Beste stofzuiger

Beste stofzuiger 2022

Meest geschikte apparaten om je huis stofvrij te krijgen

Als je op zoek bent naar de voor jou beste stofzuiger van 2022, wacht je een flinke uitdaging! Je hebt immers zeer veel keuzemogelijkheden op dit gebied. Wat is voor jou het meest geschikte apparaat om je huis stofvrij te krijgen? Is dit een stofzuiger met of zonder zak? Wat zijn de beste stofzuigers voor jouw specifieke wensen? Waar moet je nog meer op letten bij de aankoop van een stofzuiger? In deze koopgids vind je de antwoorden op al deze vragen. We nemen hier het complete aanbod in stofzuigers met je door en geven we je het antwoord op de voornaamste vraag die je zult hebben te weten: wat is de beste stofzuiger van 2022? Op basis van al deze informatie slaag jij er ongetwijfeld in om een overwogen keuze te maken.

Dit zijn de beste stofzuigers van 2022

In de top 10 beste stofzuigers zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste stofzuigers van 2022 uitgelicht

Heb je voor jezelf besloten dat de oude vertrouwde traditionele stofzuiger het beste bij je wensen past? Dan wil je uiteraard ook weten welke opties je kunt zien als de beste stofzuiger van 2022. We hebben hiervoor een lijst voor je opgesteld van de beste opties waarvoor je kunt kiezen. Hierbij hebben we onze focus gelegd op de beste prijs/kwaliteitverhouding. Daarnaast hebben we er bij het opstellen van onze lijst van beste stofzuigers van 2022 ervoor gekozen om opties met een verschillend vermogen en uit verschillende prijsklassen onder je aandacht te brengen om je een volledig beeld van het aanbod te geven. Tot slot willen we je doorverwijzen naar onze antwoorden op de meest gestelde vragen over stofzuigers omdat je hier nog meer belangrijke informatie vindt, die een rol kan spelen bij het maken van je keuze.


1. Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

De Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine is uit ons onderzoek gekomen als de beste stofzuiger van 2022. We zijn niet de enige die deze stofzuiger zien als een perfecte keuze. Dit Miele model is ook meerdere malen door de Consumentenbond beoordeeld als de beste koop. De Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine is een stofzuiger met zak die ideaal is voor een huis met voornamelijk harde vloeren. Het apparaat wordt geleverd met een combizuigmond en is hiermee ook geschikt voor het zuigen van een laagpolig tapijt. Daarnaast wordt een kierenzuigmond, een meubelborstel en een reliëfborstel met natuurhaar  meegeleverd. De stofzuiger is voorzien van een erg sterke motor wat zorgt voor een goede zuigkracht. Het apparaat is voorzien van een snoer met een lengte van 8,5 m. Door gebruik te maken van de voetbediening rolt het snoer zich bij één druk op de knop zich automatisch  op.

Specificaties Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

 • Geluidsniveau: 76 dB
 • Vermogen: 550 Watt
 • Beoordeling: 9,8

Bestel de Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine op onderstaande vertrouwde webshops:


2. Inventum ST306BZA – Stofzuiger met zak

De Inventum ST306BZA  is een stofzuiger met zak die voor een zeer aantrekkelijke prijs wordt aangeboden. Als je op zoek bent naar een stofzuiger met de beste prijs/kwaliteitverhouding is dit jouw keuze. Deze stofzuiger ST306BZA is een krachtig en stil model. De stofzuigerzak heeft een inhoud van 3,0 liter. De Inventum ST306BZA stofzuiger is zeer geschikt voor mensen met een allergie. Het Hepa 13 filter zorgt voor een minimale stof heruitstoot. Je kunt deze stofzuiger gebruiken voor het zuigen van zowel harde vloeren als voor tapijt. De stofzuiger wordt geleverd met 2 gratis stofzakken en handige accessoires.

Specificaties Inventum ST306BZA – Stofzuiger met zak 

 • Geluidsniveau: 69 dB
 • Vermogen: 700 Watt
 • Beoordeling: 9,6

Bestel de Inventum ST306BZA – Stofzuiger met zak op onderstaande vertrouwde webshops:


3. AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition

De AEG LX7-2-CR-A  Animal Edition is dé perfecte stofzuiger als je dierenharen op wil zuigen. Dit is een zakloze stofzuiger die een zeer sterke zuigkracht heeft. Het opzuigen van honden- en kattenharen wordt nog eenvoudiger voor je gemaakt door het gebruik van een speciale turboborstel. Daarnaast wordt deze stofzuiger standaard geleverd met een speciale parketborstel, speciaal geschikt voor meer kwetsbare vloersoorten zoals marmer en onbehandeld hout. Met een gewicht van 5 kg is deze stofzuiger erg licht. Hij beweegt daardoor soepel en je tilt hem makkelijk op. De AEG LX7-2-CR-A is voorzien van een handige draaiknop om de zuigkracht te bedienen. Het Easy Empty Systeem  zorgt ervoor dat je de opvangbak (inhoud 1,4 liter) op de meest hygiënische manier kunt legen.

Specificaties AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition

 • Geluidsniveau: 72 dB
 • Vermogen: 750 Watt
 • Beoordeling: 9,3

Bestel de AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition op onderstaande vertrouwde webshops:


4. Philips Performer Silent FC8782/09

De Philips Performer Silent FC8782/09 is een stofzuiger die je voorziet van maximale prestaties waarbij er een minimaal geluidsniveau wordt geproduceerd. De krachtige en efficiënte 750W motor zorgt voor een stofopname van 99,9%. De Philips Performer Silent FC8782/09 – Stofzuiger met zak beschikt over een geavanceerd TriActivePro-mondstuk dat grondig vuil en fijn stof opzuigt. Met een geluidsniveau van 66 dB is deze iconische stofzuiger veel stiller dan een normale stofzuiger. Deze stofzuiger heeft een allergie filter en is geschikt voor mensen met huisdieren óf die hun huis grondig willen kunnen reinigen.

Specificaties Philips Performer Silent FC8782/09 

 • Geluidsniveau: 66 dB
 • Vermogen: 750 Watt
 • Beoordeling: 9,0
 • Beste prijs:  € 149,00

Bestel de Philips Performer Silent FC8782/09 op onderstaande vertrouwde webshops:


5. AEG VX7-2-CR-A Animal Edition

De AEG VX7-2-CR-A stofzuiger met zak is de ideale allround stofzuiger. Deze stofzuiger is niet alleen energiezuinig maar levert ook erg goede prestaties op zowel harde vloeren als op zachte ondergronden. Deze stofzuiger is voorzien vSan het Silence Pro System™ voor een rustigere schoonmaakbeurt. De 360⁰ Motion Technology™ zorgt ervoor dat de stofzuiger goed wendbaar is. De zwenkwielen die ideaal zijn om gemakkelijk om objecten heen te zuigen en moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken. Het 180° Access™-deksel bied je een volledige toegang tot stof compartiment van de stofzuiger waardoor je de stofzuigerzak op de meest eenvoudige manier kunt vervangen. De AEG VX7-2-CR-A wordt geleverd met de Parketto Pro-zuigmond welke uitermate geschikt is voor harde vloeren en een Turbo zuigmond voor het snel een eenvoudig verwijderen van honden en katten haren. Hiermee wordt de naam “Animal Edition” eer aan gedaan.

Specificaties AEG VX7-2-CR-A Animal Edition 

 • Geluidsniveau: 70 dB
 • Vermogen: 650 Watt
 • Beoordeling: 8,8

Bestel de AEG VX7-2-CR-A Animal Edition op onderstaande vertrouwde webshops:


Nog 5 aanbevelingen als je op zoek bent naar de beste stofzuigers die je in 2022 kunt kopen

Vind je het prettig om meerdere opties met elkaar te vergelijken als je op zoek bent naar de beste stofzuigers? Dan kunnen wij uiteraard in deze wens voorzien. Naast de bovenstaande aanbevelingen kwamen immers nog veel meer opties in aanmerking voor de titel beste stofzuiger van 2022. Daarom kunnen we gerust stellen dat als je de keuze maakt voor de onderstaande aanbevelingen, je kiest voor een optie waar je lang op een onbezorgde manier gebruik van kunt maken en dit is wel van groot belang als stofzuigen niet je favoriete huishoudelijke klus is.

De populairste merken

Als je op zoek bent naar het meest geschikte apparaat om je huis stofvrij te krijgen, ben je vaak best bereid om hier wat meer geld aan uit te geven, mits je dan wel de keuze maakt voor een apparaat waar je lang plezier van hebt. Dit roept wellicht de vraag op welke merken een goede stofzuiger aanbieden. Als je veel naar de TV reclames kijkt, is de kans groot dat je aandacht getrokken is door een spot over Dyson stofzuigers. Uiteraard is Dyson een merk dat een goede stofzuiger aanbiedt en zelfs een van de marktleiders in dit segment is. Toch hebben we er niet voor gekozen om een stofzuiger van dit merk in onze aanbevelingen op te nemen omdat we deze lijst hebben gebaseerd op de prijs/kwaliteitverhouding van het aanbod. Hiermee willen we aangeven dat je ook kunt kiezen voor een stofzuiger van een merk als Miele, Inventum, AEG, Philips, Rowenta of Bosch. Deze merken bieden een goede stofzuiger aan en vragen hier een zeer redelijke prijs voor.

Stofzuiger beste

Informatie over stofzuigers

Verschillende soorten stofzuigers

We hebben het in de intro van dit artikel al aangegeven: als je op zoek bent naar de beste stofzuiger van 2022 wacht je een enorme reeks aan keuzemogelijkheden. Daarom nemen we eerst het aanbod in stofzuigers met je door. Je kunt immers kiezen voor de authentieke cylinderstofzuiger maar ook hele andere keuzes maken. De cylinderstofzuiger wordt ook wel een sledestofzuiger genoemd en is het oorspronkelijke model stofzuiger die we van oudsher kennen. Cylinderstofzuigers bestaan immers uit de machine zelf die je achter je aan trekt en een zuigkop dat aan het hoofdonderdeel is gekoppeld met een slang. Binnen dit segment kun je de keuze maken tussen een stofzuiger met zak en een zakloze optie. Hierover lees je meer in onze antwoorden op de meest gestelde vragen over stofzuigers. Een sledestofzuiger is een stofzuiger dat meestal voor droge doeleinden wordt gebruikt, dit in tegenstelling tot de rechtopstaande steelstofzuiger die in de meeste gevallen geschikt voor zowel droge als vochtige doeleinden. Steelstofzuigers worden in de volksmond ook wel ketelstofzuigers genoemd, wat refereert naar het relatief grote reservoir voor de opvang van stof of vocht. Een groot voordeel van een steelstofzuiger is dat deze snoerloos is waardoor je dit huishoudelijke apparaat wellicht net even wat sneller pakt dan bij een traditionele stofzuiger het geval is. Een 2-1 steelstofzuiger wordt vaak samen met een kruimeldief geleverd. Een kruimeldief is een, vaak snoerloze, handstofzuiger voor het reinigen van kleinere oppervlaktes. Dit soort stofzuigers zijn uiteraard ook los te verkrijgen. Elders op deze website kun je ontdekken wat de beste keuze hierin zijn.

Op onze website kun je ook onze aanbevelingen vinden van de beste robotstofzuiger van 2022. De robotzuiger kenmerkt zich door zelfstandigheid. Het kleine apparaat zal zelfstandig het werk doen. Het is wel goed om je erop te wijzen dat een robotzuiger nog geen volledige vervanger zal zijn voor je gewone stofzuiger en het ergste vuil voor je weghaalt maar zeker wel veel werk voor je uit handen kan nemen. Tot slot past een multistofzuiger in dit rijtje maar deze apparaten worden vaak gebruikt om te voorzien in professionele doeleinden. Deze multifunctionele apparaten worden ook wel bouwstofzuigers of alleszuigers genoemd omdat je hiermee stof en vocht op kan zuigen. Daarnaast kun je hiermee wat grover vuil wegzuigen. In deze koopgids richten we onze aandacht op de beste traditionele stofzuigers van 2022, dus de cilinder/ sledestofzuiger  Heb je interesse in een steelstofzuiger, een kruimeldief of een robotstofzuiger? Dan verwijzen we je graag door naar onze koopgidsen elders op onze website waarin we uitgebreide informatie met je delen over deze specifieke stofzuigers.

Waar let je op bij het maken van je keuze voor de beste stofzuiger?

Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op let bij het maken van je keuze voor de beste stofzuiger. Allereerst wil je uiteraard dat de stofzuiger wel echt een effectieve werking heeft dus echt schoon maakt. We benoemen dit bewust aangezien het kwaliteitsverschil in het aanbod van de verschillende stofzuigers erg groot is. Daarnaast speelt het vermogen hierbij een belangrijke rol. Dit is de reden dat we je aandacht in onze onderstaande aanbevelingen van de beste stofzuiger van 2022 ook richten op het vermogen van de apparaten. Daarnaast zijn er stofzuigers die de stof wel weghalen van de vloer maar bij dit proces ook stof weer wat stof aan de lucht verliezen. Hierdoor dwarrelt dat stof weer naar beneden en dat wil je uiteraard voorkomen.

Een ander punt waar je zeker op moet letten bij het maken van je keuze voor de beste stofzuiger is de  gebruiksvriendelijkheid van het apparaat. Ook dit is een belangrijk punt die je zeker niet moet onderschatten. Het stofzuigen is voor veel mensen immers niet het favoriete huishoudelijke klusje. Het is dan fijn dat je wel de beschikking hebt over een stofzuiger die met je meewerkt, dus niet snel zal omrollen, je volgt alsof het je trouwe viervoeter is en voorzien is van aan snoer dat lang genoeg is.

Tot slot zul je ongetwijfeld specifieke wensen hebben bij het uitzoeken van het meest geschikte apparaat om je huis stofvrij te maken. Er zijn immers stofzuigers die beter presteren op een harde vloer en stofzuigers die uitstekend geschikt zijn om het stof uit ondergronden zoals tapijten en vloerbedekking te halen. Daarnaast zijn er stofzuigers die het beste geschikt zijn voor mensen met allergieën en/of om dierenharen op te zuigen. Tot slot speelt je beschikbare budget uiteraard ook een belangrijke rol bij het maken van je uiteindelijke keuze. Daarom hebben we onze onderstaande lijst van aanbevelingen samengesteld met onze focus op een goede prijs/kwaliteit verhouding van de stofzuigers.

Hoe is deze lijst met beste stofzuigers tot stand gekomen?

We hebben onze lijst van beste stofzuigers uiteraard deels kunnen samenstellen op basis van onze eigen ervaringen. In iedere huishouden staat uiteraard een stofzuiger en in sommige gevallen zelfs meerdere. Ieder redactielid van deze Best Gekozen website heeft dus ook een stofzuiger thuis staan. Een rondgang was dus zo gemaakt. Daarnaast hebben we bij ons onderzoek gebruik gemaakt van de reviews van de grotere- en kleinere aanbieders op dit gebied. Tevens hebben we ons laten inspireren door de testresultaten van de vergelijkende onderzoeken die zijn uitgevoerd door onafhankelijke consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond en Kieskeurig.

Veelgestelde vragen over stofzuigers

Wat is beter: een stofzuiger met of zonder stofzuigerzak?

Je hebt al eerder in deze koopgids kunnen lezen over de keuze tussen een stofzuiger met of zonder stofzuigerzak. Dit roept wellicht de vraag op wat een betere keuze is. Hoe een stofzuiger met stofzuigerzak werkt, hoeven we uiteraard niet uit te leggen. In deze stofzuiger plaats je de hiervoor bestemde zak die het opgezogen stof en vuil opvangt. Als deze stofzuigerzak vol is, gooi je deze weg. Hiermee komen we automatisch op de praktische kant van je keuze tussen een stofzuiger met of zonder stofzuigerzak. De eerste optie is een wat voordelige keuze maar het praktische nadeel van deze keuze is wel dat je altijd moet zorgen dat je een voorraad stofzuigerzakken in huis hebt. Zonder stofzuigerzak kun je immers niet stofzuigen. Hoewel veel mensen dit nu géén straf vinden, is dit uiteraard niet erg praktisch. Bij een stofzuiger waarbij geen gebruik wordt gemaakt van een stofzuigerzak heb je dit probleem niet. Dit apparaat staat altijd klaar voor gebruik. De opgezogen stof en het vuil kan worden opgeslagen in een stofreservoir die je kunt legen. Het nadeel is hiervan dat je dit wel met enige voorzichtigheid moet doen, anders komen er alsnog stofwolken vrij en dan kun je uiteraard opnieuw beginnen. Met betrekking tot het zuigvermogen zit er steeds minder verschil tussen een stofzuiger met een stofzuigerzak en een zakloze stofzuiger. Een stofzuiger met zak maakt minder lawaai en is makkelijker schoon te houden omdat je minder in aanraking komt met het opgezogen materiaal.

Hoeveel geluid maakt een stofzuiger?

Een van de criteria die je zult hebben bij het kopen van een geschikte stofzuiger is het geluidsniveau van het apparaat. Er zijn stofzuigers die immers zoveel geluid maken dat deze ook uitstekend kunnen functioneren als een kattenverjager en dat wil je uiteraard niet hebben. Dit is ook de reden dat we het geluidsniveau apart hebben vernoemd bij onze aanbevelingen van de beste stofzuigers van 2022. Om je een beeld te geven bij deze cijfers. De gemiddelde stofzuiger produceert zo’n 65-80 decibel aan geluid. Dit geluidsniveau kun je vergelijken met het geluid van je wekkerradio.

Wat voor filter zit er in een stofzuiger?

Het is goed om te realiseren dat er verschillende soorten filters in een stofzuiger kunnen zitten. Een filter zorgt er uiteraard voor dat het vuil dat je opzuigt niet weer in de atmosfeer terecht komt. Naast standaard filters bestaan er HEPA-filters (beter maar duurder) en waterfilters (filtert lucht vaak minder goed). De letters HEPA staan voor High Efficiency Particulate Air. Het filter is gemaakt van materiaal dat bestaat uit zeer dunne glasvezels die in papier zijn gevat. Dit soort filters maken de lucht voor een groot deel vrij van allergenen en hebben een effectiviteit van minimaal 99,97%. De meeste stofdeeltjes en bacteriën worden hiermee dan ook uit de lucht gefilterd. De voordelige stofzuigers kunnen voorzien zijn van een EPA filter. Deze letters staan voor Efficient Particulate Air en bieden wat minder effectiviteit. De overtreffende trap wordt gevormd door een ULP (Ultra-Low Particulate Air) filter. Als je last hebt van allergische klachten, kiest dan dus minimaal voor een stofzuiger met een HEPA filter. Voor de volledigheid is het goed om te vermelden dat je na moet gaan of de stofzuiger waar jij interesse in hebt voorzien is van een wasbare filter of dat je het filter periodiek moet vervangen.

Wat voor borstels kunnen er op een stofzuiger geplaatst worden?

Als je op zoek bent naar een stofzuiger om in specifieke doelstellingen te voorzien (zoals het verwijderen van dierenhaar of het stofzuigen in kleine hoekjes) moet je niet alleen kijken naar het vermogen van dit apparaat maar zeker ook naar de borstels die op een stofzuiger geplaatst kunnen worden. Denk hierbij aan een combiborstel, parketborstel, (mini) turboborstel, kierenzuigmond, meubelzuigmond en een reliëfborstel.

Zit er een energielabel op een stofzuiger?

Als je op zoek bent naar het energielabel van stofzuigers, kun je direct je zoektocht staken. Er zit sinds 2019 immers geen energielabel op deze apparaten. Het Europese energielabel voor stofzuigers is begin 2019 per direct ongeldig verklaard. Sindsdien mogen Europese (web)winkels geen stofzuiger-energielabel gebruiken. De energielabels die in het verleden werden gebruikt, voldeden niet aan een deel van de Europese energielabelwet. Het gevolg is dat er gewerkt wordt aan een nieuw energielabel voor stofzuigers dat naar verwachting in 2023 geïntroduceerd zal worden. Tot die tijd worden de beste stofzuigers van 2022 gebaseerd op factoren als zuigprestaties, prijs/kwaliteitverhouding, stroomverbruik, vermogen en geluidsniveau zoals je in deze koopgids de vergelijking is gemaakt.

Waar kun je de beste stofzuiger kopen?

Uiteraard kun je naar een speciaalzaak gaan om de beste stofzuiger te kopen. Je kunt er echter ook voor kiezen om dit huishoudelijk apparaat online te bestellen. Hiervoor kun je onder andere terecht bij Bol.com. Al onze aanbevelingen van de beste stofzuigers van 2022 worden in deze webshop aangeboden en vaak ook nog tegen een scherpere prijsstelling dan bij de gemiddelde speciaalzaak het geval is. Nu je toch al weet wat voor jou het meest geschikte apparaat is om je huis stofvrij te krijgen, heb je deze keuze vast snel gemaakt!

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews