Best Gekozen
Beste Easybreath snorkelmasker

Beste Easybreath snorkelmasker 2023

Vergelijk de goedkoopste & beste full face snorkelmaskers van dit moment!

Ga je op vakantie naar de zon 🌞 dit jaar en houd je van snorkelen? Dan is de nieuwste trend om gebruik te maken van de Easybreath. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf dit snorkel masker en wat is de beste easybreath snorkelmasker 2023? Hieronder bespreken we onze full face snorkelmaskers test waarin we de goedkoopste en beste Easybreath vergelijken zodat je een goede keuze kan maken! 🌊

Beste Easybreath snorkelmasker 2023

De beste full face snorkel maskers van dit moment kan je hieronder in de tabel vinden. Daarbij hebben we een vergelijking gemaakt op basis van prijs en kwaliteit.

AfbeeldingNaamPrijsOns CijferTe Koop Bij
Atlantis 2 SnorkelmaskerAtlantis 2.0 Full Face Mask
€ 37,998,5Bol.com
Tribord Easybreath SnorkelmaskerSnorkelmasker Easybreath
€ 19,997,3Decathlon
Ocean Reef Aria SnorkelmaskerOcean Reef Aria Snorkelmasker€ 69,-7,5Bol.com
Atlantis SnorkelmaskerAtlantis Full Face Mask€ 34,996,5Bol.com
GadgyGadgy Duikmasker€ 22,507,1Bol.com

Beste Easybreath snorkelmasker voor kinderen 2023

AfbeeldingNaamPrijsOns CijferTe Koop Bij
Easybreath kidsSnorkelmasker Easybreath Junior€ 24,997Decathlon
beste easybreath snorkelmasker 2020Gadgy Duikmasker Kids€ 22,507,2Bol.com
beste easybreath snorkelmasker 2020Atlantis 2.0 Full Face Mask Kids€ 29,99Bol.com
beste easybreath snorkelmasker 2020Atlantis full face mask€ 29,99Bol.com
beste easybreath snorkelmasker 2020Atlantis 3.0 kids€ 29,99Bol.com

Bovenstaande tabellen zijn een samenvatting van de vergelijkende test die we hebben gedaan. Daarnaast hebben we hieronder een top 3 easybreath snorkelmaskers uitgelicht, waarbij we ingaan op de absolute toppers van 2023. 🔥

Wat is een Easybreath snorkelmasker?

De Easybreath is in 2016 uitgevonden en is erg populair geworden. Met dit handige snorkelmasker hoef je niet zoals bij een traditionele snorkelset je adem in te houden of te prutsen met je duikbril. Je kan comfortabel blijven ademen door je neus, zowel boven als onderwater.

De Easybreath wordt ook wel een full-face snorkelmasker genoemd en het bekendste model is het Subea Easybreath snorkelmasker. Er bestaan inmiddels veel alternatieve merken die eveneens goed werken.

Een Easybreath snorkel masker onderscheid zich met name doordat deze set je gehele gezicht bedekt. Hierdoor is ademhaling comfortabel en heb je een breed gezichtsveld. Tevens is het onmogelijk om water in te ademen vanwege een handig afsluitsysteem. Veel mensen zullen dit masker dus comfortabeler vinden dan een normale snorkelset. 😄

In tegenstelling tot een reguliere snorkelset heeft het snorkelmasker een geïntegreerde snorkel en bril. De lucht die je inademt wordt via het middelkanaal aangezogen terwijl de lucht die je uitademt via de aparte zijkanalen naar buiten gaat. Dit heeft als voordeel dat je rustig door je neus/mond kunt ademen en je geen zoute zeewater proeft. 🌊

snorkelen

Nooit meer slikken en stikken in zoutzeewater door de afsluitbare snorkelpijp!

Enkele van de handige specificaties zijn:

 • 180º-Gezichtsveld:  Extra breed masker voor meer zicht
 • Onbreekbaar:  Het masker is gemaakt van onbreekbaar materiaal
 • Beslaat niet: Door het ventilatiekanaal beslaat het masker niet
 • Waterafvoer: Voert automatisch water af dat in je masker is gekomen
 • Sluit automatisch af: Water inademen is onmogelijk door het afsluitsysteem
 • Camera/GoPro aansluiting: Handige aansluiting bovenop het masker voor je GoPro
 • Silicone afdichting: Comfortabele en sluitende afdichting tussen masker en gezicht
Snorkelmasker
Snorkelmasker

Een uitgebreide review van het product kan je in de video hieronder zien. Daarin wordt nog eens goed uitgelegd wat de Easybreath kan en waarom dit snorkelmasker zo handig is.

Welk type snorkelmasker past bij mij?

Het masker is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en heeft verder geen uitleg nodig bij gebruik. De Easybreath is niet echt geschikt om diep mee te duiken omdat je niet kunt klaren (decompresseren) als er zich drukverschil opbouwt. 🙌

Een full-face snorkelmasker is vooral handig voor kinderen en voor volwassenen bij het snorkelen kort onder het wateroppervlakte.

Daarnaast gaat het masker minder lekker zitten bij een diepte van enkele meters vanwege de druk die erop komt. Het masker is dus vooral geschikt voor gebruik dicht aan de oppervlakte van het water of voor in ondiepe wateren.

Voor sommige mensen zal deze duikbril niet geschikt zijn. Als je aan free-diving doet of meer bewegingsvrijheid wilt kan je beter voor een traditionele snorkelset kiezen omdat je dan kan klaren als je dieper wilt duiken. Echter zal de snorkelmasker voor de meeste mensen wel voldoen. Ook voor mannen met een snor zal het snorkelmasker beter afsluiten dan een traditionele set.

Enkele voordelen van deze bril zijn:

 • Handige sportcamera-houder zodat je handen vrij zijn
 • Nooit meer verslikken in het water bij het ademhalen; gemakkelijk in gebruik
 • Breder zicht dan bij een traditionele duikbril en masker beslaat minder snel
 • Goed voor kinderen/volwassenen die het eng vinden om te snorkelen
Full-Face Snorkelmasker
Full-Face Snorkelmasker

Je zult tevens moeten kijken naar de vorm van je gezicht. Als je wilt dat het masker goed aansluit en comfortabel zit dan is het verstandig om gebruik te maken van de maatgrafiek in de afbeelding hieronder. Als je jouw masker aanschaft moet je dus even de afmetingen opnemen om de juiste keuze te maken. 👓

Top drie beste snorkelmaskers

De drie beste full-face snorkelmaskers die als beste koop uit de test zijn gekomen.

1. Atlantis 2.0 Snorkelmasker

Atlantis 2 Snorkelmasker
Atlantis 2.0 Snorkelmasker

Het Atlantis 2.0 full face snorkelmasker heeft een volledig nieuw design. Ten opzichte van zijn voorganger heeft hij een betere en langere snorkelpijp. Het kristal heldere venster is nu volledig rond, wat zorgt voor een 180 graden zicht zonder nare breeklijnen in je zichtveld.

Door het unieke ontwerp is ademen onderwater net zo eenvoudig als dat het bovenwater is. Gewoon door je neus of door je mond in- en uitademen. Dankzij de nieuwe langere snorkelpijp ligt de top van je snorkel hoger boven het wateroppervlakte. De snorkel is tevens beveiligd tegen golfslag middels een Dry-Top technologie.

De Atlantis 2.0 is in 3 maten te verkrijgen. Het valt ons op dat de afwerking van deze bril net wat beter lijkt te zijn dan bij de goedkopere varianten. Daarnaast is het design net even wat strakker en krijg je er een hoop reserve-onderdelen bij. Wat ons betreft dus een hele goede snorkelbril en de beste die we getest hebben!

Voordelen

 • Strak en modern design
 • Volledig rond zicht zonder breeklijn
 • Komt met reserve-onderdelen
 • Sluiting zit zeer goed

Nadelen

 • Kleurstelling iets saaier
 • Band voelt strak aan

2. Subea Easybreath Snorkelmasker

Subea Easybreath Snorkelmasker
Subea Easybreath Snorkelmasker

De Subea Easybreath is het merk waar het allemaal mee begon. Het masker ziet er qua design erg mooi uit en wij houden van de combinatie van felle kleuren die er te kiezen zijn.

Bij het duiken valt ons op dat het masker relatief veel geluid maakt vergeleken met de andere 2 snorkelmaskers die we hebben getest. Het lijkt erop dat dit geluid uit de snorkelpijp vandaan komt en misschien door het balletje veroorzaakt wordt. Voor sommige mensen kan dit storend zijn.

Het snorkel masker heeft een zeer lage prijs en desondanks een afwerking die erg goed is. Het masker zit net wat minder lekker dan de Atlantis 2.0 maar voor veel mensen zal dit een perfect instapmodel zijn. Let op: het masker heeft breeklijnen aan de zijkant waardoor je minder kan genieten van je 180-graden zicht.

Voordelen

 • Klassiek en mooi design
 • Uitgebreide kleurkeuze
 • Te koop in diverse winkels
 • Opvallend scherp geprijsd

Nadelen

 • Afsluiting voelt wat strak
 • Snorkelpijp maakt lawaai
 • Masker heeft storende breeklijn

3. Ocean Reef Aria Snorkelmasker

beste easybreath snorkelmasker 2020

Het Aria snorkelmasker van Ocean Reef ziet er ongeveer hetzelfde uit als de Subea. Wat wel opvallend is is dat het type silicone dat gebruikt wordt van betere kwaliteit is en dat hij wat zachter op het gezicht aanvoelt dan de andere twee.

Het merk Ocean Reef gaat al een tijdje mee en daarom ben je gegarandeerd van een goede kwaliteit. Over het gebruik van dit masker valt dus alleen maar te melden dat wij deze zeer comfortabel vonden en dat hij ook lang zal meegaan.

Waar je echter wel rekening mee moet houden is de hoge prijs. Voor €59,95 vinden wij zelf dat dit snorkelmasker te duur is. De iets betere kwaliteit heeft daarmee simpel weg gewoon een te hoog prijskaartje. Voor deze prijs hadden we minimaal een masker zonder breeklijnen willen zien zodat je optimaal van het onderwater zicht kan genieten.

Voordelen

 • Zeer goede kwaliteit en comfortabel
 • Betere kwaliteit silicone gebruikt
 • Goed zicht en helder glas
 • Komt met reserve-onderdelen

Nadelen

 • De prijs is erg hoog
 • Masker heeft storende breeklijnen

Ons eindoordeel

Met een keuze uit de bovengenoemde snorkelmaskers kan je eigenlijk niet mis. Allemaal voldoen ze ruim aan de kwaliteitseisen die je van een dergelijke snorkelset mag verwachten. Het is net de vraag hoe fanatiek je bent met snorkelen. 🐡

Een snorkelmasker is voor veel mensen een echte uitkomst om relaxter te snorkelen.

Als je diep achter de vissen aan wilt duiken en je adem een lange tijd kan inhouden dan raden we het gebruik van een full face snorkelmasker af omdat een traditionele snorkelset geschikter is. Maar als je de onderwaterwereld op een ontspannende manier wilt bekijken vanaf niet al te diep, zoals de meeste mensen doen, dan is een snorkelmasker de perfecte uitkomst! 🐠

De Atlantis 2.0 komt het beste uit de test omdat deze bril net wat beter zit en ook een beter zicht geeft dan de Subea Easybreath. Deze set geeft dan ook het beste waar voor je geld. Als je nog twijfelt kan je altijd de Subea als instapmodel uitproberen en als het bevalt de iets duurdere Atlantis 2.0 aanschaffen! 🐟

Onze conclusie is dat de beste easybreath snorkelmasker 2023 zeker bestaat. De Atlantis 2.0 is een zeer betaalbaar alternatief voor de Subea en daarmee onze favoriet vanwege een masker zonder storende breeklijnen.

We hopen dat je ultiem zult genieten van de onderwaterwereld de komende tijd! Met een snorkel masker kan dat in ieder geval niet meer stuk! Vergeet je rug niet goed in te smeren met zonnebrand en enjoy! 🐙

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews