Bed op maat laten maken

Bed op maat laten maken

Goede nachtrust is essentieel voor een gezond leven. Daarom is het ook belangrijk om er alles aan te doen om de genoeg slaap van goede kwaliteit te krijgen. Dat begint al met het verzorgen van de juiste middelen om lekker te liggen. Een goed kussen, het juiste matras en enkele andere hulpmiddelen kunnen al heel veel goeds doen. Wat echter vooral belangrijk is, is dat je in het juiste bed ligt. Dat heb je meer de hand in dan je zelf misschien denkt. In dit artikel leer je alles over bedden op maat.

Aangepast aan jouw slaapbehoeften

Wanneer je kiest voor een bed op maat laten maken, dan doe je dat aan de hand van de behoeften die je hebt. Voor veel mensen geldt bijvoorbeeld dat ze een zwakke rug hebben en dat extra ondersteuning nodig is. Voor andere mensen is het nodig om een wat langer bed te laten maken, juist omdat ze zelf te lang zijn voor de standaardmaten. Door alles precies aan jouw lichaam te laten aanpassen, kan je zorgen dat de nachtrust een flink stuk verbetert. Wat dus ook een groot voordeel voor de algehele gezondheid oplevert. Zo voel je minder pijntjes omdat jouw lichaam echt tot rust komt.

Laten aanmeten door een specialist

Een bed op maat vinden doe je natuurlijk bij een echte specialist. Dit kan bijvoorbeeld De Suite zijn. Daar wordt aan de hand van jouw lichaamsbouw en jouw slaapbehoefte bekeken hoe het bed er eigenlijk uit moet komen te zien. Daarbij wordt vooral gekeken naar wat de ideale houding is, waardoor je vele uren van kwalitatief goede slaap kan krijgen. Het belangrijkste uitgangspunt daarbij is altijd dat je voldoende stabiliteit voelt wanneer je op bed ligt. De juiste afmetingen en de juiste kwaliteit zijn dan belangrijk. Er speelt echter wel nog meer mee. Zorg dat ook die zaken op orde zijn.

Het juiste matras kiezen

Wanneer je het bed op maat hebt laten maken, is het ook zaak om te zorgen dat je dit bed op de juiste wijze inricht. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je op zoek moet naar het juiste matras. Daar zijn veel verschillende opties voor. Zo is het latex matras heel geliefd. Een ander model dat goed geschikt is wanneer je op zoek bent naar meer stabiliteit en de ideale houding, is het koudschuim matras. Dit past zich aan, aan jouw contouren. Waardoor je dus gemakkelijker de juiste houding blijft houden tijdens de slaap door optimale ondersteuning. Dit kan een groot verschil maken.

Aanpassen aan jouw slaaphouding

Een andere factor die meespeelt, is de manier waarop jij het liefst slaapt. Per mens verschilt de slaaphouding. Dit betekent dus ook dat je andere behoeften hebt als het om jouw bed gaat. Zo kan het zijn dat je een rugslaper bent. In dat geval heb je voor jouw bed en jouw matras andere behoeften dan wanneer je een buikslaper bent. Ook hier wordt natuurlijk rekening mee gehouden wanneer je het bed op maat laat maken. Hier kunnen ook nog eens allerlei soorten matrassen op, zoals bijvoorbeeld het pocketvering matras. Dit is ook belangrijk om mee te wegen.

Ook aandacht voor het kussen

Wat geldt voor het bed en het matras, geldt natuurlijk ook voor het kussen. Als alles op maat is, dan kan je er zeker van zijn dat je beter slaapt, zonder pijntjes. Denk bijvoorbeeld aan het juiste kussen voor de rugslaper, om te combineren met het matras. Voor andere houdingen kan natuurlijk ook een ander goed ergonomisch kussen goed werken. Het is in ieder geval fijn om te weten dat je de juiste steun krijgt wanneer je de nacht doorbrengt. Je zal merken dat je veel beter uitgerust bent wanneer je de volgende dag opstaat.

Nadenken over de toekomst

Wanneer je een bed op maat laat maken, dan is het belangrijk om niet alleen aan nu te denken. Het is juist ook van belang dat het bed ook de komende jaren meegaat en dat jouw nachtrust van goede kwaliteit blijft. Daarom is het juist ook zo belangrijk om met een echte specialist te werken. Die kan namelijk aan de hand van metingen al veel bepalen. Daarnaast kan ook bepaald worden welke andere problemen zich in de toekomst kunnen voordoen. Misschien heb je een zwakke knie en is een hogere instap wat gemakkelijker voor je? Dit soort zaken zijn allemaal te verzorgen.

De kwaliteit behouden

Het is ook goed om te weten wat je kan doen om de kwaliteit te behouden. Zo kan je bijvoorbeeld zorgen dat jouw kussen altijd goed gevuld blijft. De vulling wordt natuurlijk minder naar mate je langer gebruikmaakt van je kussen. Door zelf voor kussenvulling te zorgen, kan je dus ook relatief gemakkelijk zorgen dat je voldoende steun blijft houden. Zoals je bijvoorbeeld ook een topdekmatras op je gewone matras kan leggen wanneer je voelt dat de steun iets minder wordt. Dit zijn vaak ook nog eens relatief voordelige oplossingen om de kwaliteit te behouden.

Andere hulpmiddelen inzetten

Door jouw bed op maat te laten maken door de specialist, kan je al veel bereiken. Ook het juiste matras en de juiste kussens doen veel goeds. Daarnaast kan je ook andere hulpmiddelen inzetten. Een satijnen kussensloop om je kussen zorgt bijvoorbeeld voor meer comfort. Waar een lichaamskussen juist zorgt voor wat extra steun. Een leeslampje zorgt dat je wat zacht licht hebt om bij te lezen zodat je rustig in slaap valt. Een slaapmasker is er juist om er zeker van te zijn dat het donker genoeg is. Al deze elementen dragen bij aan de goede nachtrust.

Direct resultaat merken

Het grote voordeel van het veranderen van bed, matras, kussen of slaapmasker is dat je er direct al voordeel van hebt. Je zal al snel merken dat je betere slaap krijgt. Wat betekent dat je voelt dat je beter in je vel komt te zitten. Wat dan weer betekent dat je dus ook veel meer energie hebt. Je voelt je gezonder, hebt meer weerstand en kan alles wat op je pad komt beter aan. In alle opzichten is het dus een goed idee om je bed op maat te laten maken. Zo zal het leven je ineens weer toelachen.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews