beste dieet 2018

Beste dieet 2024

Vergelijk de dieettrends NovaShops, Atkins, Modifast, Weight Watchers, Cambridge en Weight Care.

Wil je afvallen en zoek je het beste dieet? Jaarlijks verschijnen honderden nieuwe diëten op de markt. Met zoveel dieet methodes kan het lastig zijn een dieet te vinden die bij jou past. Om je te helpen zetten wij enkele bekende diëten op een rijtje en komen wij uiteindelijk op het ‘Beste Dieet 2024‘.

Inhoudsopgave

1. Wat is een dieet?

Een dieet is een methode bedoeld om af te vallen. Hier hebben we het met name over een energiebeperkt dieet ofwel een afvaldieet: een voorgeschreven eetpatroon dat gewichtsverlies als doel heeft. Er bestaan namelijk ook diëten om aan te komen of diëten die je speciaal voor een lichamelijke aandoening moet volgen. Er bestaan verschillende soorten diëten. Ze verschillen in samenstelling van voedingsmiddelen. Echter bestaan de meeste diëten wel vaak uit het beperken van je koolhydraat-inname maar het kan ook gericht zijn op het weren van andere voedingsmiddelen. Aan veel bekende afvaldiëten kleven nadelen. Het Voedingscentrum adviseert gewicht te verliezen op een gezonde manier door een volwaardig eetpatroon.

afvallen met het beste dieet

1.1 Belangrijke elementen in een dieet

Een dieet is vaak lastig vol te houden op de langere termijn. Dit omdat er toch strikte regels aan verbonden zijn en het mogelijk is dat je daardoor terugvalt in je oude eetgewoonten. Ook kan het eenzijdig en onpraktisch zijn. Volgens het Voedingscentrum moet een goed dieet aan een paar punten voldoen:

 • Het dieet moet haalbaar zijn wil je resultaat krijgen.
 • De totale voeding moet volwaardig zijn zodat je geen honger krijgt en niet in verleiding komt.
 • Zorgen dat je spiermassa behouden blijft.

2. Hoe val ik af?

Om af te vallen is het de bedoeling dat je meer calorieën verbrandt dan binnenkrijgt. Hierbij kun je je calorie-inname dus beperken of het verschil verbranden door te sporten. Gezonde volwassen mannen hebben gemiddeld 2500 calorieën per dag nodig en voor vrouwen geldt 2000 calorieën. Met hulpmiddelen op het internet kun je uitrekenen hoeveel calorieën je minder moet eten om je streefgewicht te bereiken.

Het komt er op neer dat je energie-inname lager moet zijn dan je energiegebruik. Wanneer je meer calorieën verbrandt dan je verbruikt zal je lichaam overgaan op het verbranden van vet. Door vet te verbranden, zal je lichaam op deze manier blijven functioneren.

Proteïnedieet

3. Soorten diëten

3.1 Proteïnedieet (eiwitdieet)

Kenmerken voor het proteïnedieet zijn het zo min mogelijk last hebben van een hongergevoel en dus het streven naar verzadiging. Twee positieve factoren want honger en een dieet gaan natuurlijk niet goed samen. Een proteïnedieet kan ook wel een eiwitrijk dieet genoemd worden of low-carb (weinig koolhydraten). De meeste mensen halen hun energiebehoefte uit koolhydraten en vetten maar een overschot aan deze voedingsstoffen zorgt uiteindelijk voor overgewicht. Daarentegen worden eiwitten sneller verbrand en een snellere verbranding is nu net de bedoeling bij een dieet.

3.2 Koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet is een dieet waarmee je veel energie i.p.v. uit koolhydraten uit eiwitten en vet haalt. Een koolhydraatarm dieet levert 50 tot maximaal 150 gram koolhydraten per dag. De normale hoeveelheid voor een gemiddelde volwassen vrouw is ongeveer 225 gram koolhydraten per dag. Naast het koolhydraatarm dieet bestaat ook het ‘ketogeen dieet’. Hierbij is de koolhydraatinname nog lager (20 tot maximaal 50 gram per dag), maar er hoort er wel een hogere vetinname bij. Dit omdat je lichaam vetten sneller verbrandt dan koolhydraten, datzelfde geldt voor eiwitten.

3.3 Caloriearm dieet

Een afvaldieet met een lage calorie inname wordt ook wel een caloriearm dieet genoemd. Een calorie is een eenheid voor energie. Zodra je minder calorieën binnen krijgt hoeft er ook minder verbrand te worden en dit zorgt er voor dat je afvalt. Let er natuurlijk wel op dat je gezond en gevarieerd eet.

3.4 Maaltijdvervangers

Bij maaltijdvervangers kun je denken aan shakes of repen. Hiermee vervang je je reguliere ontbijt, lunch en/of avondeten. Je valt af omdat de repen en shakes minder calorieën bevatten dan je reguliere maaltijden. Vaak bevatten de shakes en repen veel eiwitten, zodat het goed vullend is. Het is ook belangrijk dat de maaltijdvervangers volwaardig zijn. Ze bevatten in ieder geval minimaal: 75 gram eiwit per dag, 10 gram vezels per dag en 3 gram koolhydraten per dag.

3.5 Intermittent Fasting

Intermittent fasting is een vorm van afwisselend vasten. Je hebt hier verschillende vormen van:
Alternate day fasting: 24 uur vasten, max. 500 calorieën, 40% eiwitten. Daarna 24 uur eigen eetpatroon toepassen: dit beiden blijven herhalen.

 • 16/8 fasting: 16 uur vasten. De overige uren van de dag twee tot drie maaltijden nuttigen met een hoog eiwitgehalte.
 • 5:2 fasting: twee dagen per week vasten, max. 500 calorieën. De overige vijf dagen pas je je eigen eetpatroon toe.
 • 24h fasting: 24 uur vasten voor één dag per week. De rest van de dagen moet je je eigen eetpatroon toepassen.
 • The Warrior Diet: Je mag één grote maaltijd per dag nuttigen, tijdens de 20 uur die je vast. Dit volg je elke dag van de week op.

3.6 Dieettrends 2024

Dé dieettrend van dit jaar: intermittent fasting. Dit houdt in dat je afwisselend vast. Hier heb je de keuze uit verschillende vormen: alternate day, 16/8, 5:2, 24h en The Warrior Diet. Van intermittent fasting kun je zeker afvallen en het kan ook een gunstig effect hebben op je bloedwaarden.

Ook is wordt het ketogeen dieet steeds populairder: een vorm van koolhydraatarm eten. Het ketogeen dieet is gericht op het halen van energie uit vet in plaats van koolhydraten.
Je mag hierbij tot 25 gram koolhydraten per dag en daarnaast veel gezonde vetten. Daardoor schakelt je lichaam over van koolhydraatverbranding naar vetverbranding.

Als laatst: het Pioppi-dieet. Een dieet die vernoemd is naar een dorp in Zuid-Italië waar opvallend veel bewoners negentig jaar of ouder worden. Ziektes zoals diabetes en Alzheimer komen er nauwelijks voor. Waarom? De pioppi-levensstijl is gericht op gezond eten, bewegen, voldoende slapen en sociaal contact. Producten die in het dieet worden aangeraden zijn olijfolie en kokosolie (gezonde vetten) maar ook volle melkproducten, onbewerkte vlees- en visproducten, groenten, eieren, bepaalde soorten fruit, pure chocolade, rode wijn (één glas per dag), koffie, thee en water.

4. Overzicht diëten

Dieet CijferSoort dieet ProgrammaPrijsOpmerking
NovaShops8,6Proteïnedieet 4 fases💲Uitleg proteïnedieet
Atkins7,2Koolhydraatarm dieet4 fases💲Extreem weinig koolhydraten
Modifast6,9MaaltijdvervangersIntensive & Protein Shape💲Crash dieet
Body & fit7,8Maaltijdvervangersn.v.t.💲Eiwitdieet van body & fitshop
Weight Watchers7,7PuntensysteemSmartpoints💲💲Leuk puntensysteem
FormaFast6,8Maaltijdvervangers3 programma's 💲Wetenschappelijk bewezen maaltijdvervanger.
Cambridge7,4Maaltijdvervangers7 stappenplan💲💲💲Verplicht betaalde begeleiding
Weight Care 8,2Maaltijdvervangers3 methodes💲Breed assortiment
Pioppi dieet7,8Koolhydraatarmmethode volgens boek💲💲Superpopulair!
Prodimed6,5Proteïnedieet Persoonlijke beleiding💲💲Streng dieet
XLS Medical7,1SupplementenVersnelt afvallen💲Ter ondersteuning van een dieet
Svenssons 5:27,6Intermittent FastingMethode met afslankpillen💲Vijf dagen eiwitrijk, twee dagen vasten per week
Protislank8,4Proteïnedieet4 fases💲Variatie in voeding, zelfs met verschillende proteïne snacks

5. Toelichting diëten 2024

NovaShops

Het NovaShops dieet is een proteïne dieet, waarbij eiwitten de hoofdrol spelen en koolhydraten worden vermeden. De bedoeling van het dieet is dat ze je aanleren wat de juiste verhouding van de voedingsmiddelen (eiwitten, koolhydraten en vetten) voor jouw lichaam op de lange termijn is. Je hoeft tijdens het dieet geen calorieën te tellen. Het eetpatroon bestaat uit vier tot zes proteïneproducten per dag. Naast deze producten mag je het dieet ook aanvullen met groenten.

Het NovaShops dieet bestaat uit 4 fases:

 1. startersfase – 75% van het gehele dieet met dagelijks maximaal 45 gram koolhydraten
 2. afbouwfase – 20% van het gehele dieet met veel groente, vlees en vis
 3. balansfase – laatste 5% met zuivel, groente, vlees en vis
 4. gezond leven fase – gezonde levensstijl programma samenstellen

Met elke fase bouw je geleidelijk toe naar een gezonde levensstijl waarin je bewust bent van wat je eet zonder jojo-effect.

Onze collega heeft zelf een NovaShops box getest. Hieronder lees je haar NovaShops review:

“Ik bestelde de box in de namiddag en kreeg meteen een orderbevestiging. De volgende dag had ik de producten al netjes in huis. Wat mij meteen opviel was de kleurrijke doos. Het openen was een feest, want wat zaten er veel producten in. Ik herken de proteïne producten van NovaShops aan hun eenvoudige verpakkingen. In de box zaten ook producten van andere merken. Qua diversiteit zat het dus al goed. 

Na de box te hebben uitgepakt, was het tijd voor een smaaktest. Ik probeerde als eerst de bananen shake. De shake maakte ik in een handomdraai met water in de bijgeleverde shaker (erg mooi trouwens). Na een minuutje shaken was de shake klaar om te proeven. De milkshake was niet klonterig en dronk goed weg. Wat betreft de smaak was de shake redelijk zoet en smaakte wel echt naar banaan. 

De shake vulde erg goed, maar ik kon niet wachten om nog een product te testen. Als snack probeerde ik de chocolade wafels. Deze waren ook erg lekker en zeker geen straf om te eten. In de middag probeerde ik de chili uit. Deze moest ik mengen met water en opwarmen in de magnetron. De smaak was eigenlijk veel beter dan ik had verwacht. Alhoewel het best een kleine portie was, vulde het wel erg goed. Ik had geen trek meer tot het avondeten. Als diner maakte ik de omelet fijne kruiden met een salade klaar. De omelet zag er smakelijk uit, maar was niet helemaal mijn smaak. In combinatie met de salade smaakte het wel lekkerder. 

Op deze dag had ik opgeteld minder dan 700 kcal, 30 gram koolhydraten en maar liefst 60 gram eiwitten op. Door de hoge inname van eiwitten had ik geen last van een hongergevoel. Dankzij de diversiteit aan producten en de goede smaak was het prima vol te houden!”

beste-dieet-2019-novashops
beste-dieet-2019-novashops
beste-dieet-2019-novashops

Voordelen

 • Keuze uit meer dan 500 producten
 • Geen hongergevoel
 • Werken aan een gezonder eetpatroon
 • Betaalbaar

Nadelen

 • Alelen online verkrijgbaar

Atkins

Wie het Atkins dieet volgt, eet veel vetten en eiwitten en minder koolhydraten. Het Atkins dieet is een bekend dieet waar koolhydraten weinig in voorkomen. In Atkins gerechten ontbreken vaak brood, graanproducten, aardappelen, rijst en pasta. Hooguit zijn deze producten minimaal toegestaan in een latere fase. Echter zijn voedingsmiddelen zoals vlees, mayonaise, boter, kaas en eieren onbeperkt toegestaan.

Het dieet bestaat uit 4 fases:

 1. startfase: begin met afvallen met dagelijks maximaal 20 gram koolhydraten
 2. gewichtsverlies – gewichtsverlies met een koolhydraatarm eetpatroon
 3. bijna op gewicht – vind de koolhydraatbalans die bij je past
 4. op gewicht blijven – maak je koolhydraatarme levensstijl een deel van je leven
dieet pasta

Zoals bij bijna elk dieet wordt in de eerste paar weken sneller gewicht verloren dan erna. Het verschil tussen de fases zit in de toegestane hoeveelheid koolhydraten. In de eerste fase eet je minder dan 20 gram koolhydraten per dag. Geleidelijk mag je iets meer koolhydraten eten.

Voordelen

 • Geen hongergevoel
 • Uitgebreid assortiment
 • Communityforum

Nadelen

 • Extreem lage inname koolhydraten
 • Ongeschikt voor vegetariers

Modifast

Het Modifast dieet kent twee afslankmethodes namelijk Modifast Intensive en Modifast Protein Shape. Bij allebei de methodes wordt een deel, of alle maaltijden, vervangen door maaltijdvervangers.

Modifast Intensive

Modifast Intensive is de strengste variant. Tijdens dit dieet kan je snel kilo’s afvallen. De methode bestaat uit drie fases: A, B en C. in fase A vervang je alle maaltijden door drie Motifast maaltijden, waardoor je slechts 500 calorieën per dag binnenkrijgt. Hierbij kun je kiezen uit shakes, pudding of muesli. Daarnaast eet je op de moeilijke momenten wortels, komkommer of rauwkost. Tijdens fases B en C schakel je geleidelijk weer over op gewone voeding.

Modifast Protein Shape

Afslanken kan ook met de Protein Shape 3.2.2-methode: de aanvalfase, de progessieve fase en de normalisatiefase. Drie strenge dagen worden afgewisseld met twee minder strenge dagen en in het weekend mag je lichte maaltijden eten. De producten uit de Protein Shape lijn bevatten weinig koolhydraten en slechts 100 calorieën per portie. In de producten spelen eiwitten een belangrijke rol. Het dieet kun je aanvullen met groenten en magere kwark.

Voordelen

 • Gebruik maaltijdvervangers
 • Makkelijk te bereiden
 • Online gratis support

Nadelen

 • Geen inzicht in gezond eten
gezond afvallen plan

Weight Watchers

Weight Watchers is een Amerikaanse afvalmethode. Binnen het dieet krijgt alles wat je eet en drinkt een bepaalde hoeveelheid punten, zogenaamde Smartpoints. Deze waarde wordt berekend op basis van het aantal calorieën, eiwitten, suikers en verzadigde vetten. Weight Watchers bepaalt hoeveel Smartpoints je mag gebruiken door te kijken naar je leeftijd, geslacht en gewicht.

De Smartpoints kunnen je helpen bij het maken van gezondere keuzes. Een volkoren boterham levert bijvoorbeeld minder punten dan een krentenbol. Ook bestaan er zero points-voedingsmiddelen die je onbeperkt mag eten. Naast het puntensysteem bestaan er weekextra’s. Dit zijn extra punten die je flexibel kunt inzetten bij gelegenheden. Sport je? Dan verdien je Activ ProPoints die je kunt inwisselen voor meer voeding. Als je binnen het maximum aantal punten blijft zul je afvallen.

Voordelen

 • Grote webshop
 • Sporten wordt gestimuleerd
 • Alle voedingsmiddelen zijn toegestaan
 • Toegang tot online programma

Nadelen

 • Aan de dure kant
 • Begeleiding vereist

Cambridge

Het Cambridge dieet is een bekende methode om te afvallen. Volgens het dieet moet je zo min mogelijk calorieën, koolhydraten en vetten eten. In plaats van gewone voeding neem je maaltijdvervangers. In de eerste paar weken krijg je zo maar 500 tot 800 calorieën binnen. Naarmate je je ideale gewicht bereikt, stap je langzaam over op gewonde voeding.

Het Cambridge Weight Plan bestaat uit 7 stappen:

 1. total reset
 2. back to basic
 3. basic+
 4. in between
 5. hi five
 6. in the mix
 7. my life

In de eerste stappen eet je Cambridge Weight Plan maaltijden. Stap voor stap worden voedingsmiddelen zoals eiwitten, zuivel, pasta, graan, groenten en fruit weer toegevoegd.

Voordelen

 • Begeleiding werkt motiverend
 • Duidelijk wat je mag eten
 • Gebruik maaltijdvervangers
 • Toegang tot online programma

Nadelen

 • Intakegesprek kost geld
 • Maaltijdvervangers alleen te bestellen via consulent
 • Duur
 • Begeleiders zijn geen voedingsdeskundigen

Weight Care

Weight Care helpt mensen een gezonde levensstijl te bereiken. Het dieet is vergelijkbaar met het Cambridge- en Modifast dieet. Reguliere maaltijden worden vervangen door maaltijdvervangers en verantwoorde tussendoortjes. De maaltijdvervangers zijn voorzien van de nodige voedingsstoffen en tegelijkertijd beperkt in calorieën. Afhankelijk van je doel neem je in plaats van je gewone maaltijden 1 of 2 Weight Care maaltijden per dag.

Het dieet kent drie methodes:

 • een vliegende start – vervang 3 maaltijden door maaltijdvervangers
 • afvallen – vervangontbijt en lunch door maaltijdvervangers
 • op gewicht blijven – vervang 1 maaltijd naar keuze door een maaltijdvervanger

Voordelen

 • Veel variatie producten
 • Makkelijk dieet
 • Gebruik maaltijdvervangers

Nadelen

 • Maaltijdvervangers bevatten relatief veel suikers
 • Geen inzicht in gezond eten
beste dieet

Svensson club

Bij de Svensson club kan je uit meerdere diëten kiezen, maar hun assortiment bevat ook sportvoeding. Wij hebben het 5:2 dieet onder de loep genomen. Anders dan bij bovenstaande diëten, gebruik je in dit dieet ook afslankpillen. Het principe van dit afslankprogramma is simpel. Vijf dagen eet je gezond/normaal en twee dagen doe je aan vasten. Op deze vastendagen neem je bovendien de afslankpillen. Dit zijn capsules met oplosbare vezels. We hebben deze capsules een aantal dagen geprobeerd. En of het nu je mindset is, of het werkelijke effect: je voelt je inderdaad wat voller na het nemen van de capsules. Waardoor de vastendagen makkelijker vol te houden zijn. De pillen zijn wel wat moeilijk door te slikken en blijven soms in je keel hangen.

Beste dieet 2019 svensson club
Voorbeeldschema dieet Svensson 5:2

Op de niet-vastendagen is het belangrijk om extra eiwitten te eten. Deze worden ook meegeleverd in het basis afslankpakket. En voor iedereen zit hier wel wat lekkers tussen: er is een goede mix van hartige en zoete producten. Van dieetshakes, soepen, koekjes en andere verrassende tussendoortjes zoals worst.

Voordelen

 • Groot assortiment
 • Duidleijk eetschema
 • Geen gedoe met calorieën tellen

Nadelen

 • Pakket bevat geen shaker
 • Niet alle verpakkingen vermelden de ingredieten
 • Website niet heel overzichtelijk
Beste dieet 2019 Svensson
Beste dieet 2019 pillen
Beste dieet 2019 Svensson

6. Ons eindoordeel

6.1 Beste Dieet 2024

Er zijn diverse soorten afvaldiëten. Alle diëten hebben hetzelfde doel: gewichtsverlies. Echter hanteren ze allemaal een andere aanpak en verschillen ze in de samenstelling van voedingsmiddelen verhoudingen van voedingsstoffen. De calorie inname moet wel lager zijn dan het energiegebruik. Bovendien geldt voor elk dieet dat het voldoende groente moet bevatten. Daar zitten namelijk veel onmisbare stoffen in.

Tijdens onze zoektocht naar het beste dieet 2024 hebben we gekeken naar de eisen van de Voedingscentrum en onze persoonlijke eisen:

 • Resulteert in gewichtsverlies
 • De voeding moet volwaardig zijn
 • Het dieet moet vol te houden zijn
 • Spiermassa wordt behouden
 • Het dieet moet betaalbaar zijn
 • Divers assortiment
beste dieet

Onze conclusie is dat het ‘Beste Dieet 2024 het NovaShops dieet is’. NovaShops biedt volwaardige proteïneproducten aan die zeer betaalbaar zijn. Tussentijds is het toegestaan de honger te stillen met groenten. Het dieet is goed vol te houden door het brede en diverse assortiment en het snelle gewichtsverlies dat nog wat extra motivatie geeft. Bovendien zorgt het hoge eiwitgehalte dat je een verzadigd gevoel hebt en dat je spiermassa behoudt. 

Welk dieet het beste bij jou past hangt natuurlijk af van je lichaam. Het beste is om een balans tussen voedingsmiddelen te vinden die bij jou past en waar jij je fijn bij voelt. Uiteindelijk gaat het erom dat je je streefgewicht bereikt en deze kan behouden door middel van een gezonde levensstijl.

7. Tips voor afvallen

Een dieet volgen is niet heel makkelijk. Toch kunnen we je misschien helpen met deze simpele tips voor om snel af te vallen.

afval shake
 • Drink voldoende water: als je wilt afvallen is het belangrijk dat minimaal 1,5 liter water per dag drinkt. Water helpt namelijk afvalstoffen uit je lichaam te voeren. Probeer ook eens citroen en munt aan je water toe te voegen! Ook groene thee helpt bij afvallen.
 • Minder zout: zout houdt vocht vast en helpt niet bij het afvalproces. Probeer dus zo weinig mogelijk zout binnen te krijgen en gebruik minder zout bij het koken.
 • Voldoende nachtrust: zorg dat je voldoende slaapt. Het is bewezen dat slaapgebrek kan leiden tot een ongezond eetpatroon.
 • Weekmenu: stel een weekmenu samen. Maak een boodschappenlijstje en zorg voor variatie in je eetpatroon. Zo kun je bewustere keuzes maken.
 • Meer beweging: probeer zoveel mogelijk te bewegen of sporten. Sporten verbrandt calorieën waardoor je nog gemakkelijker kan afvallen. Voor iedereen is een sport die je leuk lijkt. Ook voor jou.

Bonus: Veelgestelde vragen

 1. Wat is een dieet? Een dieet is een methode bedoeld om af te vallen. Hier hebben we het met name over een energiebeperkt dieet ofwel een afvaldieet: een voorgeschreven eetpatroon dat gewichtsverlies als doel heeft.
 2. Welke diëten bestaan er allemaal? Er zijn veel soorten diëten. Wel zijn deze onderverdeeld in categorieën. Denk hierbij aan: een proteïnedieet, een koolhydraatarm dieet, een caloriearm dieet, maaltijdvervangers of intermitted fasting.
 3. Wat voor soort dieet is een proteïnedieet? Als je een proteïnedieet wilt volgen, is NovaShops een goede optie, eiwitten spelen hierin de hoofdrol en koolhydraten worden vermeden.
 4. Wat voor soort dieet is een koolhydraatarm dieet? Een paar aanbieders van koolhydraatarme diëten zijn Atkins en het Pioppi dieet.
 5. Welke maaltijdvervangers zou ik kunnen gebruiken? Er zijn verschillende aanbieders van maaltijdvervangers. Een aantal daar van zijn: Modifast, Body & Fit, FormaFast en Weight Care.
 6. Zijn er ook hulpmiddelen bij het afvallen? Voor extra hulp bij het afvallen zijn er afslanksupplementen en vetverbranders op de markt. Deze worden aangeboden door XLS Medical.
 7. Wat zijn belangrijke elementen in een dieet? Om een dieet vol te houden op de langere termijn is het belangrijk dat:
  – Het dieet haalbaar is.
  – De totale voeding volwaardig is.
  – Je spiermassa behouden blijft.
 8. Hoe val ik af? Je valt af zodra je meer calorieën verbrandt dan binnenkrijgt. Dit kan door middel van het beperken van je calorie-inname of door het verschil te verbranden met sporten.
 9. Is een dieet slecht voor je? Een dieet is niet persé slecht maar het is wel belangrijk dat je gewicht verliest op een gezonde manier door middel van een volwaardig eetpatroon.
 10. Waar kan ik op letten als ik af wil vallen?
  – Drink voldoende water. Het is belangrijk dat je 1,5 liter water per dag drinkt.
  – Eet minder zout: dit houdt vocht vast.
  – Zorg voor voldoende nachtrust.
  – Stel een weekmenu samen: zo kun je bewustere keuzes maken.
  – Zorg voor voldoende beweging.

Bonus: Dieet boeken

BoekPrijsBestellen
beste dieet15,-365 koolhydraatarme recepten
beste dieet18,50,-Oahn's kitchen
beste dieet9,99500 koolhydraatarme gerechten
beste dieet16,99Pioppi dieet
beste dieet20,-dr. Ludidi vastenmethode
Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews