Best Gekozen
Beste wekkerradio

Beste wekkerradio 2023

Om op de meest muzikale manier wakker te worden

De kans is groot dat je iedere werkdag een gloeiende hekel hebt aan dit apparaat maar toch wil je beschikken over de beste wekkerradio van 2023. Je wil er immers zeker van zijn dat je op tijd wakker wordt gemaakt. Met een goede wekkerradio voorkom je niet alleen het verslapen maar je wordt ook op een heerlijke muzikale manier wakker. Het aanbod in wekkerradio’s is groot en niet iedere optie is even betrouwbaar. Daarom helpen we je graag bij het maken van je keuze als je een nieuwe muzikale wekker gaat aanschaffen. Dit doen we door je keuzemogelijkheden hierin met je door te nemen en je inzicht te geven wat de beste wekkerradio van 2023 van het jaar is. Op deze manier kun je een overwogen keuze maken zodat je met een gerust hart kunt gaan slapen.

Dit zijn de beste wekkerradio’s van 2023

In de top 10 beste wekkerradio’s zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste wekkerradio’s van 2023 uitgelicht

Nu je weet welke keuzemogelijkheden je hebt als je op zoek bent naar een goede wekker, is het tijd om je te verdiepen in de voor jou beste keuze. We helpen je hierbij op weg door je inzicht te geven wat de beste wekkerradio van 2023 is. We hebben er hierbij voor gekozen om wekkerradio’s met diverse functionaliteiten en van verschillende prijsklassen onder je aandacht te brengen.


Ices ICR-210 Black – Wekkerradio

De Ices Electronics ICR-210 Black is wat ons betreft de best gekozen wekkerradio. Als je kiest voor deze moderne en strak vormgegeven wekkerradio heb je de beschikking over handige functies zoals de sleeptimer, de snoozefunctie en een meervoudig alarm. De Ices Electronics ICR-210 Black is echter onderscheidend op gebied van geluid. De ingebouwde luidspreker zorgt iedere dag weer voor een geweldige audio ervaring.

Productspecificaties Ices ICR-210 Black – Wekkerradio

 • Aantal wektijden: 2
 • Afstandsbediening: ja
 • Beoordeling: 9,8

Bestel de Ices ICR-210 Black – Wekkerradio op onderstaande vertrouwde webshops:


Philips AJ3400 – Wekkerradio

De Philips AJ3400 is een zeer gebruiksvriendelijke wekkerradio die voorzien is van een groot en duidelijk afleesbaar scherm. Deze wekkerradio werkt op netstroom maar als back-up is het apparaat voorzien van batterijen. Daarnaast kun je gebruik maken van handige functionaliteiten zoals dubbel alarm, een sleeptimer, een snooze knop en een digitale FM-tuner. De Philips AJ3400 wekt je desgewenst met het geluid van je favoriete radiozender of een zoemer.

Productspecificaties Philips AJ3400 – Wekkerradio

 • Aantal wektijden: 1
 • Afstandsbediening: nee
 • Beoordeling: 9,6

Bestel de Philips AJ3400 – Wekkerradio op onderstaande vertrouwde webshops:


Bigben RR60NG – Wekkerradio

€21,99
op voorraad
4 new from €16,27
sinds 5 februari 2023 16:36
Amazon.nl

De Bigben RR60NG is een compacte wekkerradio waarbij je erop kunt vertrouwen dat je op tijd wordt gewekt. Deze wekkerradio is voorzien van grote en makkelijk bedienbare knoppen waarmee je diverse functies kunt instellen. Naast de sleep- en snooze functies kun je onder andere de helderheid van het display instellen. Het geluid van de FM radio wordt op een mooie manier weergegeven door de ingebouwde speaker.

Productspecificaties Bigben RR60NG – Wekkerradio

 • Aantal wektijden: 2
 • Afstandsbediening: nee
 • Beoordeling: 9,3

Bestel de Bigben RR60NG – Wekkerradio op onderstaande vertrouwde webshops:


Sony ICF-C1PJ – Wekkerradio

De Sony ICF-C1PJ is een wekkerradio met veelzijdige functionaliteiten. Met deze wekkerradio heb je de mogelijkheden om de tijd op de muur of op het plafond te projecteren. Door de sleeptimer functie is het mogelijk twee wektijden in te stellen. Je kunt gewekt worden door het geluid van de radio, aangename natuurgeluiden of (the hard way) met een oplopend zoemer volume. Uiteraard ontbreken de sleeptimer- en de snooze functies niet bij de Sony ICF-C1PJ. De radiozenders zijn op een eenvoudige manier te vinden en op te slaan met de digitale tuner.

Productspecificaties Sony ICF-C1PJ – Wekkerradio 

 • Aantal wektijden: 2
 • Afstandsbediening: nee
 • Beoordeling: 9,0

Bestel de Sony ICF-C1PJ – Wekkerradio op onderstaande vertrouwde webshops:


Homebay Products Digitale Wekker

Bestel de Homebay Products Digitale Wekker op onderstaande vertrouwde webshops:


Nog 5 aanbevelingen als je op zoek bent naar de beste wekkerradio die je in 2023 kunt kopen

Gezien de veelzijdigheid in het aanbod, kunnen we het heel goed voorstellen dat je meerdere opties wilt vergelijken als je op zoek bent naar een goede wekkerradio. Daarom hebben we hieronder nog 5 interessante aanbevelingen voor je op een rijtje gezet. Als je de keuze maakt voor een van deze aanbevelingen, doe je wat ons betreft een prima aankoop.

De populairste merken

Er zijn diverse merken die goede wekkerradio’s aanbieden. Merken als Ices Electronics, Philips, Bigben, Sony, Qlocio, Denver, Salora, Thomson, Living Nine en JBL zijn echter wel de toonaangevende merken op dit gebied. Als je voor een wekkerradio van een van deze merken kiest, kun je erop vertrouwen dat je iedere ochtend weer op tijd gewekt wordt door je wekker die jouw favoriete radiozender heeft aangezet.

Wekkerradio beste

Informatie over wekkerradio’s

Verschillende soorten wekkerradio’s

Je kunt kiezen voor een wekker die je op een zeer onorthodoxe wijze uit je slaap haalt door een irritant piepend geluid of zoemtoon te laten horen maar je kunt ook voor een meer subtiele manier van wakker worden kiezen. Als je de beschikking hebt over een wekkerradio zal deze automatisch op de gewenste tijd aangaan en jou uit je slaap halen door je favoriete zender te laten horen. Als je toch wakker moet worden, is het wel zo prettig als dit op een muzikale manier gebeurt. Daarnaast is dit ook wel fijn voor je omstanders want de manier van wakker worden heeft een grote invloed op je je humeur. Het aanbod in wekkerradio’s is groot en veelzijdig. Je kunt de keuze maken voor een zeer eenvoudige wekkerradio maar ook voor een wat geavanceerdere uitvoering waarbij je gebruik kunt maken van meerdere functionaliteiten. Je kunt een wekkerradio bijvoorbeeld ook gebruiken als Bluetooth speaker. Een eenvoudige wekkerradio waar het bekende blikkerige geluid uit komt, is hier uiteraard niet voor geschikt. Om je op weg te helpen bij het maken van een overwogen keuze nemen we hieronder de verschillende soorten wekkerradio’s met je door. Neem gerust even de tijd om de verschillende opties te vergelijken, je zult er iedere ochtend weer “plezier van hebben”.

Wekker digitaal of analoog?

De eerste keuze die je moet maken is of je voorkeur uitgaat naar een digitale wekker of naar een analoge uitvoering. Bij deze laatstgenoemde uitvoeringen wordt de tijd op de authentieke manier aangegeven, dus met wijzers. Als je wekker digitaal is, wordt de tijd in cijfers aangegeven. Digitale wekkers zijn uiteraard altijd elektrisch. Voor de volledigheid is het goed om te vermelden dat je ook de keuze kunt maken voor een wekkerradio die de tijd op het plafond voor je projecteert. Hiermee kun je makkelijk de tijd zien. Als het erg licht is in de kamer kun je bij een projectie wekkerradio altijd de tijd op de wekkerradio zelf zien, als je partner niet precies voor de wekker ligt uiteraard.

Waarom er steeds meer gekozen wordt voor een wekkerradio DAB+

De beste wekkerradio is een dab-radio. Het verschil tussen een FM-radio en een DAB radio heeft betrekking op het signaal dat ontvangen wordt. Een DAB signaal is digitaal en daardoor altijd vrij van storingen. Het geluid is dus altijd zuiver en helder. De voor veel mensen herkenbare storende ruis terwijl jouw favoriete hit uit de luidsprekers komt, behoort nu voor altijd tot de verleden tijd. Beide signalen ontvang je gratis via de ether dus in dat opzicht is de keuze voor een wekkerradio DAB+ snel gemaakt. Je leest verderop in dit artikel meer over de voordelen van DAB+ wekkerradio’s.

Functionaliteiten waarover een goede wekkerradio beschikt

Zoals aangegeven is het aanbod van wekkerradio’s groot en vooral veelzijdig. Er zijn een aantal functionaliteiten waarover een goede wekkerradio zeker over moet beschikken. We zetten deze punten hieronder voor je op een rijtje:

 • Een snooze- en sluimerfunctie. Veel mensen vinden het heerlijk om even te snoozen nadat de wekker voor het eerst is afgegaan. Dit houdt in dat de wekker wordt uitgezet om even verder in te kunnen dutten. Een snooze- en sluimerfunctie voorkomt het verslapen omdat de wekker na 9 minuten, of een andere ingestelde tijd, weer afgaat. Voor veel mensen is dit een onmisbare functionaliteit.
 • Een sleep timer. Als je het heerlijk vindt om met muziek in slaap te vallen, moet jouw wekkerradio voorzien zijn van een sleep timer functie. Deze functie zorgt ervoor dat je radio automatisch op het gewenste moment uitgaat om uiteraard in later stadium weer aan te gaan om je te wekken. Je kunt zelf aangeven hoe lang je naar je radio wil luisteren.
 • Verschillende wektijden. Als je gedurende de week op wisselende tijden gewekt wil worden en je wil er altijd op vertrouwen dat je wekker op de gewenste tijd aangaat, is een wekkerradio waarbij je verschillende wektijden kunt instellen jouw beste keuze.
 • Connectiviteit van de wekkerradio. Last but not least, een goede wekkerradio beschikt over alle gewenste connectiviteit opties. De beste wekkerradio’s hebben een USB aansluiting en/ of aparte aansluiting voor je iPod. Als je de muziek van je telefoon via de wekkerradio wil afspelen is het wel handig als de wekkerradio beschikt over de mogelijkheid om een Bluetooth connectie te maken.

Hoe is deze lijst met beste wekkerradio’s tot stand gekomen?

We hebben onze lijst van beste wekkerradio’s uiteraard niet alleen op basis van onze eigen ervaringen kunnen samenstellen. Daarom hebben we ons hierbij ook laten inspireren door de reviews van grotere- en kleine aanbieders van wekkerradio’s. Tevens hebben we de bevindingen van vergelijkende tests van onafhankelijke consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond en Kieskeurig meegenomen in ons onderzoek.

Veelgestelde vragen over wekkerradio’s

Wat is de meest geschikte manier om wakker te worden?

De meest geschikte manier om wakker te worden, verschilt per persoon. diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat het wakker worden met een muziekje de meest populaire optie is. Het luisteren naar een vrolijk muziekje is voor veel mensen een goed begin van de dag. Er zijn echter mensen die niet wakker worden van muziek, zelfs niet als een nummer van Metallica of een andere rockband wordt gespeeld. Zij worden uitsluitend wakker van een keiharde, vervelende, zeurende zoemer die klinkt alsof er een brandalarm afgaat. Een andere optie is het wakker worden met natuurgeluiden of met licht. Een wekker met een wake up light bootst een zonsopkomst voor je na waardoor je op een natuurlijke manier wakker wordt. Het licht van de wekker wordt immers steeds feller. Op het moment dat het echt tijd is om wakker te worden, is het licht op z’n felst. Als je kijkt naar onze aanbevelingen van de beste wekkerradio van 2023, zie je dat je kunt kiezen voor opties die over al deze functionaliteiten beschikken. Op deze manier kun je de manier van wakker worden afwisselen.

Wat is de beste keuze als je op zoek bent naar een wekkerradio met een goede geluidskwaliteit?

Je kunt verschillende keuzes maken als je op zoek bent naar een wekkerradio met een goede geluidskwaliteit. Je kunt hiervoor de meest creatieve constructies bedenken maar de meest eenvoudige manier is door de keuze te maken voor een wekkerradio waarbij je door een DAB+ radio wordt gewekt. DAB+ is de nieuwste standaard op gebied van een goede geluidskwaliteit. Een wekkerradio die je uit je slaap probeert te halen door het weergeven van gekraak, geruis en andere storende geluiden behoort tot het verleden. De geluidservaring heeft een flinke upgrade gekregen.

Wat zijn de voordelen van de keuze voor de beste DAB+ wekkerradio?

De keuze voor de beste DAB+ wekkerradio biedt veel voordelen ten opzichte van de wat meer authentieke keuze waarbij er een FM signaal ontvangen wordt. De letters DAB staan voor Digital Audio Broadcasting. Dit nieuwe geluid van radio is altijd zuiver en helder. Dit is de reden dat je een uitstekende keuze maakt als je kiest voor een DAB+ wekkerradio. Het is goed om te weten dat alle grote (Nederlandse) radiostations tegenwoordig digitaal via de ether uitzenden. Je moet echter de beschikking hebben over een DAB+ wekkerradio om deze radio-uitzendingen in digitale kwaliteit te kunnen ontvangen. Voor het luisteren naar DAB+ heb je géén vaste- of draadloze internetverbinding nodig. Via DAB+ kun je luisteren naar alle landelijke- en regionale radiostations (zowel de publieke- als de commerciële zenders) die je kent van FM. Dit aanbod wordt aangevuld met een aantal extra digital only radiostations waardoor je de beschikking hebt over vele tientallen digitale radiozenders. De kanalen worden in alfabetische volgorde aangeboden dus het is eenvoudig zoeken naar je favoriete zender.

Waarom is het belangrijk dat je wekkerradio ook op batterijen werkt?

Het is goed om te realiseren dat het belangrijk is dat je wekkerradio ook op batterijen werkt. Hiermee doelen we niet op de mogelijkheid om je wekkerradio mee te nemen op reis, al zijn veel wekkerradio’s van een dusdanig compact formaat dat dit zeker wel tot de mogelijkheden behoort. Het is echter ook belangrijk dat je wekkerradio ook op batterijen werkt om te voorkomen dat je jezelf verslaapt bij eventuele stroomuitval. Ook in dat geval moet je wel op je wekker kunnen vertrouwen. Daarnaast voorkom je hier meteen mee dat je je instellingen kwijt bent.

Waar kun je de beste wekkerradio kopen?

Als je van plan bent om een nieuwe wekkerradio te kopen, kun je bij diverse winkels terecht. Zelfs veel discounters verkopen immers wekkerradio’s. Je moet je echter afvragen of je dan met een gerust hart kunt gaan slapen en erop kunt vertrouwen dat je op muzikale manier wakker wordt en niet door iemand die je belt om te zeggen dat je je verslapen hebt. Om een van onze aanbevelingen van de beste wekkerradio van 2023 te kopen, kun je het jezelf heel makkelijk maken door deze te bestellen bij webshops als Bol.com, Coolblue of Mediamarkt. In veel gevallen wordt je bestelling de volgende werkdag al bij je thuisbezorgd. Je maakt het jezelf hiermee extra gemakkelijk want je hoeft dus niet eens de deur uit om de voor jou beste wekkerradio te kopen en je weet u toch als wat voor jou de beste optie is om op de meest muzikale manier wakker te worden.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews