Best Gekozen
Beste Solar Charger 2018

Beste solar charger 2022

Vergelijking van de beste en goedkoopste solar powerbanks

Ga jij weleens op vakantie of ben je een avonturier? Dan kan een Solar Charger best handig zijn. Wij hebben een aantal solar powerbanks getest en de beste op een rijtje gezet. In dit artikel lees je over de Beste Solar Charger 2022.

Dagelijks gebruiken we urenlang onze smartphones 📱 en tablets. We vertrouwen op onze smartphones om in contact te blijven met vrienden en familie of we gebruiken ze op het werk.

We gebruiken telefoons en GPS-apparaten om te navigeren. We gebruiken ze om Netflix te kijken, muziek te luisteren en games te spelen. Maar het liefst gebruiken we onze telefoons als camera en maken foto’s van alles wat interessant is om te delen met anderen via sociale media.

We gebruiken onze telefoons voor alles!

Naarmate onze afhankelijkheid van technologie toeneemt, zou de toegang tot technologie ook moeten toenemen. Stel je eens voor dat je een lege accu hebt. Je zou geen foto’s kunnen maken van je maaltijd, niet de laatste actualiteit kunnen volgen, betalen wordt een stuk lastiger en wellicht kom je iets later thuis, omdat je de route niet weet.

Kortom, als je onze smartphone bij ons weghaalt, zijn we verloren (letterlijk en figuurlijk). 🙀

1. Beste Solar Charger 2022

De beste Solar Chargers van dit moment kan je hieronder in de tabel vinden. Daarbij hebben we vergeleken op basis van prijs, functies en kwaliteit.

[table “27nbspresponsivescroll” not found /]

2. Wat is een power bank?

Een Power Bank ​​is een speciale batterij 🔋 met USB poorten die je in tijd van nood kan gebruiken of simpelweg om je telefoon tussentijds op te laden als je niet in de buurt van een stopcontact bent. Hiermee sla je energie op die je later kan gebruiken om een ​​mobiel apparaat zoals smartphone, smartwatch of tablet op te laden.

Draagbare opladers zijn steeds populairder geworden, omdat de levensduur van de batterij van onze geliefde telefoons, tablets en draagbare mediaspelers wordt overtroffen door de hoeveelheid tijd die we elke dag gebruiken. Door een batterij back-up in de buurt te houden, kan je je apparaat opladen terwijl het zich ver van een stopcontact bevindt.

De chargers waar we het over hebben zijn goed voor bijna alle USB-opgeladen apparaten. Camera’s, GoPros, draagbare luidsprekers, GPS-systemen, MP3-spelers, smartphones en zelfs sommige tablets kunnen worden opgeladen via een draagbare oplader.

Ze komen tevens in verschillende kleuren, formaten, capaciteiten en andere opties. Denk eerst goed na wat je nodig hebt en overweeg alternatieven, voordat je klakkeloos een power bank koopt. Ze kunnen namelijk erg veel verschillen van elkaar.

2.1 Hoe laad je een powerbank op?

Een power bank heeft een ingang voor het ontvangen van stroom. Deze voeding kan afkomstig zijn van een USB-aansluiting op uw computer, maar kan mogelijk sneller worden opgeladen wanneer u een adapter voor wandcontactdozen gebruikt.

Portable Charger

We zien draagbare opladers het vaakst met een mini- of micro-usb aansluiting voor opladen en full-sized USB-aansluitingen voor het opladen van je apparatuur. In sommige gevallen kun je dezelfde ingang gebruiken voor in- en uitvoer. Controleer altijd de handleiding voor specifieke instructies als je geen duidelijk gemarkeerde ingangsaansluiting kan vinden.

Afhankelijk van de capaciteit van de power bank en het huidige oplaadniveau, kan het een tijdje duren om het apparaat op te laden. Een draagbare oplader met een vermogen van 2.000 mAh bijvoorbeeld, zou ongeveer hetzelfde moeten duren als je typische smartphone om op te laden. Voor opladers met meer capaciteit kan deze tijd worden verdubbeld of verdrievoudigd, maar heeft dus ook genoeg capaciteit om je telefoon tot twee of drie keer op te laten.

De meeste power banks hebben een LED-indicator om aan te geven wanneer ze op capaciteit zijn, en een veiligheidsuitschakeling om overladen en oververhitting te voorkomen. Verwijder de oplader indien mogelijk wanneer deze vol is, of zorg ervoor dat het apparaat niet langdurig aangesloten blijft nadat deze vol is. De omgevingstemperatuur en de stroomsnelheid beïnvloeden ook de oplaadtijden, dus het is het beste om deze regelmatig bij te houden.

3. Wat is een Solar Charger?

Nu denk je vast: “oh, ik heb een power bank bij me, dus ik overleef het wel”. Dat kan kloppen, maar hoe zit het als op je op vakantie bent, ergens op zee of in de bergen, wat doe je dan? Ik ben nog geen stopcontact tegengekomen in de bergen, jij wel?

Gelukkig is er een energiebron waar we altijd op kunnen vertrouwen: de zon! ☀️

Zonne-energie maakt het mogelijk om je telefoon of tablet op te laten waar je ook bent. Het enige wat je nodig hebt is natuurlijk de zon en een solar charger.

Een solar oplader is een apparaat dat je kan gebruiken om je apparaten opgeladen te houden terwijl je onderweg bent. Het feit is dat we meer en meer afhankelijk zijn van technologie om ons bezig te houden of gewoon om dagelijkse taken uit te voeren. En we zijn niet altijd in de buurt van een stopcontact om onze apparaten op te laden.

Met een solar charger kun je dat zelfs doen als je geen toegang hebt tot de zon. Hoe? Omdat het apparaat energie opslaat om later te gebruiken.

Dit verandert de manier waarop je je apparaten kunt gebruiken!

3.1 Hoe werkt een solar powerbank?

De meeste mensen die een solar powerbank hebben, weten niet hoe ze werken en het komt zelden voor dat een verkoper een klant uitlegt hoe deze gadgets werken.

Solar powerbanks hebben zonnepaneel die het zonlicht opvangt. De batterijen slaan de elektrische energie op die is omgezet van de zon en die later wordt gebruikt voor het opladen van verschillende elektrische apparaten zoals mobiele telefoons die via een USB-kabel zijn aangesloten.

3.2 De voordelen van een solar powerbank

Zonnepaneel opladers zijn de meest energie-efficiënte en economische apparaten die iemand kan hebben. Ze maken het leven ongetwijfeld zoveel gemakkelijker. Er zijn tal van voordelen die ze in ons leven brengen.

 1. Ze kunnen opladen zonder enige elektrische input. Dit betekent dat ze geen bijbehorende kosten met zich meebrengen.
 2. Ze kunnen overal op aarde worden gebruikt, je hebt alleen toegang tot zonlicht nodig.
 3. Ze zijn zeer veelzijdig en kunnen elke basisgadget opladen. Je zal nooit zorgen hoeven te maken over elektrische tekorten, want het zonlicht zal altijd even aanwezig zijn.
 4. Ze zijn zeer milieuvriendelijk. Doordat ze werken op zonne-energie belast je het milieu niet. Naast het hebben van een fancy gadget, ben je ook een goed voorbeeld voor anderen.

4. Top 4 solar powerbanks

Wij hebben vier solar powerbanks getest en hieronder vind je onze bevindingen. We hebben vooral gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding, capaciteit, specificaties en functionaliteiten.

4.1 SunChargers Smart 8.000 mAhSunChargers Smart

De Smart powerbank is geweldige solar powerbank, omdat het beschikt over veel capaciteit, voldoet aan alle veiligheidseisen en toch aangeboden wordt voor een scherpe prijs. Het apparaat beschikt over 8.000 mAh en kan daarmee je smartphone tot vier keer opladen.

Dit model beschikt tevens over een snellaad functie en dit kom ik niet vaak tegen bij een oplader. Het apparaat heeft twee poorten, waarvan het ene met 1 ampère en het tweede poort een vermogen van 2 ampère beschikt. Hierdoor kan je je solar accu 2x zo snel opladen.

Tevens is het ook een stevig apparaat dankzij zijn rubberen finish. Het apparaat kan prima tegen een stootje. Je hoeft je dus niet zorgen te maken wanneer je oplader in je rondslingerende backpack bevindt.

De SunChargers.eu Smart kan tegen een spatje water. Het toestel is namelijk water- en stofdicht. Dit betekent niet dat je met je solar oplader in het water kan duiken, maar je hoeft je niet druk te maken wanneer je in de regen loopt. Mocht je een keer in de regen hebben gelopen, adviseer ik je wel om met handdoek te drogen.

Voordelen

 • Veel capaciteit (8000 mah)
 • Snellaad functie
 • Geschikt voor smartphone en tablet
 • Water en stofdicht

Nadelen

 • LED-lichtjes zijn niet altijd goed zichtbaar

Deze powerbank heeft een prijskaartje van €49,95 en is te koop bij SunChargers.eu

4.2 Xtorm (A-Solar) AM114 Lavasolar charger

De Xtorm Lava is een uniek product en is vooral bedoeld voor de echte tech fanaten. Ook als natuurliefhebber of avonturier wil je natuurlijk niet met een lege accu staan. De Xtorm Lava voorziet jouw smartphone van energie en laadt op via zonne-energie. De Xtorm Lava heeft 6.000 mAh aan capaciteit, waarmee je je telefoon tot wel vier keer kan opladen.

Wat de Xtorm Lava zo uniek maakt, is dat hij over twee zonnepanelen beschikt. Hiermee wordt de powerbank twee keer zo snel opgeladen. En dankzij zijn twee poorten, kun je ook je smartphone en tegelijkertijd je tablet mee opladen.

Een nadeel is dat je de zonnepanelen wel open moet houden als je hem wilt opladen. Daarnaast heeft dit model een veel hoger prijskaartje dan de vorige modellen, terwijl je minder capaciteit hebt.

Heb jij toch de voorkeur aan twee zonnepanelen, dan is de Xtorm Lava zeker een aanrader. Dit model heeft genoeg capaciteit om je smartphone tegelijkertijd je tablet te voorzien van energie. Het is een zeer interessant model, omdat het sneller oplaadt dan andere ‘‘traditionele’’ zonnepaneel opladers. De stevigheid is wel iets minder. Let goed op je je power bank niet laat vallen, want hij is zeker niet shock-proof.

Voordelen

 • Twee zonnepanelen en waardoor het opladen 2x zo snel gaat
 • Heeft een capaciteit van 6000 mah
 • Twee laadpunten om je smartphone en tablet op te laden

Nadelen

 • Niet bestendig tegen een stootje
 • Dispaly si van slechte kwaliteit
 • Klepjes moeten open blijven

Deze powerbank heeft een prijskaartje van €78,99 en is te koop bij Coolblue.

4.3 SunChargers Festival 4.000 mAhsolar charger

Mocht je geen behoefte te hebben aan een solar oplader met enorm veel capaciteit, dan is het Festival model iets voor jou. Dit model heeft een capaciteit van 4.000 mAh (genoeg om je smartphone twee keer op te laden) en heeft daarmee natuurlijk een lager prijskaartje.

Doordat dit model minder capaciteit heeft, is het ook een stuk lichter. Het is vooral bedoelt voor mensen die weleens naar festivals gaan, veel foto’s maken en plots met een lege accu staan.

De Festival is ideaal voor festivals. Lekker licht en compact! Ik merk niet eens dat ik hem bij heb.

Mocht je een dagje willen kamperen, dan kun je je powerbank binnen 20 uur met pure zonne-energie opladen. Je kunt dus met één dag opladen, je smartphone tot twee dagen voorzien van energie. Natuurlijk beschikt dit model net als alle andere modellen van SunChargers.eu over een snellaad functie. Dus mocht er toch wel een stopcontact in de buurt zijn, kun je je power bank gewoon binnen enkele uren opladen.

Voordelen

 • Lekker compact en past daardoor makkelijk in je broekzak
 • Ideaal op een festival
 • Snellaad functie
 • Waterbestendig

Nadelen

 • Heeft minder capaciteit dan andere modellen
 • Zaklamp voldoet niet aan verwachtingen

Deze powerbank heeft een prijskaartje van €39,95 en is te koop bij SunChargers.eu

4.4 Xtorm (A-Solar) Evoke Solar ChargerXtorm (A-Solar) Evoke

De Xtorm Evoke is het uitgebreidere model dan de Xtorm Lava. Zo heeft de Evoke in vergelijking met de Lava meer capaciteit. De capaciteit van dit model is 10.000 mAh en is daarmee genoeg voor jezelf, maar ook voor je vrienden. Net zoals de Lava beschikt de Evoke over twee zonnepanelen, waardoor hij sneller oplaadt via zonne-energie. Ook heeft de Evoke twee USB-poorten, zodat je twee apparaten tegelijkertijd kan opladen

Deze powerbank is daarnaast ook water-, schok- en stofbestendig. Ga vooral niet met je oplader zwemmen, maar je kan wel gerust in de regen lopen met je powerbank. Ook hoef je niet te schrikken wanneer je je powerbank een keer laten vallen.

De Xtorm Evoke is een uitstekend model voor tech fanaten die op zoek zijn naar de meeste capaciteit of andere functionaliteiten, maar dat brengt wel een aantal nadelen met zich mee. Dit ding is enorm zwaar en groot! Deze powerbank weegt namelijk 366 gram 😫en ik kreeg hem niet in mijn broekzak. Ik ben van mening dat dit model net iets te veel is voor de gemiddelde gebruiker. Maar als jij heel de dag met een backpack loopt of een laptop tasje, dan is dit model ideaal voor jou.

Voordelen

 • Twee zonnepanelen, waardoor het opladen sneller is
 • Heeft een capaciteit van 10000mah
 • Kan tegen een spatje water
 • Twee laadpunten om meer apparaten aan te sluiten

Nadelen

 • Niet bestendig tegen een stootje
 • Past niet in je broekzak en is best zwaar
 • Klepjes moeten open blijven

Deze Xtorm Evoke heeft een prijskaartje van €99,- en is te koop bij Coolblue.

5. Ons eindoordeel

Ben je op zoek naar de beste solar charger 2022🔌, zoek je naar een powerbank met veel capaciteit en een voordelig prijskaartje? Dan is de SunChargers Smart 8.000 mAh ideaal voor jou. Ze kunnen tegen een spatje en stootje, beschikken over capaciteit om je smartphone tot vier keer op te laden en hebben een voordelig prijskaartje.

Heb je de voorkeur aan de nieuwste specs en functionaliteiten? Dan moet je er wel wat voor over hebben, maar dan zit je bij Xtorm zeker goed. Ze beschikken over twee zonnepanelen (die je wel continu open moet houden), waardoor je je powerbank twee keer zo snel kan opladen via zonne-energie☀️.

Onze conclusie is dat wanneer je naar prijs-kwaliteitsverhouding kijkt, de powerbanks van SunChargers over het algemeen het beste scoren. Het is een geweldig product dat ook nog eens voldoet aan veiligheidseisen zoals kortsluitingen of hitte. Daarnaast beschikken ze over veel functionaliteiten en daar hoef je niet te veel voor te betalen.

Met de Solar Chargers die we aanraden hoef je niet meer met een lege smartphone te staan, ook wanneer er geen stopcontact in de buurt is. Je kan gerust foto’s maken, op social media delen, je vrienden volgen en misschien wel het allerbelangrijkste, je komt (hopelijk) veilig thuis 😄

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews