Beste stoomgenerator

Beste stoomgenerator 2022

Stoomstrijkijzer voor de meest efficiënte aanpak van strijkwerk

Als je regelmatig je hemden of andere kleding moet strijken, is een stoomgenerator absoluut onmisbaar. Een stoomstrijkijzer met veel vermogen zorgt voor keurig gladgestreken kleding en maakt het veel makkelijker om dit resultaat te realiseren. Als je van plan bent om een stoomgenerator te kopen, is het wel van belang om voor een goede stoomgenerator te kiezen. Er zit immers een groot verschil in het aanbod. In dit artikel geven we je inzicht waar je op moet letten bij de aankoop van stoomgeneratoren. We geven je ook inzicht wat de beste stoomgenerator van 2022 is. 

Dit zijn de beste stoomgeneratoren van 2022

In de top 10 beste stoomgeneratoren zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste stoomgeneratoren van 2022 uitgelicht

Wil je weten wat de beste stoomgenerator is van 2022? We hebben hieronder een lijstje voor je opgesteld van 5 opties die wat ons betreft in aanmerking komen voor de titel beste stoomgenerator van 2022. We hebben ons hierbij laten inspireren door onafhankelijke tests van onder andere de Consumentenbond en beoordelingen van grotere- en kleinere aanbieders waaronder bol.com en Coolblue.


1. Philips PerfectCare Elite GC9640/60

Productspecificaties Philips PerfectCare Elite GC9640/60

 • Stoomproductie: 480 g/m
 • Antikalksysteem: Kalkverzamelaar
 • Kabellengte: 1,8 meter
 • Automatische uitschakeling: Ja
 • Vermogen: 2400 Watt

Bestel de Philips PerfectCare Elite GC9640/60 op onderstaande vertrouwde webshops:


2. Tefal GV7556 Express Easy Plus

Producteigenschappen Tefal GV7556 Express Easy Plus

 • Stoomproductie: 300 g/m
 • Antikalksysteem: Kalkverzamelaar
 • Kabellengte: 1,8 meter
 • Automatische uitschakeling: Ja
 • Vermogen: 2400 Watt

Bestel de Tefal GV7556 Express Easy Plus op onderstaande vertrouwde webshops:


3. Braun CareStyle 3 IS3042WH Easy Removable

Producteigenschappen Braun CareStyle 3 IS3042WH Easy Removable

 • Stoomproductie: 330 g/m
 • Antikalksysteem: Kalkverzamelaar
 • Kabellengte: 1,8 meter
 • Automatische uitschakeling: Ja
 • Vermogen: 2400 Watt

Bestel de Braun CareStyle 3 IS3042WH Easy Removable op onderstaande vertrouwde webshops:


4. Philips PerfectCare Performer GC8735/80

Producteigenschappen Philips PerfectCare Performer GC8735/80

 • Stoomproductie: 420 g/m
 • Antikalksysteem: Reinigingsprogramma
 • Kabellengte: 1,8 meter
 • Automatische uitschakeling: Ja
 • Vermogen: 2400 Watt

Bestel de Philips PerfectCare Performer GC8735/80 op onderstaande vertrouwde webshops:


5. Tefal SV8055 Anti-Calc

€159,00
€239,99
op voorraad
Coolblue.nl

Producteigenschappen Tefal SV8055 Anti-Calc

 • Stoomproductie: 459 g/m
 • Antikalksysteem: Kalkverzamelaar
 • Kabellengte: 1,6 meter
 • Automatische uitschakeling: Ja
 • Vermogen: 2800 Watt

Bestel de Tefal SV8055 Anti-Calc op onderstaande vertrouwde webshops:


Nog 5 aanbevelingen als je op zoek bent naar de beste stoomgenerator die je in 2022 kunt kopen

De populairste merken

Er zijn diverse merken die een goede stoomgenerator op de markt hebben gebracht. Zoals je uit het bovenstaande kunt concluderen doe je met een Philips stoomgenerator, een Tefal stoomgenerator of een Braun stoomgenerator de beste keuze. Dit zijn apparaten die zeker in aanmerking komen voor de titel beste stoomgenerator die je in 2022 kunt krijgen. Door voor een van deze opties te kiezen, doe je ongetwijfeld een goede aankoop.

Stoomgenerator beste

Wat is een goede stoomgenerator?

Het verschil tussen strijkijzers en stoomgeneratoren

Het strijken van kleding gaat het beste op stoom. Stoom zorgt immers voor een glad strijkresultaat. Een stoomstrijkijzer is dan ook een klassiek strijkijzer waarbij tijdens het strijken stoom vrijkomt. Met behulp van een stoomstoot kun je het strijkijzer extra stoom laten afgeven om hardnekkige kreukels weg te werken. De stelregel hierbij is eenvoudig: hoe krachtiger deze stoot, hoe makkelijker het gewenste resultaat bereikt wordt. Een stoomgenerator is de meest geschikte strijkijzer die je hiervoor kunt gebruiken. Met dit strijkijzer kun je de meest krachtige stoomstoten geven. Deze eigenschap vormt het grootste verschil tussen strijkijzers en stoomgeneratoren

Wat is de beste koop stoomgenerator?

Een beste koop stoomgenerator is een apparaat waarvoor je niet de hoofdprijs betaalt maar wel op een eenvoudige manier een grotere hoeveelheid was kunt strijken. Dit apparaat biedt mogelijkheden om stoom onder hoge druk (gemiddeld zo’n 7 bar) af te geven waardoor plooien in kleding veel sneller en makkelijker kunnen worden gladgestreken. Aan stoomgeneratoren hangen vaak hogere prijskaartjes dan andere strijkijzers, wegen wat zwaarder, hebben een grotere afmeting, doen er langer over om op temperatuur te komen en het energieverbruik is hoger maar zijn wel je beste koop als je veel strijkwerk hebt.

De eigenschappen waaraan de best geteste stoomgenerator voldoet

Heb je veel strijkwerk en zoek je een strijkijzer om deze klus efficiënt aan te pakken? Dan is een stoomgenerator een uitstekende optie. Er zijn wel een aantal belangrijke eigenschappen waaraan alleen de best geteste stoomgenerator voldoet.

Strijkvermogen van stoomgeneratoren

Het strijkvermogen van stoomgeneratoren is een belangrijke punt om de verschillende keuzemogelijkheden te vergelijken. Deze stoomproductie wordt aangeven in grammen per minuut. Hoe hoger deze druk, hoe makkelijker de kreukels weggewerkt kunnen worden. Daarbij zijn er apparaten die een extra stoomstoot (“turbostoot”) kunnen geven. Deze extra functie is zeer praktisch bij het strijken van een stugge stof.

De meest praktische strijkzool

De strijkzool is de naam voor de onderkant van het strijkijzer. Je hebt diverse keuzemogelijkheden hierin. Deze opties hebben vooral met betrekking tot de vorm van de keramische onderzijde. De meest praktische strijkzool is vrij breed en heeft aan de voorkant een spitse, platte punt. Je bereikt zo de meeste stof maar ook de lastig bereikbare delen van het kledingstuk.

Beste stoomstrijkijzer met waterreservoir

Het is zeker goed om te letten op het waterreservoir bij het maken van je keuze voor de beste stoomgenerator van 2022. Bij het beste stoomstrijkijzer met waterreservoir (vaak met een inhoud van 2 liter) is deze “watertank afneembaar” zodat deze makkelijk onder de kraan kunt bijvullen.

Waar selecteer je het beste stoomstrijkijzer nog meer op?

aast de bovenstaande punten, selecteer je het beste stoomstrijkijzer ook op een aantal andere criteria zoals het gebruiksgemak, de instelmogelijkheden, het antikalksysteem, de veiligheidsvoorzieningen en niet te vergeten het vermogen. Hoe meer vermogen het apparaat heeft, hoe sneller het stoomstrijkijzer op gebruikstemperatuur is.

Hoe is deze lijst met beste stoomgeneratoren tot stand gekomen?

Deze lijst waarin we een aantal stoomgeneratoren onder je aandacht brengen en aanbevelen als “de beste” is met zorg en op een onafhankelijke manier tot stand gekomen. We hebben ons hierbij laten inspireren door beoordelingen van bekende- en betrouwbare aanbieders als Bol.com, Coolblue, de Consumentenbond. Tevens hebben we de beoordeling van kleinere aanbieders meegenomen om onze lijst met de beste stoomgeneratoren voor je op te stellen.

Veelgestelde vragen over stoomgeneratoren

Past een stoomgenerator op een gewone strijkplank?

Nee, een stoomgenerator past niet op een gewone strijkplank. Om stoomgeneratoren te kunnen gebruiken heb je een extra brede strijkplank nodig.

Wat zijn de gevolgen van kalkvorming in een strijkzool?

kalkresten de gaten van je strijkzool blokkeren de gaatjes hiervan waardoor er roest ontstaat. De stoomgenerator zal hierdoor niet alleen goed stomen maar ook voor bruine roestvlekken zorgen. Deze roestvlekken krijg je lastig uit je kleding.

Hoe moet je een stoomgenerator ontkalken?

Een stoomgenerator is een zeer praktisch apparaat dat gebruik maakt van water. Het nadeel hiervan is dat water kalk bevat en juist deze kalk kan apparaten flink aantasten. De meest geavanceerde stoomgeneratoren hebben een reinigingsprogramma. Hier hoef je eigenlijk niets aan te doen. Andere stoomgeneratoren beschikken over een anti kalk cartridge die je moet vervangen. Een goedkope stoomgenerator beschikt over een bakje of staaf die je moet reinigen.

Hoe vaak moeten stoomgeneratoren ontkalkt worden?

Het is belangrijk om stoomgeneratoren regelmatig te ontkalken. Als je ervoor kiest om de stoomgenerator eens is de drie maanden te ontkalken heb je er zo lang mogelijk plezier van.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews