Best Gekozen
beste hogedrukreiniger

Beste hogedrukreiniger 2023

Het ideale hulpmiddel om terrastegels, tuinmeubels en de auto te reinigen!

Wist je dat een hogedrukreiniger vroeger zo duur was dat er maar enkele mensen over konden beschikken? Maar eind twintigste eeuw zakten de prijzen behoorlijk en vrijwel iedereen met een eigen tuin heeft nu ook een hogedrukreiniger. Geen wonder, want het is een ideaal hulpmiddel om bijvoorbeeld terrastegels schoon te maken. Ook voor de tuinmeubels, de auto en andere zaken is een hogedrukspuit heel geschikt. Benieuwd wat de beste hogedrukreiniger van 2023 is? Wij geven je in dit uitgebreide artikel antwoord op de vraag “Wat is de beste hogedrukreiniger van 2023“!

Inhoudsopgave

Best gekozen!

De Kärcher K 7 Full Control Plus Home hogedrukreiniger is na ons uitgebreide onderzoek met een 9,6 als beste uit de test gekomen!

Beste aanbieding

De Hofftech 1200 watt hogedrukreiniger is met een prijs van slechts €61,99 als beste aanbieding uit onze test gekomen.

Beste prijs-kwaliteit

De Powerplus POWXG90410 is met een eindbeoordeling van 9,0 en een prijs van €99,00 als beste prijs-kwaliteit hogedrukreiniger gekozen. 

1. Soorten hogedrukreiniger

Hogedrukreinigers zijn er in allerlei soorten en maten. Wat is de beste hogedrukreiniger om te kiezen? Een goede hogedrukreiniger kies je onder andere aan de hand van de klussen die je ermee wilt doen. Hoe hoger de waterdruk is, hoe makkelijker je grote klussen kunt doen. We hebben de verschillende soorten hogedrukreinigers voor je op een rij gezet.

1.1 Benzine hogedrukreiniger

Allereerst is er de keuze voor een benzine hogedrukreiniger. Deze werkt, zoals wel duidelijk is, op brandstof. Een reiniger met benzinemotor is doorgaans zeer krachtig, waardoor je zeer grondig kunt reinigen. De modellen gaan lang mee en je hoeft geen rekening te houden met een beperkt bereik door bijvoorbeeld een stroomaansluiting. Een benzinemotor is wel meer belastend voor het milieu en maakt veel geluid.

benzine hogedrukreiniger

1.2 Hogedrukreinigers met accu

Ook met hogedrukreinigers met accu ben je flexibel en wordt het bereik niet beperkt. Wel zijn deze hogedrukspuiten minder krachtig dan bijvoorbeeld de modellen op benzine. De modellen maken weinig geluid en zijn geschikt als het vuil relatief eenvoudig te verwijderen is.

1.3 Elektrische hogedrukreinigers

Elektrische hogedrukreinigers werken uiteraard op stroom en dat is meteen de meest nadelige factor van deze modellen. Doordat er altijd een stroomaansluiting nodig is, is het bereik beperkt. De modellen zijn gemakkelijk in het gebruik en duurzaam. Het milieu wordt er vrijwel niet door belast. Deze modellen maken maar weinig geluid en kunnen eveneens in afgesloten ruimtes worden gebruikt.

1.4 Hogedrukreinigers met terrasreiniger

Diverse hogedrukreinigers zijn uitgevoerd met een speciale terrasreiniger. Dat is natuurlijk niet voor niets, deze modellen zijn speciaal ontworpen om tegels schoon te spuiten. Het wordt ook wel een patio cleaner genoemd en kan gebruikt worden voor het verwijderen van groene aanslag. Er zijn hogedrukreinigers met terrasreiniger voor grote en kleine oppervlaktes beschikbaar.

hogedrukreinigers met terrasreinigerhogedrukreinigers met terrasreiniger

1.5 Hogedrukreinigers met rioolslang

Een hogedrukspuit die is voorzien van een rioolslang is perfect om je riool te ontstoppen. De straal is achterwaarts en kan zo eigenlijk door een pijp of leiding geduwd worden. Deze hogedrukreiniger kun je niet alleen gebruiken voor het riool, maar ook voor de dakgoot bijvoorbeeld.

Hieronder volgt een tabel van de 10 beste hogedrukreinigers.

2. Dit zijn de beste hogedrukreinigers van 2023

NaamMerkBeoordelingBarPrijsTe koop bij
Kärcher K 7 Full Control Plus HomeKärcher9,6180€465,00Bol.com
Kärcher K 4 Full controlKärcher9,4130€194,00Bol.com
Powerplus POWXG90410Powerplus9,0140€99,00Bol.com
Powerplus POWXG90425Powerplus9,6195€229,00Bol.com
Eurom Force 1800Eurom9,4140€95,49Bol.com
Bosch Universal Aquatak 135Bosch9,0135€159,00Bol.com
Einhell TC-HP 1334Einhell8,4100€83,94Bol.com
Nilfisk C120.7-6 PCADNilfisk8,6120€135,00Bol.com
Hitachi hogedrukreiniger AW130(LA)Hitachi8,290€159,45Bol.com
Hofftech 1200 Watt Hofftech7,6100€61,99Bol.com

3. De 5 beste hogedrukreinigers van 2023

Dit keer geen top 10 van beste hogedrukreinigers, maar een top 5. Hierbij hebben we een afweging gemaakt van de verschillende modellen. Hieronder onze beste keuze voor hogedrukspuiten.

3.1 Kärcher K 7 Full Control Plus Home

karcher k7 hogedrukreiniger

De Kärcher K7 Home is volgens ons de beste hogedrukreiniger van 2023. Dit model mag dan prijzig zijn, maar hij maakt het helemaal waar. Zo kan de druk worden aangepast op het pistool met behulp van de optie Full Control Plus. Het model is perfect voor intensief gebruik en kan elke vorm van vervuiling aan met een druk van 180 bar. De oppervlakteprestatie bedraagt 60 m2 per uur. De watergekoelde motor zorgt voor een lange levensduur. Nadeel is misschien dat er geen slanghaspel is, maar een T450 terrasreiniger en literfles 3-in-1 steenreiniger worden wel meegeleverd.

Voordelen

 • Multi Jet spuitlans met ingebouwde vuilvrees
 • Tegelbare druk op het pistool
 • Inclusief terrasreiniger

Nadelen

 • Geen slanghaspel


https://www.youtube.com/watch?v=IiiAe-CA0zg

3.2 Kärcher K 4 Full control

karcher k4 hogedrukreiniger

Wil je een hogedrukreiniger die je zeer regelmatig kunt gebruiken en ideaal is voor het verwijderen van groene aanslag of heftiger vervuiling, dan is de Kärcher K4 Full control wellicht de beste koop hogedrukreiniger voor jou. De motor is watergekoeld en zorgt voor duurzaamheid. Met een oppervlakteprestatie van 30 m2 per uur kun je lekker doorwerken wanneer je de tuinmeubels, tegels of je auto gaat schoonmaken. De druk kun je per klus aanpassen met behulp van de optie Full Control. Er worden geen extra accessoires meegeleverd en er zit geen slanghaspel bij.

Voordelen

 • Eenvoudig reinigingsmiddel toevoegen
 • Duurzame watergekoelde motor
 • Druk is regelbaar

Nadelen

 • Geen extra accessoires


https://www.youtube.com/watch?v=L1T5wAATYmg

3.3 Powerplus POWXG90410

powerplus hogedrukreiniger

Deze Powerplus hogedrukreiniger levert water met een druk van 140 bar wat gelijkstaat aan 420 liter per uur. De slang is 8 meter lang, wat veel bewegingsvrijheid geeft. Deze kan gemakkelijk opgerold worden op de haspel om de hogedrukreiniger compact op te ruimen. Daarbij heb je de keuze uit een regelbare lans of turbolans. Dankzij de geïntegreerde zeepflacon kun je bijvoorbeeld je auto ook inzepen. Met behulp van de start/stopmotor kun je water en energie besparen. De Powerplus heeft wel regelmatig onderhoud nodig, maar is voordelig in de aanschaf.

Voordelen

 • Gemakkelijk te verplaatsen
 • Gemaakt van hoogwaardig aluminium
 • Slang goed op te rollen

Nadelen

 • Regelmatig onderhoud nodig bij langdurig gebruik

3.4 Powerplus POWXG90425

powerplus hogedrukreiniger 2

Dit model van Powerplus is duurder dan het voorgaande model van het merk, maar mag volgens ons niet ontbreken aan de lijst met beste hogedrukreinigers van 2023. De reiniger heeft een vermogen van 2500 watt, een druk van 195 bar en kan 468 liter per uur aan. Dat betekent dat ook hardnekkige vervuiling eenvoudig gereinigd kan worden met deze hogedrukreiniger. Denk aan de auto of een caravan, maar ook aan het riool, metselwerk, een schutting of een zwembad.

Voordelen

 • Gemakkelijk te verplaatsen
 • Verstelbare spuitmond voor regelen spuitpatroon
 • Slang goed op te rollen

Nadelen

 • Regelmatig onderhoud nodig bij langdurig gebruik

3.5 Eurom Force 1800

eurom force hogedrukreiniger

De Force 1800 van het merk Eurom is heel geschikt voor lichte tot middelzware reinigingsklussen. De motor heeft een vermogen van 1800 watt, zoals de naam ook al zegt. Bovendien zitten er diverse accessoires bij en is er een geïntegreerde haspel om de slang eenvoudig op te kunnen bergen. Deze elektrische hogedrukreiniger heeft een druk van 100 bar, wat gelijkstaat aan 400 liter per uur.

Voordelen

 • Gemakklijk te verplaatsen
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Krachtige reiniger

Nadelen

 • Systeem om slang op te bergen is onhandig

4. Hoe is de lijst met beste hogedrukreinigers 2023 tot stand gekomen?

De lijst met de beste hogedrukreinigers van 2023 is met zorg en onafhankelijk door ons samengesteld. Wij hebben gekeken naar de beoordelingen bij verschillende bekende en vertrouwde aanbieders waaronder de Consumentenbond, Bol.com en Coolblue. Ook beoordelingen bij kleinere aanbieders hebben wij meegenomen in onze eindbeoordeling. Uiteindelijk is door het samenvoegen van alle beoordelingen een weloverwogen top 10 samengesteld van de beste hogedrukreinigers.

5. De populairste merken hogedrukreinigers

Wat is een goede hogedrukreiniger? Als je op zoek bent naar de best geteste hogedrukreiniger, dan kom je al snel bij de Consumentenbond terecht. Bij hen zie je merken als Gamma, LUX, Nilfisk en Bosch, maar ook merken uit onze lijst terug, zoals Eurom en Kärcher. Dit zijn de bekendste merken als het om hogedrukreinigers gaat. Vaak hebben deze merken nog veel meer klusartikelen in hun assortiment voor huis en tuin. Kärcher is waarschijnlijk het label met het grootste aanbod.

de beste hogedrukreinigers

6. Belangrijke eigenschappen van een hogedrukreiniger

Iedere productgroep heeft eigenschappen die van belang zijn bij de aankoop van een product. Zo gelden er ook voor de hogedrukreiniger enkele belangrijke eigenschappen waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een reiniger. Deze eigenschappen zullen namelijk jouw keuze tot aankoop bepalen. De belangrijkste eigenschappen van een hogedrukreiniger lichtten we hieronder toe.

6.1 Werkdruk

De belangrijkste eigenschap van een hogedrukreiniger is de kracht waarmee de reiniger water spuit. Dit wordt aangegeven in het aantal bar en dit noemen we ook wel de werkdruk van hogedrukreinigers. Bij het maken van een keuze voor de geschikte hogedrukreiniger zal dit dus met name de eigenschap zijn waar je op moet letten. Wil je een hogedrukreiniger kopen die je alleen voor je eigen terras gebruikt dan zul je al snel genoeg hebben aan 100 tot 125 bar. Heb je een zwembad in de tuin liggen dat je schoon wil spuiten? Dan zul je voor minimaal 150 bar moeten gaan. Hieronder zie je een tabel met meer informatie over de soort klussen en welke werkdruk daarvoor nodig is.

Aantal barTe reinigen oppervlakte
<100 barTuinmeubilair, (motor)fietsen
100 - 125 barTerras, auto, dakgoot
125 - 150 barTerras, houten schutting, caravan/camper
150 - 175 barTerras, leidingen, riolering, zwembaden, metselwerk
175 > barProfessionele schoonmaakklussen

6.2 Wateropbrengst

De wateropbrengst geeft aan hoeveel (spoel)water een hogedrukreiniger per uur verbruikt. Dit is een belangrijke eigenschap bij het bepalen van het reinigend vermogen, aangezien de wateropbrengst en de werkdruk (aantal bar) met elkaar in verband staan. Hoe hoger de wateropbrengst hoe hoger het reinigend vermogen in de meeste gevallen zal zijn. Hieronder een eenvoudige rekensom waarmee je het reinigend vermogen kunt berekenen:

 • Hogedrukreiniger (A) heeft een wateropbrengst van 15 liter per minuut en een werkdruk van 140 bar: 15*140 = 2100 reinigend vermogen.
 • Hogedrukreiniger (B) heeft een wateropbrengst van 20 liter per minuut en een werkdruk van 125 bar: 20*125 = 2500 reinigend vermogen.

Zo zie je dat een hogere werkdruk niet per definitie betekent dat een hoger reinigend vermogen wordt behaald.

6.3 Accessoires

Er zijn verschillende accessoires te verkrijgen bij een hogedrukreiniger. In veel gevallen zitten er bij het kopen van een hogedrukreiniger standaard een aantal accessoires bijgeleverd, maar let hier dus zeker op bij het aanschaffen van een reiniger. Hieronder sommen we de belangrijkste accessoires op:

 • Spuitlans: standaard opzetstuk. Zal vrijwel altijd bijgeleverd worden.
 • Vuilfrees: wordt gebruikt om hardnekkig vuil te verwijderen. Zal niet standaard bijgeleverd worden.
 • Borstel: wordt gebruikt om breekbare oppervlakten, zoals een rolluik, schoon te maken. Zal niet standaard bijgeleverd worden.
 • Rioolreinigingsslang: wordt gebruikt om lastig te bereiken plekken te reinigen. Zal niet standaard bijgeleverd worden.
 • Terrasreiniger: wordt gebruikt om terrassen of grote oppervlakten mee te reinigen. Zal niet standaard bijgeleverd worden.

7. Tips voor je hogedrukreiniger

Heb jij de beste hogedrukreiniger eindelijk gevonden? Dan is het natuurlijk ook zaak om hier goed mee om te gaan. De meeste hogedrukreinigers hebben toch wel regelmatig onderhoud nodig. Hoe doe je dat? Wanneer je de hogedrukspuit hebt gebruikt, ga je eenvoudig het volgende stappenplan na:

 • Zet de kraan uit, koppel de slang los.
 • Koppel eventuele accessoires los, zoals de powerlans.
 • Druk het handvat in tot er geen water meer uit druppelt.
 • Zet de hogedrukreiniger uit.
 • Verwijder het pistool van de slang.
 • Neem de buitenkant af met een vochtige doek.
 • Rol de slang op.
 • Maak de losse onderdelen schoon en zorg ervoor dat deze droog opgeborgen worden.
 • Zet de hogedrukspuit en accessoires op een plaats waar geen vocht en weinig vuil bij kan.

Is het wintertijd? Zorg er dan voor dat de hogedrukreiniger op een vorstvrije plaats opgeborgen staat!

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews