta Bureau op onderstaande vertrouwde webshops:


4. RoomforTheNew Zit sta bureau – zit sta bureau elektrisch

Productspecificaties RoomforTheNew Zit sta bureau – zit sta bureau elektrisch

 • Minimale hoogte: 71 cm
 • Maximale hoogte: 117 cm
 • Maximaal draaggewicht: 70 KG
 • Elektrische bediening
 • Materiaal tafelblad: Spaanplaat
 • Beoordeling: 9,0

Bestel de RoomforTheNew Zit sta bureau – zit sta bureau elektrisch op onderstaande vertrouwde webshops:

amazon.nl Amazon.nl €469,00 Bekijken
bol.com Bol.com €469,00 Bekijken
Laatste Amazon prijs update was op: 2 juli 2022 14:13

5. TRIX Zit sta verhoger Wit van Hout. Sta bureau.

Productspecificaties TRIX Zit sta verhoger Wit van Hout. Sta bureau.

 • Minimale hoogte: 70 cm
 • Maximale hoogte: 80 cm
 • Maximaal draaggewicht: 20 KG
 • Handmatige bediening
 • Materiaal tafelblad: Hout
 • Beoordeling: 8,8

Bestel de TRIX Zit sta verhoger Wit van Hout. Sta bureau. op onderstaande vertrouwde webshops:


Nog 5 aanbevelingen als je op zoek bent naar het beste zit sta bureau dat je in 2022 kunt kopen

Je zult begrijpen dat dit niet de enige goede opties die voor je in aanmerking komen als je op zoek bent naar het beste zit sta bureau. Vind je het prettig om meerdere goede opties met elkaar te vergelijken? Neem dan zeker de onderstaande zit sta bureaus ook mee in je overweging!

De populairste merken

Er zijn diverse merken die een goed zit sta bureau op de markt hebben gebracht. Hierbij kun je onder andere denken aan merken als VDD, Lineaflex, SUDS, Roomfor, TRIX, FerBox, Ergolution, Your Home en Euroseats. Dit is dan ook de reden dat we een deel van het aanbod van deze merken wat ons betreft in aanmerking komen voor de titel beste zit sta bureau van 2022. Je kunt er dus wel vanuit gaan dat als je een van de modellen van deze merken kiest, je de keuze maakt voor de beste koop zit sta bureau.

Zit sta bureau beste

Wat is een goed zit sta bureau?

Waarom het beste zit sta bureau kopen?

In het verleden werd er gesproken over een “zittend- en staand beroep”. Deze termen vervagen echter door het gebruik van zit sta bureaus. Een zit sta bureau kun je op een dusdanige manier in hoogte verstellen dat je de mogelijkheid hebt om zowel in een zittende- als in een staande houding achter je bureau te werken. Je kunt dus op deze manier een dynamische werkhouding aannemen. Je zou kunnen denken dat dit een hype is maar dat is zeker niet het geval. Er zijn immers een aantal goede redenen te benoemen waarom het zeker een overweging is om het beste zit sta bureau te kopen. Het combineren van zitten en staan achter een bureau is enorm goed om in beweging te blijven tijdens het werk. Je voorkomt hiermee dat je het lichaam belast door steeds in dezelfde houding je werkzaamheden uit te voeren. Het is immers medisch bewezen dat het langere tijd zitten (voor sommige mensen is dit al een klein half uurtje) in zelfs de meest ergonomische bureaustoel niet de meest gezonde keuze is.

Deze medische onderzoeken wezen uit dat niet alleen staand beroepen als zwaar en ongezond moeten worden gezien maar ook langdurig zitten lichamelijke klachten kunnen veroorzaken. Klachten als RSI worden bijvoorbeeld voornamelijk veroorzaakt door eenzijdig werk in een verkeerde houding. Door het gebruik van een in hoogte verstelbare bureaustoel een in hoogte verstelbaar bureau kun je een ergonomische werkhouding aannemen en de kans op chronische lichamelijke ongemakken flink verkleinen maar je kunt hierin nog een stapje verder zetten. Naast het ergonomisch werken is het dus een goede keuze om dynamisch te werken. Je bureaustoel moet hiervoor even aan de kant worden geschoven en Het bureau zelf moet hiervoor nóg een stukje verder omhoog. Om dit te kunnen realiseren moet je de beschikking hebben over het beste verstelbare bureau die je kunt krijgen.

Hoe is deze lijst met beste zit sta bureaus tot stand gekomen?

Deze lijst waarin we een aantal zit sta bureaus onder je aandacht brengen en aanbevelen als “de beste” is met zorg en op een onafhankelijke manier tot stand gekomen. We hebben ons hierbij laten inspireren door beoordelingen van bekende- en betrouwbare aanbieders uit deze branche waaronder Bol.com en Coolblue. Tevens hebben we de beoordeling van kleinere aanbieders meegenomen om onze lijst met de beste zit sta bureaus van 2022 voor je op te stellen.

Veelgestelde vragen over zit sta bureaus

Hoe lang staan achter een zit sta bureau?

Veel mensen vragen zich af hoe lang je het beste kunt staan achter een zit sta bureau. Wat is de verhouding tussen het zittend en het staand werken? Het zal je niet verbazen dat de meningen van de experts hierover uiteenlopen. Ons advies is om een tijdsverdeling van 75% zitten en 25% staan aan te houden. Let wel op dat je de werkhouding afwisselt. Er moet dus géén situatie ontstaan dat je een dagdeel staand werk verricht en de rest van de dag zittend werkzaam bent. De afwisseling in de werkhouding zorgt juist voor de toegevoegde waarde van het dynamisch werken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld een keuze maken om in een tijdsperiode van 2 uur, anderhalve uur staand te werken en een half uur te gaan zitten.

Waar moet je aan denken bij het kopen van zit sta bureaus?

Er zijn een aantal zaken die je zeker als keuzecriterium moet meenemen bij het kopen van zit sta bureaus. Zo moet je uiteraard goed letten op de minimale en maximale werkhoogte die je met een verstelbaar bureau kunt bereiken. Dit is immers de belangrijkste reden waarom je besluit om een zit sta bureau te kopen. Een andere keuze die je moet maken is tussen de elektrische of handmatig te bedienen zit sta bureaus. Daarnaast is de kwaliteit van het verstelbare bureau uiteraard een belangrijk punt maar als je kiest voor een van de opties die wij je aanbevelen als beste zit sta bureau van 2022 zal deze keuze niet lastig zijn. Tot slot zijn de uitstraling, de prijsstelling en het praktisch gemak van een verstelbaar bureau van belang bij het maken van je keuze.

Wat is de minimale en maximale werkhoogte van verstelbare bureaus?

Zoals aangegeven is de mogelijkheid om dynamisch te werken een van de belangrijkste redenen om een verstelbaar bureau te kopen. Veel mensen vragen zich dan ook af wat de minimale en maximale werkhoogte van verstelbare bureaus is. Gemiddeld genomen is de minimale hoogte van een bureau 70 cm en de maximale hoogte 120 cm. Als je naar ons lijstje kijkt waarin we de beste zit sta bureaus van 2022 onder je aandacht brengen, zie je dat alle opties rond deze minimale en maximale werkhoogte instelbaar zijn. Uiteraard zijn er letterlijke uitschieters naar boven en beneden.

Kiezen tussen een elektrisch of handmatig te bedienen sta zit bureau

Een andere keuze die je waarschijnlijk als snel zult maken is of je voorkeur uitgaat naar een elektrische of handmatig te bedienen sta zit bureau. De modellen die voorzien zijn van een handslinger hebben uiteraard een voordeligere prijsstelling. Een elektrische sta zit bureau is praktischer en minder arbeidsintensief in gebruik. Als je deze keuze maakt, heb je een aantal keuzemogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verstelbaar bureau dat voorzien is van één of twee motortjes. De laatstgenoemde optie heeft één motortje per tafelpoot. Dit is de betere keuze omdat er dan een gelijkmatige verdeling is van de belasting (dus het gewicht) van het tafelblad. Het is in dit opzicht goed om het energieverbruik van de motortjes te vergelijken want hier zit nog wel eens verschil in! Een elektrisch te bedienen sta zit bureau dat continue in een stand-by modus staat, verbruikt ongemerkt nog best veel stroom. Hou dus rekening met deze verborgen kosten. Als je de keuze maakt voor een van de opties die wij aanbevelen als de beste zit sta bureau van 2022, kies je voor een verstelbaar bureau die energiezuinig is.

Zit sta bureau elektrisch met geheugenfunctie

Zit sta bureau elektrisch met geheugenfunctie is jouw keuze als je het voor jezelf het gemakkelijkst wil maken. Dit soort verstelbare bureaus zijn voorzien van een gebruiksvriendelijke display waarop je op een eenvoudige manier de gewenste stand kunt ingeven. De meest geavanceerde modellen beschikken over een geheugenfunctie waarin meerdere configuraties onthouden kunnen worden. Dit is ook erg praktisch als er met meerdere mensen aan één bureau gewerkt wordt maar ook als je vaak van werkhouding wilt wisselen en niet steeds veel tijd wilt verliezen aan het ontdekken van de meest ideale bureauhoogte. Tot slot is het goed om te kiezen voor een verstelbaar bureau met een blokkeerinrichting als je de keuze maakt voor een zit sta bureau elektrisch. Zoals de naam al aangeeft, zal dit bureau direct stoppen met omhoog of omlaag schuiven als er weerstand wordt geconstateerd. Hiermee voorkom je onnodige schade aan kabels of toetsenborden.

Maximale belastbaarheid van een verstelbaar bureau

Een heel eenvoudig punt waar je zeker op moet letten bij jouw keuze voor de voor jou beste zit sta bureau van 2022 is de maximale belastbaarheid hiervan. Heb je veel spullen op je bureau liggen en werk je bijvoorbeeld met meerdere monitoren? Dan is het zeker verstandig om te kijken naar de maximale belastbaarheid van een verstelbaar bureau. Als je kiest voor een zit sta bureau van een goede kwaliteit zal dit zeker géén issue zijn maar bij de voordeligere opties is dit wel een punt om rekening mee te houden! Uiteraard is het gebruik van je bureau (dus de hoeveelheid spullen die je erop zet) ook meteen bepalend voor de gewenste afmeting maar dat spreekt voor zich.

Voordelen van het gebruik van sta zit bureaus

Het gebruik van sta zit bureaus, dus het aannemen van een dynamische werkhouding, biedt zeer veel praktische voordelen waar je wellicht niet in eerste instantie aan zult denken. In kort komt het erop neer dat het gebruik van sta zit bureaus zal leiden tot minder lichamelijke klachten. De combinatie tussen zittend en staand werken zorgt immers voor meer dynamiek in je werkhouding. Je bent dus meer in beweging waardoor je dagelijks 150 tot 200 calorieën extra kunt verbranden! Daarnaast zul je ongetwijfeld herkennen dat je gedachten snel kunnen afdwalen als je constant in één houding aan het werk bent. Door het gebruik van sta zit bureaus ben je dus beter in staat om je te focussen op je werk. Je wordt dus veel productiever en in dat opzicht verdient een investering in een sta zit bureau zichzelf dus terug!

Zit sta bureau kopen? Maak het jezelf gemakkelijk!

Met steeds meer zittende beroepen is het geen wonder dat er ook steeds meer zit sta bureaus op de markt komen. Zoals je misschien weet is de hele dag zitten erg slecht voor je lichaam en kan tromboze en andere vervelende ziektes veroorzaken. Zitten is het nieuwe roken is dan ook een veel gehoord uitspraak. Daarom is het zaak om zitten en staan met elkaar af te wisselen. Als jij op zoek gaat naar de voor jou beste zit sta kun je hiervoor natuurlijk naar een winkel gaan maar hiermee ben je wel veel tijd kwijt. Daarnaast duurt het in de praktijk ook wel even voordat je aankoop geleverd wordt. De meest praktische manier om snel aan een geschikt nieuw zit sta bureau te komen, is om deze online te bestellen. Dit kan gewoon bij bijvoorbeeld Coolblue, Mediamarkt of Bol.com. Je weet nu immers wat het beste zit sta bureau van 2022 is.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews