Best Gekozen
Beste elektrische step

Beste elektrische step 2022

E-step om je handig door een drukke stad te verplaatsen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een elektrische step te kopen. De reden hiervoor is eenvoudig. Een e-step is een uitstekend vervoermiddel om je door een drukke stad te verplaatsen. Je hebt geen last van opstoppingen waardoor je vaak sneller op de plaats van bestemming zult aankomen dan dat je met de auto zou gaan. Daarnaast hoef je niet naar een parkeerplaats te zoeken en is de elektrische step ook een milieuvriendelijk vervoermiddel. Ben je enthousiast geworden en ben je van plan een e-step te kopen? In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij de aankoop van een e-step en wat de beste elektrische step van 2022 is.

Dit zijn de beste elektrische steppen van 2022

In de top 10 beste elektrische steppen zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste elektrische steppen van 2022 uitgelicht

Wil je weten wat de beste elektrische steppen zijn die je in 2022 kunt krijgen? We hebben een lijstje samengesteld van 5 zéér goede opties. We hebben voor dit lijstje géén specifieke volgorde aangehouden omdat we diverse soorten e-steppen onder je aandacht willen brengen. De elektrische steppen hebben verschillende specificaties en prijsstellingen.


1. Ninebot Segway Kickscooter ES2

Productspecificaties Ninebot Segway Kickscooter ES2

 • Geschikt voor volwassenen
 • Actieradius: 25 km
 • Maximum snelheid: 25 km/u
 • Maximale belasting in KG: 100
 • Oplaadtijd in uren: 3

Bestel de Ninebot Segway Kickscooter ES2 op onderstaande vertrouwde webshops:


2. Razor electric E300S grijs

Productspecificaties Razor electric E300S grijs

 • Geschikt voor kinderen en volwassenen
 • Actieradius: 20 km
 • Maximum snelheid: 24 km/u
 • Maximale belasting in KG: 100
 • Oplaadtijd in uren: 3,5

Bestel de Razor electric E300S grijs op onderstaande vertrouwde webshops:


3. Wind-Goo EasyGO Opvouwbare Elektrische Step

Productspecificaties Wind-Goo EasyGO Opvouwbare Elektrische Step

 • Geschikt voor volwassenen
 • Actieradius: 20 km
 • Maximum snelheid: 25 km/u
 • Maximale belasting in KG: 150
 • Oplaadtijd in uren: 4

Bestel de Wind-Goo EasyGO Opvouwbare Elektrische Step op onderstaande vertrouwde webshops:


4. Phaewo X10 Opvouwbare Elektrische Step

Productspecificaties Phaewo X10 Opvouwbare Elektrische Step 

 • Geschikt voor volwassenen
 • Actieradius: 20 km
 • Maximum snelheid: 25 km/u
 • Maximale belasting in KG: 120
 • Oplaadtijd in uren: 3

Bestel de Phaewo X10 Opvouwbare Elektrische Step op onderstaande vertrouwde webshops:


5. InnovaGoods Pro Opvouwbare Elektrische Step

Productspecificaties InnovaGoods Pro Opvouwbare Elektrische Step

 • Geschikt voor kinderen en volwassenen
 • Actieradius: 20 km
 • Maximum snelheid: 25 km/u
 • Maximale belasting in KG: 120
 • Oplaadtijd in uren: 4

Bestel de InnovaGoods Pro Opvouwbare Elektrische Step op onderstaande vertrouwde webshops:


Nog 5 aanbevelingen als je op zoek bent naar de beste elektrische step die je in 2022 kunt kopen

Je zult begrijpen dat dit niet de enige goede opties die voor je in aanmerking komen als je op zoek bent naar een goede elektrische step. Vind je het prettig om meerdere opties met elkaar te vergelijken? Neem dan zeker de onderstaande e-steppen ook mee in je overweging!

De populairste merken

Er zijn diverse merken die een goede e-step op de markt hebben gebracht maar deze markt is duidelijk nog in opkomst. Vooral Segway is hier heel ver in en kan worden gezien als de marktleider op dit gebied. Met de andere Elektrische steppen die we onder je aandacht hebben gebracht maak je echter ook een goede keuze. Ook deze e-steppen zouden wat ons betreft in aanmerking komen voor de titel beste elektrische step die je in 2022 kunt krijgen.

Elektrische step beste

Wat is een goede elektrische step?

Hoewel er in Nederland nog niet zoveel aanbieders van elektrische steppen zijn, heb je toch al behoorlijk wat keuzemogelijkheden op dit gebied. Het is dan ook verstandig om je hierin goed te informeren voordat je een keuze maakt. Een goede elektrische step sluit aan op al jouw wensen met betrekking tot kwaliteit, actieradius en stabiliteit. Daarnaast zijn er nog een aantal andere zaken waar je op moet letten bij de aankoop van een e-step. Wij nemen deze punten hieronder met je door.

Zijn elektrische steppen legaal in Nederland?

Voordat we je alles vertellen over het kopen van een e-step beantwoorden we eerst de vraag die veel mensen over dit vervoermiddel zullen hebben: zijn elektrische steppen legaal in Nederland? We kunnen dit bevestigend beantwoorden. Elektrische steppen zijn echter legaal in Nederland onder een aantal voorwaarden. De step moet immers door de RDW zijn goedgekeurd en aangewezen als geschikt om als “elektrische bromfiets” de weg op te mogen. Je bent dus verplicht dezelfde regels te volgen als bromfietsers. Je moet dus minimaal 16 jaar zijn om elektrische steppen te mogen besturen. Daarnaast mag de elektrische step niet harder dan 25 km/h rijden. Je hoeft dan ook geen helm te dragen als je met de e-step op pad gaat. Voor de elektrische steppen die volgens de wet worden gezien als “bijzondere elektrische bromfiets” (zoals de Ninebot Segway Kickscooter ES2) heb je geen rijbewijs nodig om deze te besturen. Mocht je twijfelen of de elektrische step die jij op het oog hebt wel de weg op mag, kun je contact opnemen met de verkopende partij of de fabrikant. Zij hebben de verplichting om jou correct over te informeren.

Elektrische step volwassenen

Als je aan een step denkt, zul je misschien als eerste denken aan de step (autoped) waarmee je vroeger op hoge snelheid over de stoep reed. Dit is een step zonder elektrische aandrijving die absoluut niet lijkt op de moderne e-step. Deze elektrische aangedreven steppen zij namelijk ook geschikt voor volwassenen. Het is wel goed om naar de maat te kijken. Er zijn elektrische steppen die geschikt zijn voor volwassenen maar ook elektrische stepjes voor kinderen. Daarnaast zijn er in hoogte verstelbare combinatie modellen waar zowel volwassenen als kinderen mee “uit de voeten” kunnen.

Het verschil tussen een elektrische step volwassenen en de kinder uitvoeringen heeft te maken met de maximale belastbaarheid. Elektrische stepjes voor kinderen kunnen veel minder belast worden. Daarnaast zijn de elektromotoren krachtiger en hebben de accu’s meer capaciteit als je voor een volwassen model kiest. Dit is essentieel om als zwaarder persoon vooruit te komen op de e-step. Een elektrische step volwassenen heeft een hogere prijsstelling. Op het moment dat je een voordelige e-step of een wel zeer aantrekkelijke elektrische step aanbieding tegenkomt, betreft het vaak een kinderstep.

Actieradius van een elektrische step

De actieradius van een elektrische step is één van de belangrijkste punten die je moet vergelijken als je van plan bent een e-step te kopen. De term actieradius heeft betrekking op de afstand die je kunt afleggen met de elektrische step zonder tussentijds op te laden. Er zijn een aantal factoren van belang. Allereerst speelt de capaciteit van de accu hierbij een rol. De stelregel is eenvoudig: hoe hoger deze capaciteit, hoe meer afstand je met de e-step kunt afleggen. Dit merk je ook meteen in de prijsstelling van de e-step. De accu is immers het duurste onderdeel van dit vervoermiddel.

Uit het bovenstaande kun je opmaken dat het verstandig is om eerst te bepalen welke afstand je met de elektrische step wilt afleggen voordat je een keuze maakt. Let op dat je dit ruim neemt en niet blind staart op de opgave die de fabrikanten van elektrische steppen doen. De actieradius van een elektrische step is immers ook afhankelijk van factoren als de staat van het wegdek, het gewicht van de bestuurder en eventueel tegenwind.

Om je een beeld te geven met betrekking tot de actieradius van een elektrische step:

 • De meeste elektrische steppen kunnen een afstand tussen de 15 en 30 km afleggen op een volle accu.
 • De meeste elektrische steppen doen er zo’n 2 tot 3 uur over om weer volledig op te laden.

Het bovenstaande is wel afhankelijk van de levensduur van de accu. Een accu is immers aan slijtage onderhevig. Dit betekent dat een oudere accu tot wat mindere prestaties zal komen. Daarnaast is het goed om te weten dat de accu op een zeker moment vervangen moet worden. Het is dan ook goed om te kiezen voor een step van een wat bekender merk om meer zekerheid te hebben dat er in later stadium nog een nieuwe accu beschikbaar is.

Wat voor vermogen heeft een elektrische step?

Het vermogen van een elektrische step is een belangrijke factor bij je keuze voor een goede elektrische step. Normaal gezien zou het vermogen vooral betrekking hebben op de snelheid die je kunt bereiken met de elektrische step maar aangezien je in Nederland niet harder mag dan 25 km/h is dit niet zo relevant. Wat wel erg handig is, zeker in een drukke stad, is dat je e-step snel kan optrekken zodat je direct kunt reageren op een bepaalde situatie. Je kunt hiervoor beter een keuze maken uit elektrische steppen met een hoger vermogen. Het vermogen van een elektromotor wordt aangegeven in watt. Voor een kinderstep is 150 watt toereikend maar voor volwassenen is een vermogen van 300 watt wel aan te raden.

Inklapbaarheid elektrische step

Een ander punt waar je de voor jou beste elektrische step op kunt selecteren is de inklapbaarheid. Dit is een praktisch punt waar je zeker rekening mee moet houden als je de e-step mee wilt nemen in de trein of mee naar binnen wilt nemen op kantoor. Let op, niet ieder model is inklapbaar, Dit is dus zeker een punt om te vergelijken. Ook het gewicht zal een rol spelen als je kijkt naar de praktische overwegingen om een goede e-step uit te kiezen. Hierbij moet je een afweging maken. Het gewicht van de step zit voornamelijk in de accu. Je kunt er dus vanuit gaan dat een lichtere step minder vermogen en een kleinere actieradius heeft.

Elektrische step met zadel

Bij een e-step kopen kun je de keuze maken voor een elektrische step met zadel of een exemplaar zonder zitvoorziening. De afstand die je wilt gaan afleggen zal hierbij afhankelijk zijn. Als je wat langere afstanden wilt afleggen, is een elektrische step met zadel een comfortabelere optie. Deze keuze gaat wel iets ten koste van de actieradius van je vervoermiddel.

Elektrische step met rubberen of kunststof banden

Een andere keuze die je kunt maken met betrekking tot het comfort van je e-step is de keuze tussen een elektrische step met rubberen- of kunststof banden. Rubberen banden hebben meer dempende werking en kunnen dan ook worden gezien als comfortabel. Het nadeel is wel dat je kans loopt op een lekke band. Als je alleen over een zeer glad wegdek rijdt, zijn kunststof banden een prima keuze. Als je op andere wegen komt, is dit wel een overweging die je zeker wel moet maken.

Hoe is deze lijst met beste elektrische steppen tot stand gekomen?

Deze lijst waarin we een aantal e-steppen onder je aandacht brengen en aanbevelen als “de beste” is met zorg en op een onafhankelijke manier tot stand gekomen. We hebben ons hierbij laten inspireren door beoordelingen van bekende- en betrouwbare aanbieders als bol.com, Coolblue, de Consumentenbond. Tevens hebben we de beoordeling van kleinere aanbieders meegenomen om onze lijst met de beste elektrische steppen voor je op te stellen.

Wanneer moet je een elektrische step kopen?

Een elektrische step is uitstekend geschikt voor korte ritjes in de stad. Je kunt je snel en handig langs alle verkeersopstoppingen manoeuvreren waardoor je op tijd op je plaats van bestemming kunt zijn. Als je makelaar, pedicure aan huis of manager van diverse winkels bent en je hebt je gevestigd in een grote stad, is het zeker een interessante optie om een elektrische step te kopen. Daarnaast is het een uitstekende optie als je forens bent. Je kunt een e-step immers eenvoudig opvouwen tot een compact geheel. Daarbij is zijn elektrische steppen licht van gewicht waardoor ze goed te vervoeren zijn. Moet je vaak op een plek zijn waarbij er zeer weinig parkeergelegenheid is? Je kunt steeds je geluk beproeven dat je je auto ergens kwijt kunt maar een e-stap is een uitstekend alternatief. Tot slot is het goed om te benoemen dat de elektrische step uiteraard een zeer milieuvriendelijk vervoermiddel is. Met het kopen van een e-step maak je een duurzame keuze, iets wat zeer actueel is in de huidige samenleving. Dit verklaart direct waarom de e-step sterk in opkomst is!

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews