Beste zelfbruiner

Beste zelfbruiner 2022

Bruin worden zonder dat je de zon of zonnebank nodig hebt

Bij de meeste mensen staat het erg mooi als ze een lekkere gezonde bruine kleur hebben. Als de zon een lange tijd niet geschenen heeft, kun je hiervoor een zelfbruiner gebruiken. Zelfbruiners zijn producten waarmee je je huid een bruine teint geeft zonder dat je hiervoor in de zon of onder de zonnebank hoeft te liggen. Bruin zonder zon dus. Wil jij niet wachten tot de zon zich laat zien en alvast met lekker bruine benen rondlopen? Lees dan dit artikel. Wij hebben voor je op een rijtje gezet wat de beste zelfbruiner van 2022 is.

Best gekozenBeste aanbiedingBeste high-end
Haarlemmerbruin Zonnebrandlotion -SPF 0Sally Hansen AirbrushL’Oréal Paris Sublime Body Nutribronze Bodymilk 
Haarlemmerbruin Zonnebrandlotion -SPF 0 is na ons uitgebreide onderzoek met een 9,8 als beste uit de test gekomen!Sally Hansen Airbrush is met een prijs van slechts €7,50 als best geteste zelfbruiner aanbieding uit onze test gekomen.L’Oréal Paris Sublime Body Nutribronze Bodymilk is met een eindbeoordeling van 9,6 en een prijs van €10,80 als beste prijs-kwaliteit zelfbruiner gekozen.
€ 15,-€ 7,50€ 10,80
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Wat is een goede zelfbruiner?

Een zelfbruiner is een cosmeticaproduct dat de stof dihydroxyaceton (DHA) bevat. Deze stof zorgt voor de hechting van het product aan de natuurlijke eiwitten die zich bevinden aan de buitenste laag van de huid, de hoornlaag. Hierdoor ontstaat de bruine teint die een paar dagen zal blijven zitten. Het gebruik van een zelfbruiner is niet schadelijk voor de huid, het is wel belangrijk en voor jezelf prettig dat je een goed zelfbruiningsmiddel gebruikt.

Een goede zelfbruiner is van een goede kwaliteit. Dit merk je doordat je lichaam een natuurlijke kleur krijgt en niet vlekkerig wordt. Daarnaast zal een goede zelfbruiner een zachte en romige textuur hebben waardoor het makkelijk uitsmeert en zal aanvoelen als een soort body lotion die dus niet plakkerig is. Tot slot is de geur van belang. Een goede zelfbruiner is immers geurloos. Er zijn zelfbruiners die een wat sterke zoete geur hebben en dat wordt in veel gevallen juist niet als prettig ervaren.

2. Beste zelfbruiners 2022

Wil je een zelfbruiner kopen, dan is het goed om te kijken welke zelfbruiner het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben deze producten getest op prijs, gebruikersgemak, kleurdiepte en kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

Onze resultaten hebben we samengevoegd met de bevindingen van de consumentenbond, Radar en vergelijkingssite kieskeurig.

ColumnstwoOneThreeFourFiveZesZevenAchrNegenTien
Haarlemmerbruin Zonnebrandlotion -SPF 0L’Oréal Paris Sublime Body Nutribronze Bodymilk Clarins Eau Lactee Auto-Bronzante lotionGarnier Ambre Solaire Natural BronzerMarc Inbane Natural Tanning Spray ZelfbruinerSt Tropez Self Tan Express MousseCurasano Spraytan Express Tanning SprayCollistar Magic Drops Zelfbruiner MediumSally Hansen AirbrushEco by Sonya - Face Tan Water
1. Haarlemmerbruin Zonnebrandlotion -SPF 02. L’Oréal Paris Sublime Body Nutribronze Bodymilk3. Clarins Eau Lactee Auto-Bronzante lotion4. Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer5. Marc Inbane Natural Tanning Spray Zelfbruiner6. St Tropez Self Tan Express Mousse7. Curasano Spraytan Express Tanning Spray8. Collistar Magic Drops Zelfbruiner Medium9. Sally Hansen Airbrush10. Eco by Sonya - Face Tan Water
Beste prijs€ 15,-€ 10,80€ 28,-€ 18,-€ 37,95€ 32,-€ 26,51€ 24,99€ 7,50€ 32,95
Geschikt voorLichaamLichaamGezichtLichaamLichaamLichaamLichaamGezichtLichaamGezicht
KleurdiepteDonkerMediumMediumLichtMediumMediumDonkerMediumDonkerMedium
Beoordeling9,89,69,59,298,88,68,48,38,1
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste zelfbruiners van 2022

Wat zijn de beste zelfbruiners die je moet hebben als de zomer van 2022 op zich laat wachten of als je die mooie bruine kleur na ook na de zomer wilt vasthouden? We hebben een lijstje samengesteld van 5 zéér goede opties. We hebben voor dit lijstje géén specifieke volgorde aangehouden omdat we diverse soorten zelfbruiners onder je aandacht willen brengen. De zelfbruiningsmiddelen hebben verschillende specificaties en prijsstellingen.

 

1. Haarlemmerbruin Zonnebrandlotion -SPF

Haarlemmerbruin Zonnebrandlotion -SPF 0

Producteigenschappen Haarlemmerbruin Zonnebrandlotion -SPF 0:

 • Lotion geschikt voor het hele lichaam
 • Geeft een donkere tint
 • Bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten
 • Wordt op natuurlijke wijze gefabriceerd
 • Bevat geen conserveringsmiddelen
 • Zorgt voor een mooie egale kleur

Bestel de Haarlemmerbruin Zonnebrandlotion – SPF op onderstaande vertrouwde webshops:

 

2. L’Oréal Paris Sublime Body Nutribronze Bodymilk

L’Oréal Paris Sublime Body Nutribronze Bodymilk 

Producteigenschappen L’Oréal Paris Sublime Body Nutribronze Bodymilk

 • Bodymilk geschikt voor het hele lichaam
 • Geeft een medium tint
 • Zorgt voor een intensieve voeding van de huid
 • Voorkomt uitdroging
 • Zorgt voor natuurlijk bruine teint.

Bestel de L’Oréal Paris Sublime Body Nutribronze Bodymilk op onderstaande vertrouwde webshops:

 

 

3. Clarins Eau Lactee Auto-Bronzante lotionClarins Eau Lactee Auto-Bronzante lotion

Producteigenschappen Clarins Eau Lactee Auto-Bronzante lotion

 • Lotion geschikt voor het gezicht
 • Geeft een medium tint
 • Smeert goed uit
 • Is niet vet
 • Geeft een mooie natuurlijke kleur

 

Bestel de Clarins Eau Lactee Auto-Bronzante lotion op onderstaande vertrouwde webshops:

 

 

4. Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer

Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer

Producteigenschappen Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer

 • Bodymilk geschikt voor het hele lichaam
 • Geeft een lichte tint
 • Verrijkt met voedende abrikozenpitolie
 • Hydrateert de huid tot wel 12 uur
 • Geeft een natuurlijk bruine teint

Bestel de Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer op onderstaande vertrouwde webshops:

 

 

5. Marc Inbane Natural Tanning Spray Zelfbruiner

Marc Inbane Natural Tanning Spray Zelfbruiner

Producteigenschappen Marc Inbane Natural Tanning Spray Zelfbruiner

 • Spray geschikt voor het hele lichaam
 • Geeft een medium tint
 • Eenvoudig in gebruik
 • Droogt snel
 • Geschikt voor alle huidtypes
 • Vrij van parabenen
 • Vegan, niet getest op dieren

Bestel de Marc Inbane Natural Tanning Spray Zelfbruiner op onderstaande vertrouwde webshops:

 

4. Nog 5 aanbevelingen als je op zoek bent naar een goede zelfbruiner

Je zult begrijpen dat dit niet de enige goede opties zijn die in aanmerking komen als je op zoek bent naar een goede zelfbruiner. Vind je het prettig om meerdere merken met elkaar te vergelijken? Neem dan zeker de onderstaande 5 aanbevelingen ook mee in je overweging!

Zelfbruiner beste

5. De populairste merken

Er zijn diverse merken die een goede zelfbruiner aanbieden. De meest vooraanstaande cosmeticamerken hebben een aantal goede zelfbruiningsproducten op de markt gebracht. Hierbij kun je onder andere denken aan Rituals, Minetan, Marc Inbane, Vichy, Eco by Sonya en L’Oréal Paris. Let op, dit is echter een greep uit een goed aanbod zoals je kunt zien in onze lijst met de 10 beste zelfbruiners van 2022.

6. Hoe is deze lijst met beste self tanning producten tot stand gekomen?

Deze lijst waarin we een aantal zelfbruiners onder je aandacht brengen en aanbevelen als “de beste” is met zorg en op een onafhankelijke manier tot stand gekomen. We hebben ons hierbij laten inspireren door beoordelingen van bekende- en betrouwbare aanbieders als bol.com, Coolblue, de Consumentenbond. Tevens hebben we de beoordeling van kleinere aanbieders meegenomen om onze lijst met de self tanning producten voor je op te stellen.

7. Verschillende soorten zelfbruiners

Als je op zoek bent naar een geschikte zelfbruiner voor je benen of gezicht is het goed om je te realiseren dat er zelfbruiners zijn die geschikt zijn voor je gezicht en zelfbruiners die je kunt gebruiken voor je huid. Daarnaast is er een onderscheid te maken in de formule en de werking van het product. Er zijn immers producten met dihydroxyaceton (DHA) of zelfbruiners met kleurstof. Daarnaast zijn er verzorgingsproducten met zelfbruiner of de bruiningsdruppels. We zullen hieronder de verschillende soorten zelfbruiners voor je op een rijtje zetten:

Het belangrijkste verschil is dat je met een zelfbruiner een donkere, medium of lichte tint kunt aanbrengen. Een zelfbruinende bodylotion is een prima alternatief als je dit soort producten wilt uitproberen. Deze lotions bieden een gradual tan, je huid wordt geleidelijk bruiner. Het voordeel is dat dit soort producten een hydraterende werking hebben en dus uitstekend geschikt zijn voor een droge huid. Een zelfbruinende melk is de dunnere variant hierop. Als je kiest voor een zelfbruinende mousse, kies je voor een product met een lichte textuur dat je snel en eenvoudig op je huid kunt smeren. De mousse trekt vrijwel direct in.

Een ander optie waarvoor je kunt kiezen is de zelfbruiner spray (waarmee je ook moeilijk bereikbare plaatsen kunt bereiken) en de zelfbruiner tissues voor onderweg (instant tan). De BB cream met zelfbruiner vormt een mooie basis voor je make-up. Tot slot zijn de eerder genoemde bruiningsdruppels zeer geconcentreerde zelfbruiners waarvoor je kunt kiezen. Let op, geen enkele zelfbruiner biedt bescherming tegen de zon.

 

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews