Best Gekozen
Beste 3d pen

Beste 3d pen 2022

Meest geschikte driedimensionale pen voor het maken van de mooiste creaties

In het verleden maakten kinderen tekeningen op papier met behulp van potloden. Tegenwoordig willen de kinderen beschikken over de beste 3D pen van 2022. Het maken van een tekening met een driedimensionale pen kun je gerust zien als het tekenen 2.0. Als je beschikt over een goede 3D pen kun je de mooiste creaties maken. Het gebruik van een 3D pen is overgewaaid uit Amerika en wordt steeds populairder. Als je op zoek bent naar de meest geschikte driedimensionale pen voor het maken van de mooiste creaties, heb je volop keuze. In deze koopgids nemen we het complete aanbod van driedimensionale pennen met je door en onthullen we je wat de beste 3D pen van 2022 is.

Dit zijn de beste 3d pennen van 2022

In de top 10 beste 3d pennen zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste 3d pennen van 2022 uitgelicht

Heb je op basis van de bovenstaande keuzemogelijkheden ontdekt wat voor jou de meest geschikte driedimensionale pen is voor het maken van de mooiste creaties? Dan wordt het nu tijd om te ontdekken welke opties het beste bij je keuze passen. Hiervoor hebben we een lijst voor je opgesteld waarin we de beste 3D pennen van 2022 onder je aandacht brengen. We hebben er hierbij voor gekozen om 3D pennen uit verschillende prijsklassen en die je kunt gebruiken voor meerdere doelstellingen onder je aandacht te brengen om je een compleet beeld te geven van het aanbod hierin.


Phooba 3D Pen Starterspakket Kinderen

€59,95
op voorraad
Bol.com

Bestel de Phooba 3D Pen Starterspakket Kinderen op onderstaande vertrouwde webshops:


3D&Print 3D-Pen Starterspakket

Bestel de 3D&Print 3D-Pen Starterspakket op onderstaande vertrouwde webshops:


Yaqubi – 3D pen – INCLUSIEF 100 METER PLA FILAMENT

Bestel de Yaqubi – 3D pen – INCLUSIEF 100 METER PLA FILAMENT op onderstaande vertrouwde webshops:


MEDIUM-set: 3D Pen MyRiwell Advanced + PP3D 3d drawing plate

De XXL-set: 3D Pen MyRiwell Advanced is zeker een aanrader als je op zoek bent naar een geschikte driedimensionale pen. Deze 3D pen is uitstekend geschikt om te gebruiken door zowel volwassenen als kinderen. De XXL-set: 3D Pen MyRiwell Advanced wordt standaard geleverd incl. NL handleiding, 3x2m testfilament & EU CE adapter. De in deze set extra meegeleverde 12x10m filamenten bestaat uit de kleuren; rood, oranje, geel, groen, blauw, paars, zwart, wit, zilver, goud, grijs, transparant. Wil je iets repareren of wil je iets creatiefs maken? Dan is deze Hou je van repareren/klussen of ben je gewoonweg heel creatief? Dan is deze 3d pen full experience set echt iets voor jou!

Specificaties XXL-set: 3D Pen MyRiwell Advanced

  • Diameter printmateriaal: 1.75
  • Gewicht: 500 G
  • Beoordeling: 9,0

Bestel de MEDIUM-set: 3D Pen MyRiwell Advanced + PP3D 3d drawing plate op onderstaande vertrouwde webshops:


3D Pen XXL set – Inclusief 117 Meter Filament in 36 kleuren

Bestel de 3D Pen XXL set – Inclusief 117 Meter Filament in 36 kleuren op onderstaande vertrouwde webshops:


Nog 5 aanbevelingen als je op zoek bent naar de beste 3d pen die je in 2022 kunt kopen

Vind je het prettig om meerdere opties met elkaar te vergelijken voordat je jouw uiteindelijke keuze maakt? Uiteraard kunnen we in deze wens voorzien. Er zijn namelijk veel meer 3D pennen die met een ruime voldoende uit onze test zijn gekomen. Daarom hebben we hieronder nog vijf aanbevelingen van goede driedimensionale pennen voor je op een rijtje gezet. Als je de keuze maakt voor een van deze onderstaande opties, kies je voor een 3D pen met een prima prijs/kwaliteitverhouding.

De populairste merken

De eerste 3D pen was de 3Doodler uit 2015. Het gebruik van driedimensionale pennen is dan ook relatief nieuw te noemen. Veel mensen vragen zich dan ook af welke merken een goede 3D pen aanbieden. Op basis van ons onderzoek kunnen we stellen dat je het beste kunt kiezen voor een 3D pen van een merk als 3D&print, Otiz Goods, GadgetFactory, en MyRiwell. Deze merken bieden immers een goede 3D pen aan.

3d pen beste

Informatie over 3d pennen

Hoe werkt een 3D pen?

Een 3D pen kun je zien als schrijfgerei waaruit verwarmd plastic uit het mondstuk komt. Voor het gebruik van een driedimensionale pen heb je geen computer en/of software nodig. De werking van een 3D pen is vergelijkbaar met een 3D printer alleen kun je in dit geval je fantasie nog meer de vrije loop laten gaan. Je vervaardigt hierbij immers geen voorgeprogrammeerd product maar een eigen creatie. Een 3D pen wordt immers gevuld met vullingen. Deze vullingen worden ook wel filamenten genoemd. De filamenten bestaan uit plastic. De achterliggende gedachte van het gebruik van een 3D pen is dan ook dat je tekent, schrijft of een andere creatie vervaardigd met gesmolten plastic. Het plastic wordt in de pen verwarmd en is dan ook al gesmolten op het moment dat het uit de pen komt. Dit proces wordt ook wel extrusie genoemd waarover je meer leest in onze antwoorden op de meestgestelde vragen over 3D pennen. Het zachte plastic is (zodra het de pen verlaat) voor een aantal seconden zacht en kneedbaar. Daarna zal het materiaal stollen waardoor er een stevige structuur ontstaat. Hierdoor is het mogelijk om je creatie vast te houden en op te tillen.  3D pennen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Voor iedere doelstelling is er wel een geschikte driedimensionale pen verkrijgbaar. Ontdek hieronder wat de Beste 3D pen van 2022 is.

Wat kun je met een 3D pen?

Omdat het gebruik van driedimensionale pennen relatief nieuw is, vragen veel mensen zich af wat je precies kunt met een 3D pen. Allereerst kun je met een 3D pen een verhoogde afbeelding tekenen op een stuk papier of op een ander horizontaal oppervlak. Je hebt immers de mogelijkheid om “in de lucht” te tekenen. Daarnaast kun je er zelfs voor kiezen om met een 3D pen een onderdeel voor een huishoudelijk apparaat te creëren als deze ontbreekt of stuk is gegaan. Uit deze voorbeelden blijkt dat driedimensionale pennen zowel door volwassenen als door kinderen gebruikt kunnen worden. In het laatste geval is het wel van belang om erop te letten dat er gelet wordt op de hitte die kan vrijkomen bij het verwarmen van het plastic.

Verschillende soorten 3D pennen

Het aanbod in 3D pennen is groot en veelzijdig te noemen. Er zijn dan ook veel verschillende soorten 3D pennen waarvoor je kunt kiezen. Binnen dit aanbod is duidelijk de ontwikkeling van dit soort pennen waar te nemen. De eerste pennen waren immers specifiek ontwikkeld voor een soort filament (ABS of PLA). Daarbij was het niet mogelijk om de temperatuur te regelen. Dit bleek in de praktijk niet praktisch. Bij een hogere verwerkingssnelheid hoort een iets hogere temperatuur. De tweede generatie 3D pennen zijn voorzien van een praktische display waarmee je de gewenste temperatuur kunt instellen. Dit is wel zo praktisch want een ABS filament wordt verwarmd op 230 graden en een PLA filament op 190 graden. De 3D pennen waarbij je geen temperatuur kunt instellen, worden standaard ingesteld op 210 graden. Je werkt met dit soort pennen dus nooit dus met de ideale temperatuur. Daarnaast zijn deze driedimensionale pennen niet meer gebonden aan een specifiek merk of type filament.

Een ander onderscheid dat je kunt maken met betrekking op het aanbod in 3D pennen, heeft betrekking op de aandrijving. Deze aandrijving vormt het hart van de pen. Je kunt de keuze maken voor een 3D pen met een kunststof- of een metalen aandrijving. De eerste optie is verreweg de meest voordelige keuze maar zullen wat sneller verstoppen waardoor er doorvoer problemen kunnen ontstaan. Bij een metalen aandrijving is dit zeker niet het geval. In dit geval is goedkoop dus echt duurkoop. De beste 3D pen van 2022 is dan ook voorzien van een metalen aandrijving. Ook met betrekking tot het frame van de 3D pen staat je een keuze te wachten. In dit geval kun je de keuze maken uit aluminium en plastic. Een aluminium frame voelt wat steviger aan maar aan deze optie hangt wel een hoger prijskaartje.

Hoe is deze lijst met beste 3d pennen tot stand gekomen?

Het aanbod in 3D pennen was voor ons uiteraard ook nieuw. Onze zoektocht naar de beste 3D pennen van dit moment was voor ons ook een leerzame excursie maar bleek achteraf wel een zeer interessante zoektocht. We ontdekten immers snel dat de prijs/kwaliteitverhouding binnen het aanbod in 3D pennen zeer verschillend is. We zijn hier achter gekomen door advies in te winnen bij de grotere- en kleinere aanbieders van 3D pennen en ons te laten inspireren door de reviews van de gebruikers van dit soort pennen. Betere ervaringsdeskundigen zijn er immers niet!

Veelgestelde vragen over 3d pennen

Wat is 3D?

De afkorting 3D staat voor driedimensionaal. Dit geeft aan dat het om een ruimtelijke omgeving gaat. Dit betekent in de praktijk dat je lengte, breedte en diepte ziet. Dit is voor onze ogen heel normaal. We kunnen immers diepte zien doordat onze ogen iets uit elkaar staan en onze ogen hierdoor iets anders weergeven. Je hebt dus beide ogen nodig om diepte te kunnen zien en een afstand goed in te kunnen schatten.

Welke 3D pennen zijn geschikt voor het maken van fijnere lijnen?

Als je op zoek bent naar een 3D pen waarmee je fijne lijnen kunt maken, is het van belang om te kijken naar de nozzle diameter. Hiermee wordt de uitvoer opening van het filament bedoeld. Hoe kleiner deze opening is, hoe gedetailleerder je te werk kan gaan.

Welke soorten filamenten zijn er?

Filamenten zijn in een groot palet aan verschillende kleurstellingen te verkrijgen. De onderstaande twee soorten filamenten worden het meest gebruikt:

  • ABS (Acrylonitril-Butadieen-Stryeen) is een chemisch filament dat is vervaardigd op oliebasis. Dit filament zorgt voor zeer sterke constructies en wordt veelvuldig gebruikt voor reparatiewerkzaamheden. Het is goed te weten dat deze thermoplastic een karakteristieke geur afgeeft bij het gebruik hiervan. Het is dan ook van belang om te zorgen voor een goede ventilatie. ABS kent een verwerkingstemperatuur van rond de 220 graden.
  • PLA (PolyLactic Acid) is vervaardigd uit plantaardige materialen en wordt gezien als een schoon filament. Deze thermoplastische polymeren van melkzuur zijn biologisch afbreekbaar en hierdoor een duurzame keuze. Met een PLA filament kun je zeer gedetailleerde prints maken. Ventilatie is hierbij wat minder van belang omdat dit filament geen vervelende geur afgeeft. PLA kent een verwerkingstemperatuur van rond de 190 graden.

Wat is extrusie?

Extrusie is een term dat betrekking heeft op het gebruik van vervormd materiaal. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van een 3D pen waarbij plastic wordt verwarmd en daardoor van een vaste naar een vloeibare vorm wordt gebracht. Extruderen is een techniek die wordt gebruikt bij het vervormen van materialen. Hierbij kan er gebruik worden gemaakt van een extrusie mal. Materialen, bijvoorbeeld kunststoffen, worden door een speciale extrusie mal heen geperst om ze de juiste vorm te geven.

Hoe worden 3D pennen verwarmd?

Als je het aanbod van 3D pennen bekijkt, ontdek je dat je kunt kiezen tussen een 12 Volt optie, een 9 Volt optie of een driedimensionale pen die wordt aangedreven door een USB adapter. Deze laatste optie is een 5 Volt 3D pen. De sterkte van de spanningsbron heeft direct betrekking op de snelheid van het opwarmen van het materiaal, het in stand houden van deze temperatuur en de verwerkingssnelheid.

Hoe veilig is het gebruik van driedimensionale pennen?

Een driedimensionale pen gebruikt geen inkt om te tekenen in de lucht maar verwarmde plastic. Dit roept uiteraard de vraag op hoe veilig het gebruik van driedimensionale pennen is. We kunnen je geruststellen. De 3D pennen zijn de afgelopen jaren sterk doorontwikkeld en zijn zowel op gebied van gebruiksgemak als veiligheid sterk verbeterd. De beste 3D pennen van 2022 zijn voorzien van een bescherming van de punt en de kwaliteit van de verwarmingselementen is ook sterk verbeterd. Uiteraard is het nog altijd wel aan te raden om het aanraken van de nozzle te voorkomen. Daarom is het belangrijk dat de jongste kinderen de pen alleen gebruiken onder toezicht van een volwassene.

Zijn er 3D pennen voor linkshandigen?

Veel 3D pennen zijn voorgevormd en hiermee uitsluitend geschikt voor rechts- of linkshandigen. Daarnaast zijn er driedimensionale pennen die een symmetrische vormgeving hebben gekregen en hierdoor geschikt zijn voor zowel rechts- als linkshandigen.

Waar kun je de beste 3D pen kopen?

Je zou denken dat je naar een speciaalzaak moet om de beste 3D pen te kopen. Dit is een keuze die je inderdaad kunt maken maar je kunt het jezelf ook veel gemakkelijker maken én goedkoper uit zijn door je driedimensionale pen online te bestellen. Al onze aanbevelingen van de beste 3D pen van 2022 vind je bijvoorbeeld in een webshop als Bol.com. Deze webshop biedt 3D pennen aan tegen een zeer interessante prijsstelling en in de meeste gevallen wordt jouw bestelling binnen een zeer kort tijdsbestek thuis afgeleverd. Nu je op basis van de informatie uit deze koopgids toch al weet wat voor jou de meest geschikte driedimensionale pen is, heb je deze keuze vast snel gemaakt!

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews