Best Gekozen
Beste babyfoon

Beste babyfoon 2022

Om als ouder altijd bij je baby te kunnen zijn

Als ouder van een baby of kind van jongere leeftijd, kunt je niet zonder goede babyfoon. Je wilt toch op ieder moment weten hoe het met je kind gaat. Al is het maar voor jullie eigen gemoedsrust. Het is wel van belang dat je een goede babyfoon aanschaft. In dit artikel gaan we je hiermee verder helpen. We geven je inzicht wat volgens ons de beste babyfoon van 2022 is en waar je op moet letten bij de aankoop van babyfoons. Je zult ontdekken dat je zeer veel keuzemogelijkheden hebt!

Best gekozenBeste aanbiedingBeste high-end
Philips Avent SCD723 26Motorola MBP-8 Digitale DECTAlecto DBX-88 ECO Dect Babyfoon met display
De Philips Avent SCD723/26 is na ons uitgebreide onderzoek met een 9,8 als beste babyfoon uit de test gekomen!De Motorola MBP-8 Digitale DECT is met een prijs van slechts €35,39 als beste aanbieding uit onze test gekomen.De Alecto DBX-88 ECO Dect Babyfoon met display is met een eindbeoordeling van 9,6 en een prijs van €89,95 als babyfoon met de beste prijs-kwaliteit verhouding gekozen.
Beste prijs gevonden opBeste prijs gevonden opBeste prijs gevonden op
bol.com Bol.com
niet op voorraad
Bekijken

1. Wat is een goede babyfoon?

Een babyfoon is van oorsprong een apparaat waarmee je de geluiden die je kindje maakt kunt horen als je in een andere ruimte bent. We benoemen dit expliciet omdat de babyfoons die tegenwoordig worden aangeboden veel meer functionaliteiten hebben. Een goede babyfoon biedt mogelijkheden om ook te zien wat er in de babykamer gebeurt en biedt mogelijkheden om te praten tegen je baby. Met betrekking tot kwaliteit van de babyfoon zit er weinig verschil tussen de vooraanstaande merken op dit gebied. Een goede babyfoon selecteer je dan ook vooral op de functionaliteiten.

De belangrijkste functionaliteiten van babyfoons

Voordat we de belangrijkste functionaliteiten van babyfoons voor je op een rijtje zetten, is het goed om te weten hoe een babyfoon werkt. Babyfoons bestaan uit twee delen. Het basisstation wordt in de babykamer geplaatst. Dit basisstation wordt ook wel de zender genoemd. Dat is logisch want het beeld- en geluid moet voornamelijk uit de kinderkamer komen. De andere unit wordt dan ook de ontvanger genoemd. Deze ouderunit is in ieder geval voorzien van een luidspreker maar de meest geavanceerde babyfoons bieden nog veel meer functionaliteiten.

Babyfoons met alleen geluid

Zoals aangegeven hebben de authentieke babyfoons alleen een geluidsfunctie. Dit zijn prima babyfoons die in de praktijk perfect werken. Daarnaast zijn dit soort babyfoons vaak het voordeligst in prijsstelling. De meest geavanceerde modellen zijn voorzien van een rijtje lampjes. Deze lampjes gaan aan als de babyfoon geluid in de babykamer registreert. Hoe meer geluid er wordt gemaakt, hoe meer lampjes zullen gaan branden. Dit is een functionaliteit die heel handig is als je zelf in een wat lawaaierige ruimte bent als je bijvoorbeeld visite hebt. Je kunt er zelfs voor kiezen om de babyfoon wat zachter te zetten omdat je dan “alleen maar” de lampjes in de gaten hoeft te houden.

Tot slot willen we je aandacht richten op de “communicatie babyfoons”. Je kunt de ouder unit dan ook gebruiken om van afstand tegen je kindje te praten en je kleine gerust te stellen. Hou er wel rekening mee dat je stem wat anders (blikkerig) kan overkomen als je voor een meer voordelig model kiest. Dit kan het omgekeerde effect hebben van wat jij voor ogen hebt. Tot slot zijn er meer geavanceerde modellen waarmee je de favoriete slaapliedjes van je kindje kunt afspelen zoals het bekende muziekdoosje.

Babyfoons met beeld én geluid

Veel babyfoons zijn voorzien van een beeld en geluid functie. Met behulp van een camera of een heel camerasysteem kun je niet alleen horen wat er in de babykamer gebeurt maar dit ook zien. Voor veel ouders is dit een zeer geruststellend idee. Als je de opties van dit soort babyfoons gaat vergelijken, zul je direct merken dat er veel verschil zit in de beeldkwaliteit. Vooral veel 3D babyfoons (met IP camera’s) bieden de kwaliteit die je op dit gebied wenst. Door een geavanceerde nachtzicht technologie worden beelden uit een donkere slaapkamer in een perfecte kwaliteit weergeven. Daarnaast zijn factoren als het gezichtsbereik en de focus mogelijkheden van de lens van belang bij het maken van je keuze. Met de geavanceerde systemen heb je de beschikking over een camera die volledig rond kunnen draaien, van afstand in kunnen zoomen en met opname functie. Tot slot zullen eventuele bevestigingsmogelijkheden een rol kunnen spelen bij de keuze van een babyfoon met camera.

2. Beste babyfoon 2022

Wil je nieuwe babyfoon kopen, dan is het goed om te kijken welke babyfoon het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de babyfoons getest op prijs, gebruikersgemak, bereik, en kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

3. De 5 beste babyfoons van 2022

Wil je weten wat de beste babyfoons zijn die je in 2022 kunt krijgen? We hebben een lijstje samengesteld van 5 zéér goede opties. We hebben voor dit lijstje géén specifieke volgorde aangehouden omdat we diverse soorten babyfoons onder je aandacht willen brengen. De babyfoons hebben verschillende specificaties en prijsstellingen.

1. Philips Avent SCD723/26

Philips Avent SCD723 26

Producteigenschappen Philips Avent SCD723/26

 • Bereik binnen 50 meter, bereik buiten 330 meter
 • Beschikt niet over een camera
 • DECT verbinding
 • Met geluidsactivatie, slaapliedjes functie en temperatuurweergave

Bestel de Philips Avent SCD723/26 op onderstaande vertrouwde webshops:

 

2. Alecto DBX-88 ECO Dect Babyfoon met display

Alecto DBX-88 ECO Dect Babyfoon met display

Producteigenschappen Alecto DBX-88 ECO Dect Babyfoon met display

 • Bereik binnen 50 meter, bereik buiten 300 meter
 • Beschikt niet over een camera
 • DECT verbinding
 • Met terugspreekfunctie
 • Voorzien van geluidsactivatie, slaapliedjes functie en temperatuurweergave

Bestel de Alecto DBX-88 ECO Dect Babyfoon met display op onderstaande vertrouwde webshops:

 

3. Philips Avent SCD833/01

Philips Avent SCD833 01

Producteigenschappen Philips Avent SCD833/01

 • Bereik binnen 50 meter, bereik buiten 300 meter
 • DECT verbinding
 • Beschikt wel over een camera
 • Voorzien van beeld- en geluidactivatie
 • Met terugspreekfunctie en mogelijkheid om slaapliedjes af te spelen
 • Voorzien van LCD scherm

Bestel de Philips Avent SCD833/01 op onderstaande vertrouwde webshops:

 

 

4. Motorola MBP-8 Digitale DECT

Motorola MBP-8 Digitale DECT

Producteigenschappen Motorola MBP-8 Digitale DECT

 • Bereik binnen 50 meter, bereik buiten 300 meter
 • Beschikt niet over een camera
 • DECT verbinding
 • Met ingebouwde volumegevoeligheid
 • Voorzien van nachtlampje

Bestel de Motorola MBP-8 Digitale DECT op onderstaande vertrouwde webshops:

 

5. Alecto Baby DBX-85 Full Eco Dect Babyfoon

Alecto Baby DBX-85 Full Eco Dect Babyfoon

Producteigenschappen Alecto Baby DBX-85 Full Eco Dect Babyfoon

 • Bereik binnen 50 meter, bereik buiten 300 meter
 • Beschikt niet over een camera
 • DECT verbinding
 • Met nachtlampje en terugspreekfunctie
 • Voorzien van geluidactivatie

Bestel de Alecto Baby DBX-85 Full Eco Dect Babyfoon op onderstaande vertrouwde webshops:

 

 

4. Nog 5 aanbevelingen als je op zoek bent naar de beste babyfoon met camera

Je zult begrijpen dat dit niet de enige goede opties zijn die voor je in aanmerking komen als je op zoek bent naar een goede babyfoon. Vind je het prettig om meerdere opties met elkaar te vergelijken? Neem dan zeker de onderstaande 5 babyfoons met camera ook mee in je overweging!

5. De populairste merken

Er zijn diverse merken die een goede babyfoon op de markt hebben gebracht. Hierbij kun je onder andere denken aan Philips, Alecto en Motorola. Let op, er zijn vanzelfsprekend meer merken die een goed apparaat aanbieden en in aanmerking zouden komen voor de titel beste babyfoon die je in 2022 kunt krijgen maar door voor deze merken te kiezen maak je de meeste kans op een goede aankoop.

6. Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Deze lijst waarin we een aantal babyfoons onder je aandacht brengen en aanbevelen als “de beste” is met zorg en op een onafhankelijke manier tot stand gekomen. We hebben ons hierbij laten inspireren door beoordelingen van bekende- en betrouwbare aanbieders als bol.com, Coolblue, de Consumentenbond. Tevens hebben we de beoordeling van kleinere aanbieders meegenomen om onze lijst met de beste babyfoons voor je op te stellen.

Babyfoon-beste

7. Belangrijke factoren waar je zeker op moet letten bij de aankoop van goede babyfoon

Er zijn een aantal factoren waar je zeker op moet letten bij de aankoop van goede babyfoon en hierbij hebben we het niet alleen over de volumeknop. De accucapaciteit is bijvoorbeeld een heel belangrijk punt en de tijdsduur om de accu weer volledig op te laden is ook een factor die van belang is bij het maken van je keuze. Je kunt in dit geval ook de keuze maken voor een eco-modellen. Deze babyfoons schakelen zichzelf uit als de baby slaapt, zodat de accu langer meegaat.

Een andere praktische functionaliteit is dat de babyfoon je wel duidelijk attendeert als de batterij bijna leeg is. Het zal je toch niet gebeuren dat je denkt dat je kindje rustig slaapt maar het tegenovergestelde het geval is.

7.1. Hoe groot is het bereik van babyfoons?

Het bereik van de babyfoon is vanzelfsprekend het allerbelangrijkste punt. Gemiddeld ligt het bereik van babyfoons tussen de 50 en 500 meter. Er zijn echter ook babyfoons met een bereik van enkele kilometers. Een aantal factoren spelen hierbij een rol. Het is goed om in dit opzicht te beseffen dat de meest eenvoudige babyfoons, vaak het meeste bereik hebben. Dit komt omdat de functionaliteiten verstorend kunnen werken.

Ook de verbinding speelt een belangrijke rol bij het bereik van de babyfoon. Het basisstation en de ouder unit kunnen zowel analoog als digitaal met elkaar in verbinding staan. De analoge frequentie werkt op een frequentie en is veel storingsgevoeliger dan de digitale optie. Deze storing (interferentie) komt vaak voor als de babyfoon in de buurt van andere draadloze apparaten staat en wordt vaak als erg storend ervaren.

Babyfoons met DECT-technologie zijn in de meeste gevallen interferentie vrij of interferentie arm en pikken het juiste signaal op. Dit is enorm belangrijk als je in een kinderrijke buurt woont. Je voorkomt hiermee dat je naar de kinderkamer rent als de kinderen van je buren aan het huilen zijn. Daarnaast is er sprake van een gecodeerd signaal waardoor je voorkomt dat anderen je kunnen afluisteren. Voor de volledigheid is het goed te vermelden dat DECT babyfoons niet stralingsvrij zijn.

Een hele nuttige functionaliteit op dit gebied is de “buiten bereik” functie. Je krijgt dan een signaal als dit het geval is. Hierdoor hoef je je géén zorgen te maken of je nog wel bereik hebt als de kleine lekker lang doorslaapt.

7.2. Internet babyfoons met babyfoon app

De internet babyfoons zijn tegenwoordig sterk in opkomst. Dit is een babyfoon die je met behulp van WLAN of mobiel internet kunt aansluiten op je tablet of smartphone. Je mobiele device wordt hierdoor de ontvanger. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een stabiele internetverbinding. Een nadeel is wel dat je regelmatig je scherm in de gaten moet houden bij deze functionaliteit. Deze taak kun je verdelen als je kiest voor de babyfoon app. Door het gebruik van babyfoon apps kun je samen in de gaten houden wat er in de babykamer gebeurt. Een babyfoon app kun je op meerdere smartphones installeren. Deze optie is ideaal als je op visite gaat. Je kunt een smartphone gebruiken als baby-unit (basisstation) en een of meer andere smartphones als ouder unit gebruiken.

7.3. Extra functies van een babyfoon

Tot slot willen we je wijzen op de extra functies waar je de beschikking over hebt als je kiest voor de geavanceerde babyfoons. Een babyfoon met een ingebouwde LED verlichting als nachtlampje kan erg bijvoorbeeld handig zijn. Daarnaast kun je kiezen voor een babyfoon met een ingebouwde thermometer of een luchtvochtigheidssensor. Er zijn zelfs babyfoons met een bewegingsdetectie of ademhalingssensor. Dit zijn opties die niet door iedere deskundige aanbevolen wordt omdat dit juist voor onrust bij de ouders kan zorgen terwijl er niets aan de hand is met de baby.

Een andere optie is dat je de camera van je babyfoon kunt aansluiten op je tv. Dit is wel een handige functionaliteit. Je hoeft dan immers alleen maar te zappen om live verbinding te hebben met de baby- of kinderkamer. Als je een groot scherm hebt, lijkt het alsof je zelf in deze kamer zit en kun je als ouder altijd bij je baby zijn. Precies waar een babyfoon dus voor bedoeld is!

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews